Betöltés
loading

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban, hogy 2019-re a globális gazdasági növekedés üteme várhatóan alábbhagy. Ennek ellenére vajon miért várnak nagy emelkedést az S&P 500-tól az elemzők? A részleteket Kiss József (Lovasember) írta meg az Alapblogon!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a befektetési alap kalkulátorunk.

Szinte teljes egyetértés mutatkozik az elemzők közt abban, hogy a globális gazdaság idén nem tud olyan mértékben növekedni, mint ahogy tette azt az előző években. Könnyen lehet, hogy az Amerikai Egyesült Államok gazdasága sem tudja majd fenntartani, hogy a gazdasága az eddigi mértékben bővüljön. Folytatva az eddigi kamatemelési ciklusát, a FED 2018 decemberében 2,25-2,5%-ra emelte az irányadó kamatát. Ha a „jóból” ez még nem lenne elég, havi 50 milliárd dollárral leépíti a 4100 milliárdos mérlegfőösszegét is.

A történelmi tapasztalatok szerint elmondható, hogy a pénzmennyiség csökkentése legtöbbször gazdasági lassulást, de akár recessziót is előidézett a múltban. Fontos tényező lehet az is, hogy a Kína és az Amerikai Egyesült Államok közötti kereskedelmi adok-kapok még nem fejeződött be, emiatt pedig mindkét ország gazdasági növekedése lassulhat, magasabb inflációs adatok lehetnek jellemzőek, és a vállalatok eredménye is csökkenhet.

A kínai gazdaság már egy ideje visszafogott növekedést tud „csak” felmutatni. Az infrastrukturális beruházások mértéke visszaesett, szenved a feldolgozóipar, a csökkenő gépjármű eladási számokról és a kaszinó bevételek csökkenéséről már nem is beszélve.

Az S&P 500 index árfolyama 2018 őszén még 2940-es szinten mozgott, 2018-at viszont 2506-on zárta. Ez 17,1%-os visszaesést jelent az ősz eleji csúcsokhoz képest. Az S&P 500 kilenc évnyi emelkedés után, 2018 egészét tekintve 6,6%-os csökkenést produkált.

Az elemzők közül viszont sokan optimistán tekintenek a jövőbe, a bankok és az elemző cégek szakértőinek medián előrejelzése, hogy 2019-ben az S&P 500 index 23,66%-os növekedést fog produkálni. Ez azt jelenti, hogy az elemzők 50%-a ezen érték alatti, míg másik 50%-a afeletti emelkedést vár. A konszenzus az S&P 500 index 3100 pontos értékét valószínűsíti 2019 végére.

A makrogazdasági trendeket figyelembe véve, ez meglehetősen optimista és bátor kijelentés. Az is lehet, hogy már tudnak valamit, amit mások még nem? Esetleg a 2018-as korrekció alapján lettek bizakodóak? Talán már nem is kell sokat aludnunk ahhoz, hogy megleljük a válaszokat.

Ha érdekelnek a további részletek, akkor olvasd el Kiss József (Lovasember) „2019-ben új csúcson lesz az S&P 500!?” című bejegyzését az Alapblogon!

Korábban már megírtuk, hogy mit várunk 2019-re a befektetések terén. Olvasd el azt a cikkünket is! Használd a befektetési alap kalkulátorunkat, és sok hasznos információval lehetsz gazdagabb! Ha más pénzügyi megoldásokat vársz, akkor pedig válassz kedvedre az alábbi kalkulátoraink közül!

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan működnek a nyugdíjcélú megtakarítások mögötti befektetések?

A nyugdíjmegtakarítások mögött minden esetben befektetések találhatók. Ezért, aki nyugdíjcélú előtakarékosságban gondolkodik, annak érdemes szem előtt tartania a befektetésekkel kapcsolatos szempontokat is. Összefoglaljuk, hogy jelenleg milyen lehetőségek közül lehet választani,...

Blogajánló
  • alapblog Továbbra is fényes maradhat az arany?

    The post Továbbra is fényes maradhat az arany? appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.