Betöltés

Mit tudnak a hazai mobilbanki alkalmazások? Tényleg az OTP a legjobb?

szerző: Singer Zoltán
2018-10-12

A mobilalkalmazásokat egyre több banki ügyfél használja. Nagyon nem mindegy, mit mutatnak a bankok magukról ezen a platformon, hiszen a fiatalok körében az okostelefon a mindennapok részét képezi, és sok esetben szeretnék a telefonjukkal intézni banki ügyeiket is. Az a bank, amelyik az okostelefonos alkalmazáson keresztül közel teljes körű ügyintézést biztosítana, nagy versenyelőnyre tehetne szert a versenytársaival szemben. Fontos tudni azonban, hogy a mobilalkalmazások fejlesztése nem könnyű feladat, hiszen állandóan frissítésre és karbantartásra szorulnak. Megnéztük, hogy melyik alkalmazás mire képes, hogy segítsünk az információszerzésben.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

A mobilbanki alkalmazások funkcióiról szóló mostani cikkünk egy korábbi, „Melyik a legjobb hazai mobilbanki alkalmazás? OTP, CIB, esetleg valami más?” című cikkünk folytatása. Előző írásunkból megtudhatod, hogy a felhasználók mely mobilbanki alkalmazásokat tekintik jól használhatónak, és melyek a fejlesztésre szorulók. Most pedig kiderül, hogy milyen, a mobilalkalmazásokban elérhető funkciók alapján tehették mindezt. Vegyük is sorra, hogy melyik alkalmazás mire képes! A könnyebb áttekinthetőség kedvéért az előző cikkünk szerinti sorrendet megtartottuk.

A Bankmonitor részletes bankszámla kalkulátorával számítsd ki, hogy a számodra szimpatikus bankszámlának mennyi lenne a számlavezetési költsége! Keresd a nulla forintos bankszámlákat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

6 Hozzászólás

 1. Kleinguru

  Ez nagyon szép és jó…de
  A kártyás vásárlás után azonnal kátom az appban a levont összeget (online terminál esetén)?
  A zárolt összegekről tudom, hogy kinzárolta?
  Push értesítés esetén ha nem olvasod el, megy sms (pénzért, teljesen feleslegesen)?

  Ezek azért nagyban meghatározzák egy mobil app használhatóságát.

  Ujjlenyomat azonosítás helyett lehetne biometrikusat írni, mert a faceid nem ujjlenyomat és nem is selfi.

  1. Singer Zoltán

   Kedves Kleinguru! Mi a Google Playen és az Apple Store-on lévő olyan adatok alapján dolgoztunk, melyeket a bankok tettek közzé.

 2. Török Máté

  A MagNetnál is elérhető az ujjlenyomatos belépés és az aktív widget, amin a legutóbbi néhány tranzakció és az egyenleg látszik. Emellett a K&H-nál s van NFC-s fizetési lehetőslg mobiltárca néven.

  Én nem ismerem mindet, de érdemes áttekinteni minden mobilbank összes szolgáltatását újra, hogy a táblázat pontos lehessen.

  1. Singer Zoltán

   Kedves Máté! Mi a Google Playen és az Apple Store-on fent lévő olyan adatok alapján dolgoztunk, melyet a bankok írtak meg a saját mobilbanki alkalmazásaik tudásáról. A K&H Bank mobiltárcás NFC fizetési lehetősége a cikkben említett appon keresztül történik, vagy másik app szükséges hozzá? Utóbbi esetben nem tartozna az említett mobilapp funkcióihoz. Előre is köszönjük válaszát!

 3. iamlaszlo

  OTP Smartbank felhasználóként úgy vélem, hogy a fenti összesítő táblázat nem naprakészen mutatja a funkciókat. Az azonosításnál nem ismerem a “szelfi azonosítást”, de az arcfelismeréses bejelentkezés és jóváhagyás már működik az OTP-nél. Továbbá számlaszámokat lehet menteni partnerként és belföldi deviza átutalást is lehet kezdeményezni, alapértelmezetten nem, engedélyeztetni kell bankfiókban a használatát. A még nem teljesült megbízásokat lehet törölni. A személyes adatokat valóban nem lehet változtatni applikáción belül (nem is értem miért) és a push üzenetek sem működnek (csak értesít néha, hogy változtassak jelszót).

  1. Singer Zoltán

   Kedves László! Az adatokat a bankok állították össze a Google Playen és az Apple Store-on. Mi onnan gyűjtöttük össze, és az arcfelismerést ott ők szelfi azonosításnak hívták.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

mobilfizetes

Miért szuper dolog a mobilfizetés?

2019. 08. 06.

Amikor mobilfizetésre gondolunk, akkor valójában bankkártyás fizetésről beszélünk, még ha a kis plasztik lapocska a maga materiális formájában nem is vesz részt a tranzakcióban. De miért jó ez a felhasználóknak?...

ATM

A Revolutnál is találkozhatsz meghökkentő költségekkel

2019. 08. 01.

Ingyenes készpénzfelvétel havi 200 EUR összegig. Az ingyenes szolgáltatások listáján ez egy valóban vonzó tétel a Revolut esetében. A valóság azonban érdekes kanyarokat vehet néha. Bemutatjuk, hogyan kerülhet 2 euróba...

A legbosszantóbb bankszámla díjak és azok árai

2019. 07. 25.

Csaknem mindenkinek van bankszámlája, olyan ez manapság, mint az áram vagy a vezetékes ivóvíz, vagyis az alap infrastruktúra része. Igen ám, de ezt a szükségletet a bankok alaposan kihasználják, ezért...

Így lehet ingyenes bankszámlád

2019. 07. 24.

Évente átlagosan 15-20 ezer Ft-ot fizetünk bankunknak csak a számlahasználatért. Bemutatjuk, hogyan lehet ez pontosan nulla forint. Megtudhatod azt is, hogy mitől lesz ingyenes egy bankszámla, és mit kell tenned...

Blogajánló

 • alapblog

  A játék hatalma

  A finn oktatási rendszer, amelynek célja nagyon tömören, hogy a gyerekek kedvenc helye legyen a suli, és sokat játszva, sokat kint mozogva tanuljanak, elhagyva az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.