Betöltés
loading

Minden nyolcadik magyar rosszul használná a bankkártyáját!

A magyarok 12,1%-a nem, vagy csak részben használná ki az ingyenes készpénzfelvételt, legalábbis ez derült ki a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorát használók szokásaiból. Egy kis változtatással egy átlagos igénylő akár 23 ezer forintot is megspórolhatna évente.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Sokan spórolhatnának a készpénzfelvétel költségein, ha kicsit tudatosabban döntenének a magyarok, derült ki a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorának elemzése során. Ugyanis a havi két díjmentes készpénzfelvételt a kalkulálók 12,1%-a nem jól használná ki.

Jelenleg mindenkinek biztosítani kell legalább két ingyenes készpénzfelvételt havonta bármely magyarországi bankautomatából összesen maximum 150 ezer forint összegig. Ezt jogszabály írja elő, vagyis ettől a pénzintézetek nem térhetnek el. A díjmentes készpénzfelvétel azonban mindenkinek csak egy bankszámlájához kapcsolódhat, éppen ezért a számlatulajdonosnak jeleznie kell bankja felé, hogy melyik számlájánál kíván élni ezzel.

Az elmúlt két hónapban a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorát használók szokásainak elemzése során egy furcsa anomália derült ki. A díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget beállító kalkulálók közül minden nyolcadik nem megfelelően használná ki ezt a lehetőséget.

A beállított szokások alapján ugyanis havonta több, mint két alkalommal vennének fel készpénzt bankautomatából, ráadásul a teljes összeg nem haladná meg a 150 ezer forintot. Mivel csak az első két alkalommal lenne díjmentes a bankautomata használata, ezért a további készpénzfelvételekért bizony már fizetniük kellene.

Ezen igénylők a kalkulációik alapján átlagosan négyszer vennének fel készpénzt, összesen 65 ezer forint összegben. Ennek tényleges költsége természetesen függ a választott bankszámla típusától, de éves szinten 2 300 – 23 000 forint között lehet. Ezt az összeget bárki megspórolhatja, ha kicsit változtatva a szokásain 2 tételben venne fel bankszámlájáról pénzt.

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Díjakat emel a Revolut!

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható...

6 szempont, ami alapján érdemes bankszámlát választani

Napjainkban a mindennapi élet szerves részévé vált a bankszámla. A legtöbben oda kapjuk a fizetésünket és onnan intézzük a vásárlásainkat, egyéb kiadásainkat. Sokan azonban a bank, a számla kiválasztásánál nem...

Blogajánló
  • alapblog Mi lesz a jövő az ingatlanpiacon?

    Ebben még nem nagyon van benne a lezárás hatása. Az “örökre” alacsony (és/vagy negatív) kamat valószínűleg jó nagy támaszt jelent majd a jövőben az európai... The post Mi lesz a jövő az ingatlanpiacon? appeared first on alapblog.