Betöltés

Minden egyes kártyás vásárlásod pénzt hoz a konyhára

szerző: Bankmonitor.hu
2015-02-26

Egyre többször fizetünk betéti kártyával, de még mindig kevesen hajlanak arra, hogy bankkártyás költéseiket inkább hitelkártyával rendezzék. Míg a bankok jobbnál jobb ajánlatokkal versenyeznek az ügyfelek kegyeiért, addig a legtöbben még mindig fittyet hánynak a hitelkártyákhoz kapcsolódó kedvezményekre. Mindezt annak ellenére, hogy egyébként rengeteget lehet spórolni egy körültekintően kiválasztott hitelkártyával! Azonnal kaphatunk 15 ezer forintot vagy bizonyos vásárlásaink után 1-2-3, de akár 15%-ot!

A betéti kártyákkal szemben a hitelkártyák jelentős része különböző kedvezményeket (pénzvisszatérítés, azonnali kedvezmény a vásárlás értékéből, pontgyűjtés) nyújt aktív kártyahasználat esetén, mégis kevesen használják ki a bennük rejlő lehetőségeket. Annak ellenére, hogy egyre többet vásárolunk bankkártyával, még mindig elenyésző (kb. 15%) a forgalomban lévő kártyák között a hitelkártyák aránya. Pedig egy jól kiválasztott hitelkártyával megfelelő használat mellett nem csak spórolhatunk, de még pénzt is kereshetünk. Kedvcsinálóként összegyűjtöttünk néhány igazán vonzó ajánlatot.

Raiffeisen Bank – Raiffeisen OneCard Standard

Az egyik legszélesebb kedvezmény-rendszerrel rendelkező hitelkártya a Raiffeisen OneCard Standard. A pénzvisszatérítés mellett több partnerüzletben már a vásárlás pillanatában azonnali kedvezményeket (2-20%) nyújt birtokosának. Sőt, a számos állandó kedvezmény mellett további időszakos akciók is kapcsolódnak hozzá.

A hitelkártya 5%-os pénzvisszatérítést nyújt negyedévente változó ajánlatokkal. Január és március között a kultúra és a szórakozás kategóriájú vásárlásokkal lehet a legtöbbet keresni, míg április és június között a sport és egészség jellegű költések lesznek soron. Ezen felül bármelyik élelmiszerboltban, szuper- és hipermarketben történt vásárlás után 3%-os, továbbá minden egyéb vásárlásért 1%-os pénzvisszatérítésre, negyedévente legfeljebb 30.000 Ft-ra számíthat a hitelkártya birtokosa.

Citibank – Citi Life

15.000 Citi Forint üti azok markát, akik most az akció keretében igényelnek Citi Life hitelkártyát.

Az igényélésen túl viszont néhány feltételt teljesíteni kell, miszerint

 • mobiltelefonszámot és e-mail címet kell megadni,
 • hozzá kell járulni a marketing anyagok küldéséhez,
 • elektronikus kivonatot kell igényelni, továbbá
 • a hitelkártya jóváhagyásától számított 30 napon belül
  • regisztrálni kell a netbanki szolgáltatásra,
  • a plasztikot a felületen aktiválni kell, és
  • a hitelkártyával legalább egy vásárlást vagy készpénzfelvételt végre kell hajtani (hitelkártyáról lévén szó ez utóbbi lehetőséget inkább kerüljük).

Mégis mire jó a Citi Forint?

Az akciónak köszönhető egyszeri jóváíráson túl a hitelkártyával végzett vásárlásokkal Citi Forintokat gyűjtünk. Az első 3 hónapban élelmiszerüzletben havi 100.000 Ft összegig 3%, belföldi tankoláskor havi 50.000 Ft összegig 2%, az efeletti vásárlásokra, valamint a 4. hónaptól kezdődően minden – nem partnerüzletben történő – vásárlásra 1% Citi Forint jóváírást kapunk. Az összegyűjtött forintokat a bank webáruházban pénzvisszatérítésre, árkedvezményekre, vagy különleges ajánlatokra válthatjuk be.

Sőt, a több mint 1.000 Citi Life partnerüzletben a vásárlásokkal extra Citi Forintokat lehet szerezni, így akár 15%-os pénzvisszatérítés is elérhető. A partnerek közkedvelt üzletek, mint például az Intersport, Kika, Lidl, Shell, stb., amelyeknél eltérő mértékű kedvezményekre lehet számítani.

Erste Bank – Erste Joker

Bárhol is használjuk az Erste Joker hitelkártyát, minden vásárlásából legalább 1% visszatérítést kapunk. Ezért persze még nem került volna a legjobbak közé, de ha figyelembe vesszük, hogy nyolc üzletkategóriából hármat magunk választhatunk, amelyeknél visszatérítési bónuszt (+3%) is kapunk, akkor már mindjárt érdekesebb a dolog. Hiszen így az általunk választott kiemelt kategóriákban 1% helyett 4%-ot zsebelhetünk be a költésekkel.

Amit érdemes szem előtt tartani, hogy

 • havi 250.000 Ft-os költés után már nincs pénzvisszatérítés, továbbá
 • a benzinkút kategória választása esetén maximum havi 30.000 Ft benzinkúton történő vásárlásig jár a bónusz (az ezt meghaladó összeg után csak az 1%-os vásárlási visszatérítést kapunk 250.000 Ft erejéig).

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a fenti kártyák közel sem a legolcsóbbak, viszont széles kedvezmény-rendszerüknek köszönhetően aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy körültekintően bánjunk a hitelkártyával. Anélkül, hogy ismernénk pontos működését, ne kísérletezzünk, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, olvasd el a hitelkártyához kapcsolódó legfontosabb ismereteket tartalmazó írásunkat, amiben minden fontos és hasznos tudnivalót megtalálhatsz.

Persze, ha fenti lehetőségek nem győztek meg akkor keresd meg a számodra legmegfelelőbbet keresőnk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A bankodtól erre számíts, ha nem megy a kártyás fizetés

2018. 07. 19.

Magyarországon az elmúlt bő egy hónapban kétszer is probléma volt a kártyás fizetéssel. A helyzet relatíve gyorsan megoldódott, azonban belefutottunk olyan esetekbe, amikor valamilyen kárunk származott a hibából. Annak jártunk...

Trükkök, melyekkel a nyaraláson is ezreket spórolhatsz!

2018. 07. 05.

Akik külföldön töltik a nyaralásukat, azok szerencsésnek mondhatják magukat, de ha nem figyelnek a cikkünkben felsorolt származékos költségekkel, akkor könnyedén tízezrek csúszhatnak ki a kezükből. Most különösen érzékeny a téma,...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.