Mit érdemes MA megtenni a 10+10 millió Ft-ért? Sok a félrevezető információ

 • 2016.01.11.
 • szerző: bankmonitor

Elképesztően erős hatása van a 10+10 millió Ft-os, 3 gyerekeseknek szóló támogatásnak. Az átlagember számára azonban viszonylag nehéz kiszűrni a csatazajban, hogy mit érdemes MA megtenni az ügy érdekében (ha érintett) és mi az, amivel még ráér egy pár hetet. Sok félrevezető információ kering, melyek később kellemetlenségeket okozhatnak.

Ne rohanj be a bankfiókba!

Egészen egyszerűen tény; sok minden gátolja, hogy a bankok érdemben be tudják fogadni a 10+10 millió Ft-ra vonatkozó igényléseket ma még:

 • az eljárás és a dokumentációs vonatkozások egy része egyelőre egyeztetés tárgyát képezik a bankok és a Nemzetgazdasági Minisztérium között
 • nem tisztázott az az egyszerű tény sem, hogy mi számít befogadási időpontnak az igénylések vonatkozásában (az összes vonatkozó dokumentum átvétele? vagy az erről kiadott banki igazolás? – mindeközben pedig még van néhány olyan nyitott kérdés, ami a dokumentumigényt befolyásolja)
 • ha valaki ma beadja az igénylését egy bankba, nem fog tudni egy törlesztési táblázatot sem igényelni a 10 millió Ft-os kedvezményes hitelre vonatkozóan
 • ha beadta, akkor viszont abban az illúzióban fogja ringatni magát, hogy az ő igénylése „sínen van”

Ma még inkább marketing fogás a bankok részéről a dokumentumok átvétele, semmint az érdemi ügyintézés kezdete.

Mit érdemes megtenni a 10+10 millió Ft érdekében ma?

 • Ellenőrizzük, hogy minden szempontból megfelelünk-e a kritériumoknak? Ha helyzetünk egy kicsit bonyolultabb az átlagosnál, akkor hívd fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának Családi Tudakozóját a 06-1-795-31-68 telefonszámon (naponta 9-16 óra között; szerdánként 9-18 óráig)
 • Gondolkozzunk tisztán! A 10+10 millió Ft az átlagember életében döbbenetesen sok pénz. Ennek ellenére higgadtan kell áttekinteni helyzetünket: milyen lakásban tudja a család leélni a következő 10 évet? Ha nincs 3 gyermek, biztosan vállalható és megvalósítható a nagycsalád? Mi lesz a meglévő ingatlanunkkal? Hogyan menedzselhető a meglévő ingatlan eladása, az új megvétele és a támogatás megszerzése időben?
 • Készítsünk pénzügyi tervet! Bevételek-kiadások… a kedvezményes hitelt is törleszteni kell valamiből… Ha megszületik a következő gyermek, akkor egy fizetés kiesik (illetve a gyes/gyed alacsonyabb lesz, mint a fizetés). Mekkora tartalékunk marad nem várt élethelyzetekre?
 • Ismerjük meg részletesen, hogy milyen kötöttségeket jelent a CSOK? 10 évig nem adhatjuk el a támogatásból vásárolt ingatlant… stb.

A legjobban az fog járni a 10+10 millió Ft-tal, aki január első heteiben gondolkozik, tervez és számol. Sok értelme nincs a kapkodásnak, a család következő 10-20 évét meghatározó döntésről van szó.

Azok számára, akiknek nem reális alternatíva a nagycsalád, továbbra is kiemelten kedvező lehetőségeket nyújt a normál piaci lakáshitel.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.