Betöltés

Személyi kölcsönre fáj a fogad? Jól nézz körbe, mert százezrek múlnak rajta!

szerző: Bankmonitor
2018-01-12

Az év elején sokaknak válhat aktuálissá valamilyen kiadás fedezésére egy kisebb-nagyobb összegű szabadon felhasználható hitel. Amennyiben nem szeretnéd elzálogosítani az ingatlanod, mindenképp a személyi kölcsönök között érdemes nézelődnöd. Ugyanakkor megmutatjuk azt is, hogy nem érdemes az első bankba betérve döntést hoznod: 1 millió forintos hitel esetén bő 200 ezer forintod is bánhatja, ha nem a legkedvezőbb hitelt választod!

A személyi kölcsön jelenleg az egyik legnépszerűbb hitelfajtának számít az emberek között, amit nagyon jól mutat, hogy tavaly 50%-kal is nőtt a folyósításuk. Van, aki már éppen az új évi tervek megvalósításán gondolkodsz, és éppen ehhez néznél egy vonzó kamattal elérhető személyi kölcsönt.

A Bankmonitor adatbázisa alapján erre minden esélyed megvan, ugyanis az egyes bankok hiteleit átnézve 10% alatti kamattal is találhatsz ajánlatokat. Mi most 500 ezer és 1 millió forint igénylése esetén néztük meg, hogy mire is számíthatsz.

Itt vannak a legjobb banki ajánlatok

150 ezer forintos keresettel egy 500 ezer forintos személyi kölcsönhöz 3 éves futamidővel 11,26%-os THM mellett juthatsz hozzá, a havi törlesztőt tekintve 16,53 ezer forintot jelent. Arra érdemes figyelned, hogy a legjobb kamatokért cserébe a bankok elvárják, hogy náluk nyiss számlát, és arra érkezzen a jövedelmed, valamit aktívan is használd azt (például átutalások, csoportos beszedési megbízások, bankkártyás vásárlások). Ugyanakkor mindent egybevéve 90 ezer forintot is spórolhatsz, ha körültekintően választasz bankot.

1 millió forinthoz 3 évre egy magasabb jövedelem mellett már kedvezőbb feltételek mellett is juthatsz személyi kölcsönhöz.

A legvonzóbb árazást jelenleg a Sberbank alkalmazza, ahol a hitel már 8%-os THM elérhetővé válik. A vonzó kamatnak is van feltétele, mert ezért cserébe elvárja a bank, hogy számlát nyiss nála, és legalább 250 ezer forintod érkezzed oda. A második legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank biztosítja, ahol a 250 ezer forintos jövedelem szintén egy nagyobb kamatkedvezményt tesz lehetővé. A szintén dobogós Raiffeisen Banknál 9%-os kamattal tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri, és a bankszámládat is aktívan használod (legalább havi 4 db tranzakció).

Jól látszik, hogy a 10-es lista végére érve is óriási, kétszeres különbség mutatkozik meg a kamatokban, ami a teljes visszafizetésben 200 ezer forintos eltérést is eredményez.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Leggyakoribb kérdések a hitelfelvételhez

Végezetül, hogy megkönnyítsük a helyzeted, néhány gyakran feltett kérdést is megválaszolunk a személyi kölcsönökkel kapcsolatban.

KHR (BAR) listásként is kaphatok kölcsönt?

Ilyen esetben sajnos a bank nem ad hitelt, hiszen az aktív KHR státusz, valamilyen rendezetlen hiteltartozást jelent. Ebben az esetben az adósság rendezését követő egy év után válhatsz ismét hitelképessé.

Mi alapján válasszak hitelt?

Fontos, hogy figyelj az induló költségekre, az egyszeri akciókra illetve a hiteligénylésre vonatkozó feltételekre is (például jövedelemelvárás, számlanyitás), hiszen így találhatod meg a legjobb ajánlatot. Fontos szempont lehet egy váratlan helyzetben az is, hogy mikor juthatsz hozzá a pénzhez (átlagos esetben 3-5 munkanap, ami adott esetben pár órára is lerövidülhet).

Milyen futamidőt válasszak?

A személyi kölcsön jellemzően rövidebb, legfeljebb 7 éves futamidőre biztosít hitelfelvételi lehetőséget. Ugyan a hosszabb futamidő lecsökkenti a havi törlesztődet, viszont összességében a kamatteher nagyobb, ezért a banknak is többet fizetsz vissza.  Ez alapján inkább rövid futamidőben célszerű gondolkodnod, amivel még a családi büdzsét sem terheled le nagyon.

Mennyi hitelt kaphatok?

A banki gyakorlat szerint a jövedelmed 35-40%-a lehet a maximális havi törlesztőd, amit befolyásol, hogy egyéb hiteled van-e már. Például 150 ezer forintos jövedelem esetében legfeljebb 1,8 millió forint lehetne a felvett hitelösszeg. Azt vedd figyelembe, hogy a hitel kötelezettséget jelent, így ha a kiadásaidat nem tudnád visszavágni annyira, hogy a törlesztő is beleférjen, akkor nem érdemes hitelben gondolkodnod.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Új lakástakarékok: miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

2019. 02. 18.

2018 októberében villámcsapásként érkezett a hír, hogy a kormány megszünteti az újonnan megnyitandó lakástakarékok állami támogatását. Az érintetteknek megoldást kellett találniuk az előállt helyzetre, ezért újabb konstrukciókat kezdtek kidolgozni. Mára...

szerződés

Nem minden költség szerepel a lakáshitelek THM-jében

2019. 01. 11.

A lakáshitel hirdetésekben mindig szerepel a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, ami azt hivatott megmutatni, mennyibe kerül számodra, hogy használod a bank pénzét. Tulajdonképpen arról van szó, hogy mennyivel...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.