Betöltés

Szeretnél kivételezett lenni a bankban? Ezt Neked találták ki!

szerző: Singer Zoltán
2018-10-08

A magyarok körében egyre növekszik a nagyobb jövedelemmel és a számottevő vagyonnal rendelkezők száma. A pénzintézetek az átlagos ügyfeleknél jobb jövedelmi helyzetben lévő, vagyonosabb ügyfelek (úgynevezett prémium ügyfelek) számára külön számlacsomagokat hoztak létre. Ezzel a személyre szabottabb, elsőbbségi kiszolgálás a céljuk, és nem titkoltan az is fontos számukra, hogy minél több ügyfelet tudhassanak ebben a kategóriában. A bankok nem rejtik véka alá azt sem, hogy a prémium ügyfélkörben még hatalmas potenciál rejlik. Mostani cikkünkből megtudhatod, hogy milyen ajánlatok várnak Rád, és legfőképp, hogy mik is a belépési limitek.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Prémium ügyfélnek lenni egyet jelent az elsőbbségi és kényelmi kiszolgálással. Ez a legtöbb esetben dedikált tanácsadót is magában foglal. Úgy lehetünk prémium ügyfelek, ha a számlánként eltérő mértékű jövedelmi vagy vagyoni feltételeknek meg tudunk felelni.

Az viszont kétségtelen, hogy óriási különbségek tapasztalhatók a bankok ajánlatai között. Mai cikkünkben nem azt vizsgáljuk, hogy az ügyfélnek milyen kényelmi szolgáltatásokat, vagy milyen befektetési lehetőségeket tartogatnak a bankok, hanem azt, hogy a bankokba betérve milyen belépési feltételekkel szembesülhetünk, és mekkora számlavezetési díjakkal találkozhatunk.

Van ugyanis olyan prémium számlacsomag, ahol elegendő a nettó 180 ezer Ft havi jövedelem, de olyan is akad, ahol nettó 1 millió Ft a jövedelmi belépési korlát. Ha a vagyoni helyzetünk miatt szeretnénk prémium ügyfél lenni, akkor szintén vegyes a kép: akár már 2 millió Ft-tal is lehetünk ugyan prémium ügyfelek, de létezik olyan számlacsomag is, ahol ez a feltétel 30 milliós megtakarítás adott banknál elhelyezése és annak folyamatos megléte. Léteznek ingyenes számlacsomagok is, vegyük azonban számításba a számlavezetéssel kapcsolatos további költségeket is, mint például az átutalási díjak, vagy épp a nagyrészt 2. évtől felmerülő éves kártyadíjak! Az alábbi táblázatban foglaltuk össze a legfontosabb információkat:

A táblázat első 2 helyén találkozhatunk a prémium kategória legkedvezőbb ajánlataival.

A Raiffeisen Bank belépési korlátja (400 ezer Ft – 1 millió Ft jövedelem vagy 8-30 millió Ft megtakarítás) ugyan korántsem mondható alacsonynak, azonban aki megfelel a feltételeknek, annak ingyenes számlavezetést biztosít. Fontos lehet kiemelni, hogy havonta vagy 4 darab Raiffeisen ATM-ből történő készpénzfelvétel díjmentes, vagy a készpénzfelvételi nyilatkozat megadása esetén 2 bármely ATM-ből történő, de összesen max. 150 ezer Ft-os és 2 további Raiffeisen ATM-ből történő készpénzfelvétel is ingyenes.

A Budapest Bank a prémium kategóriát figyelembe véve az egyik legkedvezőbb belépési feltételeket (250 ezer Ft jövedelem vagy 5 millió Ft megtakarítás) kínáló bank. Mivel a számlavezetés is ingyenes, ha a feltételeket hónapról hónapra teljesítjük, ezért az egyik legjobb választásnak bizonyulhat.

A CIB Banknál magas a belépési korlát (450 ezer jövedelem vagy 9 millió Ft megtakarítás), de cserébe ingyenes számlavezetést kínálnak.

Az OTP Banknál alacsonynak számítanak a belépési korlátok (nettó 200-350 ezer jövedelem vagy 2-5 millió Ft megtakarítás). Jelenleg az árazás is közepesnek mondható.

Az Erste Banknál kétféle számlatípussal találkozhatunk. Az egyik esetében a bank a jövedelem szempontjából nem könnyű bemeneti feltételt (nettó 600 ezer Ft), míg megtakarítások esetében 5 millió Ft-os értéket szabott meg. A másik számlánál pedig 20 milliós megtakarítási feltételnek kellene megfelelnünk. Azért lehet kedvező az így szerzett ügyfélstátusz, mert rendkívül sok befektetés elérhető a csomaghoz. Igaz, hogy ezek általában a lakossági ügyfelek számára is elérhetőek (ha a számlanyitásuk előtt interneten előregisztrálnak). Mivel 6 hónapig ingyenes a számlavezetés (Worldnél amúgy is ingyenes), valamelyik feltétel teljesítése esetén érdemes lehet egy próbát tenni a befektetéseket akkor, ha a befektetéseinket eddig nem saját magunk kezeltük. Azt fontos megjegyezni, hogy ennek felára lehet, mivel a lakossági ügyfelek jelenleg olcsóbban veszik meg a befektetési alapok többségét, mint prémium társaik.

Az UniCredit Banknál elvileg nincsen dedikált prémium számlacsomag, de ha mégis kellene mondani egy számlát, akkor a feltételei miatt az Ikon számlacsomag lenne az, amelyikre ráillik a jelző (nettó 400 ezer Ft jövedelem és 5 millió Ft megtakarítás a feltétel). Azonban az ingyenes számlavezetést leginkább csak akkor kaphatjuk meg hozzá, ha 30 millió Ft-os megtakarítási állománynál több pénzünk lesz a banknál.

A K&H Banknál viszont két esetben lehet ingyenes a számlacsomagunk:

 1. a jövedelmi feltétel (nettó 300 ezer Ft) mellett megfelelünk a kártyás vásárlási feltételnek (100 ezer Ft) és a megtakarítási összeg (5 millió Ft) feltételnek is.
 2. a banknál legalább 15 millió Ft a megtakarítási állományunk

A Takarék Kereskedelmi Banknál a jövedelmi korlát alacsony (nettó 180 ezer Ft), míg a megtakarítási korlát magas (10 millió Ft). A kedvezményes díj az olcsóbbak közé tartozik, míg a normál díj nem tér el az átlagtól.

Az MKB Bank pedig épp átalakítani szándékozik a prémium számlacsomagját, ezért nem jelenítettük meg a jelenlegi adatokat.

Ha érdekelnek a számlacsomagok, a Bankszámla kalkulátorunk segítségével nézd meg, melyik lenne számodra a legjobb választás!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Amit a hitelfedezetről tudnod kell

2019. 02. 11.

A banki ügyfelek fejében gyakran megfordul, hogy a pénzintézetek miért szeretnék magukat a lehető legjobban bebiztosítani, amikor hitelt nyújtanak az ügyfeleik számára. Tudvalevő, hogy vannak olyan hitelek, melyeknél szükséges valamilyen...

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019. 01. 18.

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 250 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk....

Blogajánló

 • alapblog

  Futball-szocializmus

  “Nem jól működik a rendszer, nincs követelmény, a bérek viszont az egekben – nem lehet az NB II-ben havonta 3 millió forintot keresni! És most...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.