Betöltés

Sokat beáldoznál a kedvezményes hitelért, de azért van határ!

szerző: Bankmonitor.hu
2018-01-25

Az év bármely szakában népszerűek a személyi kölcsönök, de sokszor nem gondoljuk át, hogy a legjobb kamatért mit is kérnek tőlünk a bankok. A gyűjtésünkben most a legfontosabb feltételeket szedtük össze, ebből kiderül, hogy az elsőre jónak hangzó ajánlat is tartalmazhat buktatókat. De ha elolvasod az írásunkat, akkor te már nem futhatsz bele ezekbe a csapdákba.

Személyi kölcsön felvétele előtt használd kalkulátorunk, hogy a legjobb ajánlatot kifoghasd!

Valószínűleg sokan találkoztatok már pályafutásotok során a személyi kölcsönnel. Egyszerűen nem is tehetsz mást, hiszen a bank a legtöbbször ezzel találja meg az ügyfeleket. Saját tapasztalat, hogy az egyik – szándékosan nem megnevezett – bank is e-mail formájában előszeretettel bombáz a személyi kölcsön ajánlataival.

A termék előnyei ismertek, úgy mint: gyors ügyintézés és kiutalás, fedezet nélkül felvehető, bármilyen vásárlási célra felhasználható, rögzített és akár már 7% alatti kamattal elérhető. Ezek közül most a legutóbbit néztük ki magunknak, vagyis arra a kérdésre keressük a választ, hogy miként is kaphatod meg a legjobb kondíciót a banknál.

1) Jövedelem nagysága

Nem is tehetnénk mást az első helyre, hiszen bankról lévén szó, csak arról tud véleményt alkotni, amit lát és hitelt érdemlően bizonyítunk neki. És mivel egy hitelt a jövedelmedből fizetsz vissza, ezért a bank legelőször a hitelminősítésnél a jövedelmet fogja megnézni.

Logikusan, minél magasabb a havi jövedelmed, annál kevesebbet vesz el belőle egy rögzített törlesztő, így a bank számára sem jelentesz akkora kockázatot, vagyis adhat nyugodtan kamatkedvezményt. Nem feltétlenül kell itt gigászi jövedelemre gondolni, de a legtöbb esetben az országos átlagkereset felett kell keresned, hogy kiélvezhesd az alacsony kamatokat. Bankja válogatja, de előfordulhat, hogy kamatkedvezményt csak 400-500 ezer forintos jövedelemnél szavaznak meg.

2) Jövedelem bankhoz utalása

Nagyon gyakran a személyi kölcsönöknél is azzal tudsz még kedvezőbb kondíciókat elérni, ha a hitelt nyújtó bankhoz utaltatod a jövedelmedet. Ezt sem kell túlbeszélni, a bank ezzel szintén nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen magához köt a számlavezetésen keresztül. Ne felejtsd el ilyenkor megnézni, hogy a számlavezetésnek milyen költségei vannak. Mert elképzelhető, hogy amit a kamaton megnyersz, azt elveszted a számlavezetésen.

3) Aktív bankszámlahasználat

Jellemzően kéz a kézben jár ez a feltétel az ezt megelőzővel. A bank ugyanis nem feltétlenül elégszik meg azzal, hogy a jövedelmedet hozzá utalod, hanem elvárhatja azt is a kedvezményért cserébe, hogy a számlát aktívan használd. Ez azt jelenti, hogy bizonyos megbízásokat ezen a számlán keresztül kell intézned (pl. csoportos beszedés). Nem megugorhatatlan feladat, és ha már a jövedelmed átutalása egyébként is megtörtént, akkor ez sem lehet nagy érvágás. De mint mindig, nézd meg kétszer is, hogy mennyibe kerül a bankolás.

4) Legalább „x” évre vegyél fel hitelt

Nem általános, de belefuthatsz abba, hogy a kedvezményes kamatú hitelt a korábbiakban említett feltételeken kívül csak akkor adja meg a bank, ha a személyi kölcsönt például legalább 3 éves futamidőre veszed fel. Ne feledd, minél hosszabb a futamidő, annál több kamatot fogsz kifizetni a banknak.

Egy példán bemutatva máris bebizonyítjuk mindezt. Tegyük fel, hogy felveszel 6,95%-os éves kamattal 1 millió forintot. ha egy év alatt fizetnéd ki, akkor havonta 86,5 ezer forintot fizetnél (összesen 1 038 044 Ft-ot). Viszont, ha a három éves futamidőt választod, akkor havonta csak 31 ezer forintot fogsz fizetni, de a teljes visszafizetés 1 110 753 forint lesz. Tehát, összességében a hosszabb futamidővel 70 ezer forinttal jársz rosszabbul.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.