Minden egyes kártyás vásárlásod pénzt hoz a konyhára

Minden egyes kártyás vásárlásod pénzt hoz a konyhára
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-02-26
 

Egyre többször fizetünk betéti kártyával, de még mindig kevesen hajlanak arra, hogy bankkártyás költéseiket inkább hitelkártyával rendezzék. Míg a bankok jobbnál jobb ajánlatokkal versenyeznek az ügyfelek kegyeiért, addig a legtöbben még mindig fittyet hánynak a hitelkártyákhoz kapcsolódó kedvezményekre. Mindezt annak ellenére, hogy egyébként rengeteget lehet spórolni egy körültekintően kiválasztott hitelkártyával! Azonnal kaphatunk 15 ezer forintot vagy bizonyos vásárlásaink után 1-2-3, de akár 15%-ot!

A betéti kártyákkal szemben a hitelkártyák jelentős része különböző kedvezményeket (pénzvisszatérítés, azonnali kedvezmény a vásárlás értékéből, pontgyűjtés) nyújt aktív kártyahasználat esetén, mégis kevesen használják ki a bennük rejlő lehetőségeket. Annak ellenére, hogy egyre többet vásárolunk bankkártyával, még mindig elenyésző (kb. 15%) a forgalomban lévő kártyák között a hitelkártyák aránya. Pedig egy jól kiválasztott hitelkártyával megfelelő használat mellett nem csak spórolhatunk, de még pénzt is kereshetünk. Kedvcsinálóként összegyűjtöttünk néhány igazán vonzó ajánlatot.

Raiffeisen Bank – Raiffeisen OneCard Standard

Az egyik legszélesebb kedvezmény-rendszerrel rendelkező hitelkártya a Raiffeisen OneCard Standard. A pénzvisszatérítés mellett több partnerüzletben már a vásárlás pillanatában azonnali kedvezményeket (2-20%) nyújt birtokosának. Sőt, a számos állandó kedvezmény mellett további időszakos akciók is kapcsolódnak hozzá.

A hitelkártya 5%-os pénzvisszatérítést nyújt negyedévente változó ajánlatokkal. Január és március között a kultúra és a szórakozás kategóriájú vásárlásokkal lehet a legtöbbet keresni, míg április és június között a sport és egészség jellegű költések lesznek soron. Ezen felül bármelyik élelmiszerboltban, szuper- és hipermarketben történt vásárlás után 3%-os, továbbá minden egyéb vásárlásért 1%-os pénzvisszatérítésre, negyedévente legfeljebb 30.000 Ft-ra számíthat a hitelkártya birtokosa.

Citibank – Citi Life

15.000 Citi Forint üti azok markát, akik most az akció keretében igényelnek Citi Life hitelkártyát.

Az igényélésen túl viszont néhány feltételt teljesíteni kell, miszerint

  • mobiltelefonszámot és e-mail címet kell megadni,
  • hozzá kell járulni a marketing anyagok küldéséhez,
  • elektronikus kivonatot kell igényelni, továbbá
  • a hitelkártya jóváhagyásától számított 30 napon belül
    • regisztrálni kell a netbanki szolgáltatásra,
    • a plasztikot a felületen aktiválni kell, és
    • a hitelkártyával legalább egy vásárlást vagy készpénzfelvételt végre kell hajtani (hitelkártyáról lévén szó ez utóbbi lehetőséget inkább kerüljük).

Mégis mire jó a Citi Forint?

Az akciónak köszönhető egyszeri jóváíráson túl a hitelkártyával végzett vásárlásokkal Citi Forintokat gyűjtünk. Az első 3 hónapban élelmiszerüzletben havi 100.000 Ft összegig 3%, belföldi tankoláskor havi 50.000 Ft összegig 2%, az efeletti vásárlásokra, valamint a 4. hónaptól kezdődően minden – nem partnerüzletben történő – vásárlásra 1% Citi Forint jóváírást kapunk. Az összegyűjtött forintokat a bank webáruházban pénzvisszatérítésre, árkedvezményekre, vagy különleges ajánlatokra válthatjuk be.

Sőt, a több mint 1.000 Citi Life partnerüzletben a vásárlásokkal extra Citi Forintokat lehet szerezni, így akár 15%-os pénzvisszatérítés is elérhető. A partnerek közkedvelt üzletek, mint például az Intersport, Kika, Lidl, Shell, stb., amelyeknél eltérő mértékű kedvezményekre lehet számítani.

Erste Bank – Erste Joker

Bárhol is használjuk az Erste Joker hitelkártyát, minden vásárlásából legalább 1% visszatérítést kapunk. Ezért persze még nem került volna a legjobbak közé, de ha figyelembe vesszük, hogy nyolc üzletkategóriából hármat magunk választhatunk, amelyeknél visszatérítési bónuszt (+3%) is kapunk, akkor már mindjárt érdekesebb a dolog. Hiszen így az általunk választott kiemelt kategóriákban 1% helyett 4%-ot zsebelhetünk be a költésekkel.

Amit érdemes szem előtt tartani, hogy

  • havi 250.000 Ft-os költés után már nincs pénzvisszatérítés, továbbá
  • a benzinkút kategória választása esetén maximum havi 30.000 Ft benzinkúton történő vásárlásig jár a bónusz (az ezt meghaladó összeg után csak az 1%-os vásárlási visszatérítést kapunk 250.000 Ft erejéig).

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a fenti kártyák közel sem a legolcsóbbak, viszont széles kedvezmény-rendszerüknek köszönhetően aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy körültekintően bánjunk a hitelkártyával. Anélkül, hogy ismernénk pontos működését, ne kísérletezzünk, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, olvasd el a hitelkártyához kapcsolódó legfontosabb ismereteket tartalmazó írásunkat, amiben minden fontos és hasznos tudnivalót megtalálhatsz.

Persze, ha fenti lehetőségek nem győztek meg akkor keresd meg a számodra legmegfelelőbbet keresőnk segítségével!

1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés