loading

Spóroljon százezreket bankszámláján! (X)

Egy jó bankszámla kiválasztásával havonta tízezreket is megtakaríthat vállalkozása számára. Nézze meg, mire kell odafigyelnie, hogy az Ön igényeihez leginkább igazodó számlacsomagot találja meg!

A tranzakciós illeték bevezetése óta jelentősen megemelkedtek a banki szolgáltatások díjai, a növekedés akár a havi 40 ezer forintot is elérheti. Az egyre magasabb költségek miatt már megéri körülnézni a bankok ajánlatai között, hiszen egy a vállalkozás igényeire szabott bankszámlával akár százezreket is meg lehet takarítani éves szinten. De mire figyeljünk a számla kiválasztásakor? Összegyűjtöttünk néhány tippet:

1. Figyeljen a költségekre!

A legalapvetőbb költségtételt a számlavezetési díj jelenti, ami akár több tízezer forint is lehet havonta. Szintén fontos az utalásért, vagy a kártyahasználatért felszámított díjak nagysága. Érdemes átgondolni, hogy mennyi és milyen összegű banki tranzakciót végez a cég, mekkora készpénzforgalmat bonyolít le, így kiderül, hogy milyen típusú csomag illeszkedik legjobban hozzá. Sokat megspórolhatnak azzal is, hogy minimalizálják a készpénzhasználatot, és kötelezettségeiket utalással teljesítik partnereik felé.2. Keressen Önre szabott csomagot!

Akik speciális feladatot látnak el, például gyógyszerészeti vállalkozást működtetnek, vagy éppen könyveléssel, adótanácsadással foglalkoznak, könnyen találhatnak az ajánlatok között a tevékenységi körükre szabott számlacsomagot. Az is szempont lehet, hogy a céget újonnan alapították-e, vagy már hosszabb ideje működik, hiszen a vállalkozások induló szakaszában elég lehet egy egyszerűbb számlacsomag is.

3. Intézze banki ügyeit online!

Sok időt és pénzt takaríthat meg, ha ügyeit online úton intézi, mivel ehhez kedvezőbb díjtételek kapcsolódnak. Praktikus az okostelefonra letölthető smartbank szolgáltatás is, mely lényegesen leegyszerűsíti a számlaegyenleg lekérdezését, vagy éppen utalások indítását.

4. Keresse az akciókat!

Nem árt odafigyelni az éppen aktuális akciókra, hiszen jelenleg is vannak olyan ajánlatok, amelyek ingyenes számlavezetést ajánlanak, így a vállalkozás szabadon tesztelheti az adott bank szolgáltatásait. Azoknak a vállalkozásoknak, melyeknek jelentős devizaforgalmuk van, lényeges, hogy a csomagban devizaszámla is elérhető legyen.

5. Válasszon megfelelő bankot!

Mivel a bankon belüli tranzakciókhoz általában kedvezőbb díjak kapcsolódnak, érdemes olyan bankot választani, ahol a partnereink is rendelkeznek számlával, így jóval gyorsabb és költséghatékonyabb lehet a két cég közötti pénzmozgás. A bank kiválasztásakor az is fontos szempont lehet, hogy milyen minőségű szolgáltatásokat nyújt, vagy éppen az, hogy rendelkezik-e a vállalkozásokat megcélzó termékekkel, akciókkal.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Bankszámlát szeretnél? Húszezressel csábít most a bank!

Egyedülálló akcióval állt elő az egyik bank, aminek keretében 20 000 forinttal ajándékozza meg az új bankszámlát nyitó ügyfeleit. Többféle számlacsomaghoz is jár a kedvezmény, úgyhogy megnéztük, melyikkel éri meg leginkább...

Blogajánló
  • alapblog Összeesküvés Amerika ellen

    Kína és Oroszország együttesen történelmileg páratlan kísérletet hajt végre. Minden létező, a jövőt érintő, gazdasági, politikai, pénzügyi, tudományos téren késznek mutatkozik összefogni – Amerika ellenében....

  • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

    Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

  • Haszon.hu Bajba kerülhetnek a vállalatok, 4-ből 1 dolgozó váltana a járvány után

    Rengeteg ember fontolgatja a munkahelyváltást az Egyesült Államokban. Csak arra várnak, hogy csendesüljön a járvány. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy megőrizzük a jól teljesítő alkalmazottakat? 2019-ben soha nem látott méreteket öltött a munkahelyváltások száma az USA-ban. Majd jött 2020. márciusa a koronavírussal, és néhány hét alatt 20,5 millió munkahely tűnt el a dolgozók átpártolási kedvével egyetemben. Azóta eltelt több...