Betöltés

Nem érsz rá? Nem gond, házhoz jön a bank

szerző: Bankmonitor.hu
2013-09-30

Rengeteg emberrel találkozunk hetente, akik már évek óta szeretnének bankot váltani, de túl körülményesnek találják a folyamatot. Nem csoda, nem ámítás: vannak bankok, melyek házhoz jönnek. Jelen írásunkban azokat a bankokat és szolgáltatásaikat járjuk körül, ahol egy lépést sem kell tennünk otthonról. És nem feltétlenül csak bankváltás esetén…

A technológia dinamikus fejlődése nem hagyja érintetlenül a bankokat sem. Ma már több bank esetében élő chat lehetőségünk van, azaz kérdéseinkre azonnal választ kaphatunk a számítógépünk előtt ülve. A chat-en túlnyúlva néhány esetben már videó hívást is lebonyolíthatunk bankunkkal, ahol láthatjuk is a pénzügyi szakértőt, így a kommunikáció még könnyebb. 

Természetesen az igazi forradalom ott kezdődik, ahol a legnagyobb kényelmet nem csak meglévő ügyfélként kaphatjuk meg, hanem egy teljes szerződéses folyamatot egy új banknál végrehajthatunk otthonunkból, irodánkból. Legyen szó akár egy új bankszámla megnyitásáról, egy új banknál… 

Lássuk, mit kínálnak a hazai bankok ezen a téren: 

Az
AXA 
Bank az ország egész területén kiküldi képviselőjét otthonába a számlanyitáshoz. Ha áttekintetted a számlaköltségeket (pl. a Bankmonitor.hu számlakeresőjét használva) és megadtad az adataidat, akkor felhív a bank képviselője. Választ ad a kérdéseidre és időpontot egyeztettek. A neked megfelelő időpontban aláírod a szerződést az otthonodban. (150 ezer Ft-os nettó fizetés mellett, átlagos bankhasználati szokásokkal az AXA Kamathozó számlája 1127 Ft/hó összköltség mellett érhető el.)

A
Gránit Bank esetében a folyamatok hasonlók. Itt a számla kiválasztását követően, az online megadott adataiddal megnyílik egy számla, ahová utalással elhelyezel pénzt. Ezen utalást követően a bank képviselője felkeres és aláírásra kerül a számlaszerződés. Fontos tudni, hogy amennyiben valamilyen oknál fogva a számlaszerződés nem kerül aláírásra, akkor a Gránit Bank a beutalt pénzt visszautalja arra a számlára, ahonnan a pénz érkezett. 

Ismereteink szerint egyelőre csak a Gránit Banknál érhető el a videó hívás lehetősége, melynek keretében a személyes kapcsolattartóval hang és szöveges üzenetet válthatunk és dokumentumokat is megkaphatunk még a beszélgetés közben. A dokumentumokhoz kapcsolódó kérdéseinket pedig azonnal feltehetjük. (150 ezer Ft-os nettó fizetés mellett, átlagos bankhasználati szokásokkal a Gránit Bank ÁSZ számlacsomagja 536 Ft/hó összköltség mellett érhető el.)

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Az otthonról történő teljes körű ügyintézés, szerződéskötés (úgy, hogy még nem vagyunk ügyfelek) meglepő módon a legnagyobb banknál is elérhető. Az
OTP Bank esetében a szolgáltatás egyelőre a lakástakarék-pénztári szerződés esetében érhető el. 

Az ingatlan célra felhasználható, állami támogatással rendelkező lakástakarék-pénztári szerződés legrövidebb változata 4 éves futamidővel bír. Egy ilyen szerződés számtalan kérdést szokott eredményezni. Ha áttekintetted a piaci kínálatot weboldalunkon és megadtad az adataidat: az általad megjelölt időpontban felhív egy szakértő, aki választ ad elsődleges kérdéseidre, majd – amennyiben mindenre számodra kielégítő választ kaptál – sor kerülhet a személyes találkozó egyeztetésére, ahol az általad megjelölt helyen és időben létrejöhet a szerződéskötés. (Havi 20 ezer Ft-os megtakarítással, egy négy éves szerződés keretében elérhetsz 15%-os éves átlagos hozamot is az OTP Lakástakarékkal. Négy év alatt 2,4 millió forintra tehetsz szert ingatlan célra.)

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Havi X Ft befizetés
Y év-en keresztül

(lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
ebből állami támogatás
% éves hozam (EBKM)
  • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
  • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor


Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: mire figyeljünk a számlanyitásnál?

2018. 09. 20.

A lakástakarék egy jó lehetőség, ha lakáscélra szeretnénk pénzt gyűjteni. Azonban akkor, ha szeretnénk vele a lehető legmagasabb betéti hozamot (EBKM) elérni, már a rövidebb futamidő és a nyitási akciók,...

Mennyi lakáshitelt vehetek fel 2018 októberétől?

2018. 09. 19.

Az MNB megváltoztatta a lakáshitelekre vonatkozó szabályozást. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a jelenlegi kamatok mellett, különböző havi jövedelmeknél mekkora lakáshitelt lehet felvenni októbertől. Mi változik? Korábban lakáshitel felvétele esetén az...

Hogyan válasszunk állampapírt?

A lakossági állampapírok a hosszú futamidő esetében változó kamatozásúak: prémium és bónusz állampapírok. Éppen ezért nemcsak az éppen aktuális kamatokat, hanem a következő években várható tendenciákat is érdemes figyelembe vennünk...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.