Hírdetés

Nulla forintos számlák egy csokorban

szerző: bukvamikk

Bármennyire is hihetetlen, majdnem 30 olyan számlát tartunk nyilván, aminek nulla forint a számlavezetési díja. Ezen számlák egy részénél ráadásul semmilyen feltételt nem kell vállalnunk ahhoz, hogy ingyenes legyen a számlavezetés díja. A többinél is mutatjuk, mit kell teljesíteni!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Ingyenes számlavetés

Sokan még mai napig úgy választanak bankszámlát, hogy összesen egy vagy jobb esetben is csak néhány költségre összpontosítanak. Ezek között az első a számlavezetési díj szokott lenni. Mi összeszedtük a mindenki által elérhető (például nem diákoknak szóló) számlákat, ahol elérhető 0 forintos számlavezetési díj.

Ezen számlák egy részénél mindenképpen ingyenes számlavezetési díjjal számolhatunk, ám van, ahol bizonyos feltételeket kell teljesíteni. Ilyen általában:

  • számlára érkező külső jóváírás (ritkább esetben jövedelem átutalás)
  • megtakarítási állomány (általában számlaegyenleg illetve néhol a befektetések állománya is beleszámít)
  • bankkártya (birtoklása illetve kártyás vásárlások)
  • tranzakciók végrehajtása (utalás, csoportos beszedés, stb.)
  • meglévő hitelszerződés (kivéve hitelkártya).

Hírdetés

Hírdetés

Fontosak a részletek

Ezen feltételek minden egyes számlánál szigorúan szabályozottak. Például a számlára érkező jóváírás esetén nem fogadják el a bankon belüli összegeket (saját számlák közötti átvezetés alapból kizárható). Némelyik pénzintézet ahhoz is ragaszkodik, hogy csoportos átutalással kapjuk a fizetésünket. Néhol az is előírt, hogy legfeljebb hány részletben érkezzen meg a megfelelő összeg. Ilyenkor hiába kapunk többet is a számlánkra, mint az előírt összeg, ha nem teljesítjük megfelelő (például 2-3) számú jóváírásból a vállalt feltételt.

De hasonlóan körültekintőnek kell lenni a vállalt tranzakciókat illetően is. Néhány bank csak az átutalás jellegű tranzakciókat számolja (rendszeres és eseti jellegű utaláson kívül a csoportos beszedési megbízást), de akad olyan is, amelyik a kártyás vásárláson felül akár a készpénzfelvételt is beleszámítja a feltétel teljesítésébe. De ugyanilyen fontos lehet, hogy ne csak a vállalt darabszámú és összegű tranzakció meglétére figyeljünk, hanem az esetlegesen létező minimum tételekre is. Ilyenek lehetnek a kártyás vásárlásoknál az ezer forintnál alacsonyabb összegű tételek, amiket nem számítanak bele a feltétel teljesítésébe.

És akkor a részletes lista a számláknál elvárt feltételekről!

Amennyiben vállalunk valamilyen feltételt, akkor annak érdemes megfelelni, mert havi pár száz forintos díjtól akár több ezer forintos havi díjat is jelenthet a vállalt feltétel nem teljesítése. Sőt, egyes számláknál a feltétel nem az ingyenességhez kötődik, hanem a számlavezetéshez. Azaz a feltételek nem teljesítése esetén másik számlacsomagba sorolnak át.

A számlavezetési díj nem minden

Ami az egyik legfontosabb a bankszámla választásban, az bizony nem a számlavezetési díj, hanem az összköltség. Ehhez tudnunk kell a számlahasználati szokásainkat, és annak megfelelő számlacsomagot érdemes választanunk. Nem feltétlenül a legolcsóbb számlavezetési díjú számla lesz a legolcsóbb havi díjú. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobb számlacsomagot, használd kalkulátorunkat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék:
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés