Betöltés

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

szerző: Singer Zoltán
2019-01-26

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban, hogy 2019-re a globális gazdasági növekedés üteme várhatóan alábbhagy. Ennek ellenére vajon miért várnak nagy emelkedést az S&P 500-tól az elemzők? A részleteket Kiss József (Lovasember) írta meg az Alapblogon!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a befektetési alap kalkulátorunk.

Szinte teljes egyetértés mutatkozik az elemzők közt abban, hogy a globális gazdaság idén nem tud olyan mértékben növekedni, mint ahogy tette azt az előző években. Könnyen lehet, hogy az Amerikai Egyesült Államok gazdasága sem tudja majd fenntartani, hogy a gazdasága az eddigi mértékben bővüljön. Folytatva az eddigi kamatemelési ciklusát, a FED 2018 decemberében 2,25-2,5%-ra emelte az irányadó kamatát. Ha a „jóból” ez még nem lenne elég, havi 50 milliárd dollárral leépíti a 4100 milliárdos mérlegfőösszegét is.

A történelmi tapasztalatok szerint elmondható, hogy a pénzmennyiség csökkentése legtöbbször gazdasági lassulást, de akár recessziót is előidézett a múltban. Fontos tényező lehet az is, hogy a Kína és az Amerikai Egyesült Államok közötti kereskedelmi adok-kapok még nem fejeződött be, emiatt pedig mindkét ország gazdasági növekedése lassulhat, magasabb inflációs adatok lehetnek jellemzőek, és a vállalatok eredménye is csökkenhet.

A kínai gazdaság már egy ideje visszafogott növekedést tud „csak” felmutatni. Az infrastrukturális beruházások mértéke visszaesett, szenved a feldolgozóipar, a csökkenő gépjármű eladási számokról és a kaszinó bevételek csökkenéséről már nem is beszélve.

Az S&P 500 index árfolyama 2018 őszén még 2940-es szinten mozgott, 2018-at viszont 2506-on zárta. Ez 17,1%-os visszaesést jelent az ősz eleji csúcsokhoz képest. Az S&P 500 kilenc évnyi emelkedés után, 2018 egészét tekintve 6,6%-os csökkenést produkált.

Az elemzők közül viszont sokan optimistán tekintenek a jövőbe, a bankok és az elemző cégek szakértőinek medián előrejelzése, hogy 2019-ben az S&P 500 index 23,66%-os növekedést fog produkálni. Ez azt jelenti, hogy az elemzők 50%-a ezen érték alatti, míg másik 50%-a afeletti emelkedést vár. A konszenzus az S&P 500 index 3100 pontos értékét valószínűsíti 2019 végére.

A makrogazdasági trendeket figyelembe véve, ez meglehetősen optimista és bátor kijelentés. Az is lehet, hogy már tudnak valamit, amit mások még nem? Esetleg a 2018-as korrekció alapján lettek bizakodóak? Talán már nem is kell sokat aludnunk ahhoz, hogy megleljük a válaszokat.

Ha érdekelnek a további részletek, akkor olvasd el Kiss József (Lovasember) „2019-ben új csúcson lesz az S&P 500!?” című bejegyzését az Alapblogon!

Korábban már megírtuk, hogy mit várunk 2019-re a befektetések terén. Olvasd el azt a cikkünket is! Használd a befektetési alap kalkulátorunkat, és sok hasznos információval lehetsz gazdagabb! Ha más pénzügyi megoldásokat vársz, akkor pedig válassz kedvedre az alábbi kalkulátoraink közül!

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »


A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
Hogyan lehet a CSOK támogatást befektetésként kezelni?
2019. 12. 05.

A CSOK támogatást kizárólag lakáscélra fordíthatjuk, így direktben befektetni a kapott összeget nem lehet. A vásárolt lakást sem kezelhetjük ingatlanbefektetésként, hiszen elvárás, hogy ebben a házban lakjanak életvitelszerűen a támogatást...

ingatlanbefektetés Minden eddiginél kedvezőbb lesz a szuperállampapír
2019. 11. 04.

November 4-től csökken az Egyéves Magyar Állampapír és a Prémium Magyar Állampapír kamata. A változások a Magyar Állampapír Plusz legfőbb riválisait érintik, így a szuperállampapír még vonzóbb lesz a befektetők...

Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.