Sietned kell, ha extra Babaváró kedvezményre hajtasz, de nem csak az összeg számít!

Sietned kell, ha extra Babaváró kedvezményre hajtasz, de nem csak az összeg számít!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-11-24
 

A bankoknál óriási a verseny a hiteligénylők kegyeiért, idén még minden pénzintézet kínál valamekkora bónuszt a sikeres Babaváró szerződéskötés mellé. Az extra kedvezmény összege azonban bankonként eltérő, mint ahogy az is, hogy milyen hamar kapható meg a pénz, illetve mit kell teljesíteni érte. Utánajártunk a részleteknek.

A Babaváró hitel 2019 júliusa óta áll a gyermekvállalást tervező fiatal házasok rendelkezésre. Az akár 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsön a gyermeknevelést és -vállalást támogatja, a hitel pedig 5 évig (illetve, ha ezen idő alatt gyermek születik, a futamidő végéig) garantáltan kamatmentes

A gyermekek számától függő kedvezmények sora itt nem ér véget. A kamatmentességen túl már az első baba érkezésekor kérhető a törlesztés felfüggesztése 3 évre, ezen idő alatt pedig egyetlen forintot sem kell visszafizetni. A második gyermek érkezésével újabb 3 évre felfüggeszthető a törlesztés, valamint a tartozás 30%-a is elengedésre kerül. Ha pedig harmadik babát is vállal a család, akkor a teljes fennálló adósság elengedésre kerül. 

Ügyes időzítéssel tehát a három gyermeket tervező házaspárok számára a Babaváró akár egy 10 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást is jelenthet. 

A konstrukció vitathatatlan előnye, hogy bármire felhasználható, ennek ellenére a legtöbb család ingatlanvásárlásra, lakásfelújításra vagy egy lakáshitelhez szükséges önerő megfinanszírozására használja az igényelt összeget.

Minden bank beszállt a versenybe, egymásra licitálnak a Babaváró mellé adott kedvezmény összegében. Ugyanakkor a Bankmonitor szakértői mindenkit óva intenek attól, hogy kizárólag a legmagasabb kedvezmény miatt tegyék le a voksukat egy adott bank mellett, ugyanis mind a Babaváró hitel, mind az extra bónusz részletei tekintetében óriási különbségek vannak a pénzintézetek között. 

Előfordulhat például, hogy valaki az egyik banknál kevesebb hitelre jogosult, mint egy másiknál, vagy a a bónusz csak hónapok múlva érkezik meg a számlára, míg máshol szinte azonnal érkezik a pénz.

Nézd meg összehasonításunkat és tudj meg további bennfentes részleteket az elérhető, egyszeri bónuszok kapcsán.

Hirdetés

Hirdetés

Mikor kaphatod kézhez a Babaváró bónuszt?

Nem mellékes, hogy melyik bank mikor biztosítja az extra kedvezményt a Babaváró folyósításához képest. Alábbi táblázatunkban összegyűjtöttük, hogy mikor kapható meg az összeg az egyes bankoknál.

Mikor kaphatom meg a bónuszt a Babaváró hiteligénylés mellé?

Az Erste tehát a leggyorsabb, itt közvetlenül a folyósításkor, vagy legkésőbb az ezt követő 24 órán belül megérkezik a bónusz az igénylők bankszámlájára. A legtöbb pénzintézet 15 napon túl, de 30 napot nem meghaladóan küldi a kedvezményt. Viszont, ha fontos, hogy az extra összeg kiutalása ne vegyen igénybe több mint egy hónapot, akkor lehet, hogy nem az UniCredit vagy a K&H Bank lesz az ideális választás.

Kell-e számlát nyitni az extra kedvezményért cserébe?

A legtöbb pénzintézetnél elvárás a bónuszért cserébe, hogy az igénylők rendelkezzenek összesen, vagy fejenként egy bankszámlával, vagy nyissanak új számlát, számlákat az adott banknál. Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a számlanyitási igényeket, alább pedig az ehhez kapcsolódó részletekre is kitérünk.

Kell számlát nyitnom az adott banknál a Babaváró bónuszhoz?

Látható tehát, hogy egyetlen banknál működhet meglévő számla, vagy bankszámlanyitás nélkül a bónusz kiutalása, ez pedig a Raiffeisen Bank. Itt ráadásul lehetőség van arra, hogy az alap kedvezményt növeljük: 30 ezer forint plusz jóváírás érhető el egy új vagy egy meglévő bankszámlával, illetve az alap kedvezményhez képest plusz 60 ezer forint kérhető 2 db új bankszámla nyitása esetén.

Ezen kívül a CIB Banknál találhatunk olyan egyedi kedvezményt, amellyel plusz 50 ezer forint zsebelhető be egy meglévő vagy új számla megléte esetén akkor, ha az igénylők nyilatkoznak arról, hogy a kapott összeget otthonuk energiahatékonysági felújítására költik. 

Meddig érhető el az extra kedvezmény?

Szintén fontos, hogy mennyi idő áll rendelkezésünkre az egyes bankoknál, ha ki szeretnénk használni a bónuszt. A Babaváró hitel jelenlegi formájában 2022. december 31-ig érhető el, a bankok a kedvezményes időszakot is legfeljebb eddig tudják tervezni. Nézzük, hol mennyi idő van még a szerződéskötésre.

Meddig érhető el bónusz a Babaváró hitel mellé?

Mekkora kedvezmény kapható az egyes bankoknál és milyen áron?

A Babaváró bónusz összege jelentősen eltér az egyes bankoknál, jellemzően 120 és 180 ezer forint között mozoghat. A kedvezmények különböző feltételekhez kötöttek, illetve több olyan pénzintézet is van, ahol többletfeltételek vállalásával növelhető a bónusz összege. 

A kedvezmények feltételei lehetnek például:

  • meglévő bankszámla, vagy számlanyitás a banknál,
  • aktív számlahasználat,
  • egy meghatározott, minimum Babaváró hitel igénylési összeg, 
  • egyidejű lakáshitel szerződés a bankkal,
  • illetve egyes pénzintézeteknél a Bankmonitoron keresztüli, online igényléssel további kedvezmények érhetők el.

A jóváírások tehát nem csak a kedvezmény összegében, de a teljesítendő feltételekben is eltérőek lehetnek. Emellett a bankok hitelbírálati feltételei is eleve jelentősen különbözőek, ami miatt érdemes egy bankfüggetlen szakértővel mielőbb átbeszélni a lehetőségeket.

A Bankmonitor Babaváró szakértői naprakész ismeretekkel rendelkeznek a banki gyakorlat, a feltételek, az extra kedvezmények részletei és pontos összegei kapcsán. 

Nem árt sietni!

A Babaváró hitel jelen állás szerint 2023-ban is elérhető marad, ugyanakkor a támogatási feltételek változhatnak, az erről szóló rendelet még nem látott napvilágot. Emellett az akciók határideje miatt is érdemes lehet mielőbb lépni, mert egyáltalán nem biztos, hogy a kiemelkedő kedvezmények sora a jövő évben is változatlanul velünk marad. 

Kalkulálj
Használd a Babaváró hitel kalkulátort, tudd meg, hogy mekkora összeget igényelhetsz és add le érdeklődésed. Szakértőink a lehető leghamarabb felveszik veled a kapcsolatot és végigvezetnek a folyamaton, hogy a lehető legkényelmesebb, leggyorsabb és legjövedelmezőbb lehessen az igénylés.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés