Betöltés

Sokat beáldoznál a kedvezményes hitelért, de azért van határ!

szerző: Bankmonitor.hu
2018-01-25

Az év bármely szakában népszerűek a személyi kölcsönök, de sokszor nem gondoljuk át, hogy a legjobb kamatért mit is kérnek tőlünk a bankok. A gyűjtésünkben most a legfontosabb feltételeket szedtük össze, ebből kiderül, hogy az elsőre jónak hangzó ajánlat is tartalmazhat buktatókat. De ha elolvasod az írásunkat, akkor te már nem futhatsz bele ezekbe a csapdákba.

Személyi kölcsön felvétele előtt használd kalkulátorunk, hogy a legjobb ajánlatot kifoghasd!

Valószínűleg sokan találkoztatok már pályafutásotok során a személyi kölcsönnel. Egyszerűen nem is tehetsz mást, hiszen a bank a legtöbbször ezzel találja meg az ügyfeleket. Saját tapasztalat, hogy az egyik – szándékosan nem megnevezett – bank is e-mail formájában előszeretettel bombáz a személyi kölcsön ajánlataival.

A termék előnyei ismertek, úgy mint: gyors ügyintézés és kiutalás, fedezet nélkül felvehető, bármilyen vásárlási célra felhasználható, rögzített és akár már 7% alatti kamattal elérhető. Ezek közül most a legutóbbit néztük ki magunknak, vagyis arra a kérdésre keressük a választ, hogy miként is kaphatod meg a legjobb kondíciót a banknál.

1) Jövedelem nagysága

Nem is tehetnénk mást az első helyre, hiszen bankról lévén szó, csak arról tud véleményt alkotni, amit lát és hitelt érdemlően bizonyítunk neki. És mivel egy hitelt a jövedelmedből fizetsz vissza, ezért a bank legelőször a hitelminősítésnél a jövedelmet fogja megnézni.

Logikusan, minél magasabb a havi jövedelmed, annál kevesebbet vesz el belőle egy rögzített törlesztő, így a bank számára sem jelentesz akkora kockázatot, vagyis adhat nyugodtan kamatkedvezményt. Nem feltétlenül kell itt gigászi jövedelemre gondolni, de a legtöbb esetben az országos átlagkereset felett kell keresned, hogy kiélvezhesd az alacsony kamatokat. Bankja válogatja, de előfordulhat, hogy kamatkedvezményt csak 400-500 ezer forintos jövedelemnél szavaznak meg.

2) Jövedelem bankhoz utalása

Nagyon gyakran a személyi kölcsönöknél is azzal tudsz még kedvezőbb kondíciókat elérni, ha a hitelt nyújtó bankhoz utaltatod a jövedelmedet. Ezt sem kell túlbeszélni, a bank ezzel szintén nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen magához köt a számlavezetésen keresztül. Ne felejtsd el ilyenkor megnézni, hogy a számlavezetésnek milyen költségei vannak. Mert elképzelhető, hogy amit a kamaton megnyersz, azt elveszted a számlavezetésen.

3) Aktív bankszámlahasználat

Jellemzően kéz a kézben jár ez a feltétel az ezt megelőzővel. A bank ugyanis nem feltétlenül elégszik meg azzal, hogy a jövedelmedet hozzá utalod, hanem elvárhatja azt is a kedvezményért cserébe, hogy a számlát aktívan használd. Ez azt jelenti, hogy bizonyos megbízásokat ezen a számlán keresztül kell intézned (pl. csoportos beszedés). Nem megugorhatatlan feladat, és ha már a jövedelmed átutalása egyébként is megtörtént, akkor ez sem lehet nagy érvágás. De mint mindig, nézd meg kétszer is, hogy mennyibe kerül a bankolás.

4) Legalább „x” évre vegyél fel hitelt

Nem általános, de belefuthatsz abba, hogy a kedvezményes kamatú hitelt a korábbiakban említett feltételeken kívül csak akkor adja meg a bank, ha a személyi kölcsönt például legalább 3 éves futamidőre veszed fel. Ne feledd, minél hosszabb a futamidő, annál több kamatot fogsz kifizetni a banknak.

Egy példán bemutatva máris bebizonyítjuk mindezt. Tegyük fel, hogy felveszel 6,95%-os éves kamattal 1 millió forintot. ha egy év alatt fizetnéd ki, akkor havonta 86,5 ezer forintot fizetnél (összesen 1 038 044 Ft-ot). Viszont, ha a három éves futamidőt választod, akkor havonta csak 31 ezer forintot fogsz fizetni, de a teljes visszafizetés 1 110 753 forint lesz. Tehát, összességében a hosszabb futamidővel 70 ezer forinttal jársz rosszabbul.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33921
Havi törlesztő
0.13892
THM
1221156
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Nem érted, miért kerül annyiba a bankszámlád? Megmutatjuk!

2018. 09. 05.

Magyarországon az utóbbi 5-10 évben a bankszámlák nagy átalakuláson mentek keresztül. Többször változott a kamatadó mértéke, bevezették, majd eltörölték az újabb terhet jelentő egészségügyi hozzájárulást, a pénzmozgásokat tranzakciós illetékkel sarcolták...

Az 5 legolcsóbb bankszámla aktív bankoláshoz

2018. 08. 23.

Egyszer-kétszer többet utaltál, mint eddig, és máris megugrottak a bankköltségeid? Nézd meg, hogy gyakori számlahasználat mellett melyik az 5 legolcsóbb bankszámla! Havonta 5 db netbanki utalás összesen 100 ezer forint...

Miért jobbak nálunk a portugálok?

2018. 08. 11.

Magyarország és Portugália területe és népessége hasonló nagyságú. A nemzeti jövedelem tekintetében a portugálok, míg államadósság alapján mi állunk jobban. A fizetések terén a portugálok nyernek, míg az utóbbi 3...

Blogajánló

 • alapblog

  Rágógumitól az egészségközpontig

  Kilencévesen már rágógumival üzletelt, aztán az NSZK-ban mérnökként dolgozott. Ausztriában szállodákat vett, itthon pedig sok évvel ezelőtt klinikát indított. Rudas László most egy olyan workshopot...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.