Betöltés

Mire figyeljünk, ha 7 millió forint személyi kölcsönt vennénk fel?

szerző: Argyelán József
2019-09-17

Egy ekkora hitelösszegnél a kis eltéréseknek is sokkal nagyobb jelentősége van, akár az egy millió forintot is meghaladhatja a visszafizetendő teljes összegek közötti különbség. A kedvező konstrukciók feltételeit sem szabad figyelmen kívül hagyni. Az egyes bankok feltételei eltérnek egymástól, lehet az egyiket teljesíteni tudjuk, míg a másikat nem.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Sokakat meglephet, hogy ekkora összeget vesz fel valaki személyi kölcsönként. Lehet, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitel kamata kedvezőbb, mégis több olyan élethelyzet lehet, amikor jobban megéri a személyi hitel.

7 millió forint pedig már elégséges lehet egy komolyabb lakásfelújításra, meglévő drága hiteleink kiváltására vagy nagyobb értékű használati cikk vásárlására is (bútorok, konyhai gépek, autó…). Ekkora összegnél a kamatkülönbségek felértékelődnek, 7 éves futamidő esetében 0,1% kamatnövekedés körülbelül 25 ezer forint eltérést eredményez a teljes visszafizetendő összegben. Ennél pedig jóval nagyobb az eltérés a legjobb 5 ajánlat között a Bankmonitor Személyi Kölcsön kalkulátora alapján.

Mennyit kellene visszafizetnünk 7 millió forint személyi hitelre?

A legjobb 5 ajánlatnál is már 150 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben – 7 millió forint hitelösszeg és 7 éves futamidőnél.

Ez havonta 1 600 forint pénzügyi előnyt jelent. Ennyiért már megérheti akár egy új bankszámlát nyitnunk a kiszemelt pénzintézetnél – de emellett megtarthatjuk persze meglévő számlánkat is. A fontos az, hogy amit a hitelen nyerünk, azt ne veszítsük el a számla költségein. Ehhez érdemes lehet a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorát használni, amely megmutatja, hogy saját bankolási szokásaink mellett melyik lehet a legkedvezőbb számla számunkra – akár egy adott banknál, akár a teljes piacot tekintve.

A legdrágább hitelre viszont már 1,7 millió forinttal kellene többet fizetni összesen, mint a legolcsóbbra, ekkora eltérésnél már biztos érdemes lehet számlát nyitni az új pénzintézetnél.

A feltételekről se feledkezzünk meg.

A kedvezőbb kamatozásért cserébe a bankok különböző feltételeket várnak el. Ez lehet minimális jövedelemre vagy jóváírásra vonatkozó kitétel, esetleg minimális hitelösszegre vonatkozó elvárás. Nem mindegy, hogy melyik bankot választjuk, mert lehet az egyik bank akciós feltételeit teljesíteni tudjuk, míg a másikét nem.

Nézzük meg a három legkedvezőbb ajánlat kedvezményeinek a feltételeit.

 1. A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön adott kamatszintjének feltétele legalább 7 millió forintos hitelösszeg és minimum 450 ezer forint igazolt havi nettó jövedelem megléte, melynek a banknál vezetett meghatározott típusú bankszámlára kell érkeznie.
 2. A Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsönhöz kapcsolódó akció feltétele az, hogy az adós legalább havi nettó 250 ezer forint igazolt jövedelemmel rendelkezzen, mely az adott banknál vezetett számlára kell, hogy érkezzen a futamidő alatt.
 3. A Takarék Fix Személyi Kölcsön Extra konstrukcióhoz kapcsolódó kamatkedvezményre az jogosult, akinek az igazolt jövedelme eléri legalább a havi nettó 200 ezer forintot – ha adós és adóstárs is szerepel az ügyletben, akkor elég egyiküknek teljesíteni a feltételt – és annak az adott banknál lévő bankszámlára kell érkeznie. Emellett legalább 3 millió forint összegű személyi kölcsön igénylésekor jár a  kedvezmény.

Látható, hogy a feltételek eléggé hasonlók, mégis akadnak olyan eltérések, melyek lényegesek lehetnek. Nem mindegy ugyanis, hogy 450 vagy 200 ezer forint havi nettó jövedelmet kell igazolnunk. Természetesen egy ekkora összegnek a törlesztéséhez már jelentős jövedelmet várhat el a bank, ha a JTM rendeletből indulunk ki, akkor a jövedelem 50%-a terhelhető, vagyis nagyságrendileg 200-220 ezer forint bevétel elégséges lehet a kért hitelösszeghez. Ettől az egyes bankok szigorúbb irányba eltérhetnek, sőt a fenti három pénzintézet között is van olyan, amely a 7 millió forintos hitelösszeghez ezen jövedelem többszörösét várja el. Emiatt a feltételek áttanulmányozása mellett érdemes a szakértőinket is megkeresni, akik segítenek a megfelelő hitel kiválasztásában.

Ha tudni szeretnéd, hogy számodra melyik a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat használd a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, amely a különböző banki lehetőségeket hasonlítja össze.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 fontos pénzügyi hír, amiről lemaradhattál a héten

2019. 10. 13.

Hamarosan a Viber alkalmazáson keresztül is lehet majd pénzt küldeni egymásnak. De hogyan működik a dolog és milyen költségekkel számolhatunk? Időnként nem tudsz fizetni a bankkártyáddal a boltokban és fura...

Blogajánló

 • alapblog

  Micsoda tartalékok!

  A lányok napja (International Day of the Girl Child): csapatban végzett problémamegoldásban mindenhol leverik a fiúkat. Micsoda tartalékok.     Forrás: Vakmajom a Facebookon The post Micsoda tartalékok! appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.