loading

Ne felejtsd el a gyermeked 6000 Ft-os állami támogatását!

Bankmonitor
szerző: Bankmonitor

A Babakötvény talán a legjobb pénzügyi termék arra, hogy gyermekünk jövőjéről pénzügyileg gondoskodjunk: a 6 000 Ft éves állami támogatás és az inflációt 3%-kal meghaladó kamatnál nehéz jobb alternatívát találni. Év vége van, fontos határidő, hogy ne maradjunk le az állam 6 000 Ft-os támogatásáról.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Tömören a legfontosabb tudnivalók:

  • Az állami támogatás az éves befizetésed 10%-a, de maximum 6 000 Ft.
  • A maximális állami támogatáshoz tehát éves szinten 60 000 Ft befizetése szükséges a Babakötvényhez tartozó (Start) számlára.
  • Ha a befizetésed nem érkezik meg idén, akkor 2018-ra elveszik az állami támogatás. (És emiatt a 2019-es támogatás összege nem lehet magasabb.)
  • A banki átutalások ma már napon belül teljesítésre kerülnek. Az utolsó munkanap az idei évben december 28., az utalást legkésőbb ezen a napon 12:00-ig érdemes elindítani (de célszerű korábban).

Ha még nem nyitottál gyermekednek Start számlát a Babakötvényhez, és élni szeretnél a lehetőséggel, akkor az Államkincstár egyik fiókjában gyorsan meg tudod tenni. Ez még nagyobb pénzügyi ziccer, mert a számlanyitással egy időben a 42 500 Ft-os (egyszeri) támogatás is jóváíródik a számlán, és ezen felül érhető el a 6 000 Ft-os éves támogatási összeg (60 000 Ft éves befizetés esetén).

Itt találhatsz információkat a számlányitás folyamatáról.

Korábbi írásaink a Babakötvényről:
4 tipp, hogy gyermeked milliókkal kezdje az életet
Havi 5000-ből milliomossá teheted a gyermeked