Nulla forintos számlák egy csokorban

 • 2017.04.18.
 • szerző: bankmonitor.hu

Bármennyire is hihetetlen, majdnem 30 olyan számlát tartunk nyilván, aminek nulla forint a számlavezetési díja. Ezen számlák egy részénél ráadásul semmilyen feltételt nem kell vállalnunk ahhoz, hogy ingyenes legyen a számlavezetés díja. A többinél is mutatjuk, mit kell teljesíteni!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Ingyenes számlavetés

Sokan még mai napig úgy választanak bankszámlát, hogy összesen egy vagy jobb esetben is csak néhány költségre összpontosítanak. Ezek között az első a számlavezetési díj szokott lenni. Mi összeszedtük a mindenki által elérhető (például nem diákoknak szóló) számlákat, ahol elérhető 0 forintos számlavezetési díj.

Ezen számlák egy részénél mindenképpen ingyenes számlavezetési díjjal számolhatunk, ám van, ahol bizonyos feltételeket kell teljesíteni. Ilyen általában:

 • számlára érkező külső jóváírás (ritkább esetben jövedelem átutalás)
 • megtakarítási állomány (általában számlaegyenleg illetve néhol a befektetések állománya is beleszámít)
 • bankkártya (birtoklása illetve kártyás vásárlások)
 • tranzakciók végrehajtása (utalás, csoportos beszedés, stb.)
 • meglévő hitelszerződés (kivéve hitelkártya).

Fontosak a részletek

Ezen feltételek minden egyes számlánál szigorúan szabályozottak. Például a számlára érkező jóváírás esetén nem fogadják el a bankon belüli összegeket (saját számlák közötti átvezetés alapból kizárható). Némelyik pénzintézet ahhoz is ragaszkodik, hogy csoportos átutalással kapjuk a fizetésünket. Néhol az is előírt, hogy legfeljebb hány részletben érkezzen meg a megfelelő összeg. Ilyenkor hiába kapunk többet is a számlánkra, mint az előírt összeg, ha nem teljesítjük megfelelő (például 2-3) számú jóváírásból a vállalt feltételt.

De hasonlóan körültekintőnek kell lenni a vállalt tranzakciókat illetően is. Néhány bank csak az átutalás jellegű tranzakciókat számolja (rendszeres és eseti jellegű utaláson kívül a csoportos beszedési megbízást), de akad olyan is, amelyik a kártyás vásárláson felül akár a készpénzfelvételt is beleszámítja a feltétel teljesítésébe. De ugyanilyen fontos lehet, hogy ne csak a vállalt darabszámú és összegű tranzakció meglétére figyeljünk, hanem az esetlegesen létező minimum tételekre is. Ilyenek lehetnek a kártyás vásárlásoknál az ezer forintnál alacsonyabb összegű tételek, amiket nem számítanak bele a feltétel teljesítésébe.

És akkor a részletes lista a számláknál elvárt feltételekről!

Amennyiben vállalunk valamilyen feltételt, akkor annak érdemes megfelelni, mert havi pár száz forintos díjtól akár több ezer forintos havi díjat is jelenthet a vállalt feltétel nem teljesítése. Sőt, egyes számláknál a feltétel nem az ingyenességhez kötődik, hanem a számlavezetéshez. Azaz a feltételek nem teljesítése esetén másik számlacsomagba sorolnak át.

A számlavezetési díj nem minden

Ami az egyik legfontosabb a bankszámla választásban, az bizony nem a számlavezetési díj, hanem az összköltség. Ehhez tudnunk kell a számlahasználati szokásainkat, és annak megfelelő számlacsomagot érdemes választanunk. Nem feltétlenül a legolcsóbb számlavezetési díjú számla lesz a legolcsóbb havi díjú. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot, használd kalkulátorunkat!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Deglobalizáció működésben

  A 2015-ös csúcshoz képest 2017-re 40%-kal (!) esett az USA-ban tanulni kívánó diákoknak kiadott vízumtömeg – szoros összefüggésben a bevándorlást korlátozni kívánó Trump-elnökséggel és azzal...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.