Betöltés

Szeretnél kivételezett lenni a bankban? Ezt Neked találták ki!

szerző: Singer Zoltán
2018-10-08

A magyarok körében egyre növekszik a nagyobb jövedelemmel és a számottevő vagyonnal rendelkezők száma. A pénzintézetek az átlagos ügyfeleknél jobb jövedelmi helyzetben lévő, vagyonosabb ügyfelek (úgynevezett prémium ügyfelek) számára külön számlacsomagokat hoztak létre. Ezzel a személyre szabottabb, elsőbbségi kiszolgálás a céljuk, és nem titkoltan az is fontos számukra, hogy minél több ügyfelet tudhassanak ebben a kategóriában. A bankok nem rejtik véka alá azt sem, hogy a prémium ügyfélkörben még hatalmas potenciál rejlik. Mostani cikkünkből megtudhatod, hogy milyen ajánlatok várnak Rád, és legfőképp, hogy mik is a belépési limitek.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Prémium ügyfélnek lenni egyet jelent az elsőbbségi és kényelmi kiszolgálással. Ez a legtöbb esetben dedikált tanácsadót is magában foglal. Úgy lehetünk prémium ügyfelek, ha a számlánként eltérő mértékű jövedelmi vagy vagyoni feltételeknek meg tudunk felelni.

Az viszont kétségtelen, hogy óriási különbségek tapasztalhatók a bankok ajánlatai között. Mai cikkünkben nem azt vizsgáljuk, hogy az ügyfélnek milyen kényelmi szolgáltatásokat, vagy milyen befektetési lehetőségeket tartogatnak a bankok, hanem azt, hogy a bankokba betérve milyen belépési feltételekkel szembesülhetünk, és mekkora számlavezetési díjakkal találkozhatunk.

Van ugyanis olyan prémium számlacsomag, ahol elegendő a nettó 180 ezer Ft havi jövedelem, de olyan is akad, ahol nettó 1 millió Ft a jövedelmi belépési korlát. Ha a vagyoni helyzetünk miatt szeretnénk prémium ügyfél lenni, akkor szintén vegyes a kép: akár már 2 millió Ft-tal is lehetünk ugyan prémium ügyfelek, de létezik olyan számlacsomag is, ahol ez a feltétel 30 milliós megtakarítás adott banknál elhelyezése és annak folyamatos megléte. Léteznek ingyenes számlacsomagok is, vegyük azonban számításba a számlavezetéssel kapcsolatos további költségeket is, mint például az átutalási díjak, vagy épp a nagyrészt 2. évtől felmerülő éves kártyadíjak! Az alábbi táblázatban foglaltuk össze a legfontosabb információkat:

A táblázat első 2 helyén találkozhatunk a prémium kategória legkedvezőbb ajánlataival.

A Raiffeisen Bank belépési korlátja (400 ezer Ft – 1 millió Ft jövedelem vagy 8-30 millió Ft megtakarítás) ugyan korántsem mondható alacsonynak, azonban aki megfelel a feltételeknek, annak ingyenes számlavezetést biztosít. Fontos lehet kiemelni, hogy havonta vagy 4 darab Raiffeisen ATM-ből történő készpénzfelvétel díjmentes, vagy a készpénzfelvételi nyilatkozat megadása esetén 2 bármely ATM-ből történő, de összesen max. 150 ezer Ft-os és 2 további Raiffeisen ATM-ből történő készpénzfelvétel is ingyenes.

A Budapest Bank a prémium kategóriát figyelembe véve az egyik legkedvezőbb belépési feltételeket (250 ezer Ft jövedelem vagy 5 millió Ft megtakarítás) kínáló bank. Mivel a számlavezetés is ingyenes, ha a feltételeket hónapról hónapra teljesítjük, ezért az egyik legjobb választásnak bizonyulhat.

A CIB Banknál magas a belépési korlát (450 ezer jövedelem vagy 9 millió Ft megtakarítás), de cserébe ingyenes számlavezetést kínálnak.

Az OTP Banknál alacsonynak számítanak a belépési korlátok (nettó 200-350 ezer jövedelem vagy 2-5 millió Ft megtakarítás). Jelenleg az árazás is közepesnek mondható.

Az Erste Banknál kétféle számlatípussal találkozhatunk. Az egyik esetében a bank a jövedelem szempontjából nem könnyű bemeneti feltételt (nettó 600 ezer Ft), míg megtakarítások esetében 5 millió Ft-os értéket szabott meg. A másik számlánál pedig 20 milliós megtakarítási feltételnek kellene megfelelnünk. Azért lehet kedvező az így szerzett ügyfélstátusz, mert rendkívül sok befektetés elérhető a csomaghoz. Igaz, hogy ezek általában a lakossági ügyfelek számára is elérhetőek (ha a számlanyitásuk előtt interneten előregisztrálnak). Mivel 6 hónapig ingyenes a számlavezetés (Worldnél amúgy is ingyenes), valamelyik feltétel teljesítése esetén érdemes lehet egy próbát tenni a befektetéseket akkor, ha a befektetéseinket eddig nem saját magunk kezeltük. Azt fontos megjegyezni, hogy ennek felára lehet, mivel a lakossági ügyfelek jelenleg olcsóbban veszik meg a befektetési alapok többségét, mint prémium társaik.

Az UniCredit Banknál elvileg nincsen dedikált prémium számlacsomag, de ha mégis kellene mondani egy számlát, akkor a feltételei miatt az Ikon számlacsomag lenne az, amelyikre ráillik a jelző (nettó 400 ezer Ft jövedelem és 5 millió Ft megtakarítás a feltétel). Azonban az ingyenes számlavezetést leginkább csak akkor kaphatjuk meg hozzá, ha 30 millió Ft-os megtakarítási állománynál több pénzünk lesz a banknál.

A K&H Banknál viszont két esetben lehet ingyenes a számlacsomagunk:

  1. a jövedelmi feltétel (nettó 300 ezer Ft) mellett megfelelünk a kártyás vásárlási feltételnek (100 ezer Ft) és a megtakarítási összeg (5 millió Ft) feltételnek is.
  2. a banknál legalább 15 millió Ft a megtakarítási állományunk

A Takarék Kereskedelmi Banknál a jövedelmi korlát alacsony (nettó 180 ezer Ft), míg a megtakarítási korlát magas (10 millió Ft). A kedvezményes díj az olcsóbbak közé tartozik, míg a normál díj nem tér el az átlagtól.

Az MKB Bank pedig épp átalakítani szándékozik a prémium számlacsomagját, ezért nem jelenítettük meg a jelenlegi adatokat.

Ha érdekelnek a számlacsomagok, a Bankszámla kalkulátorunk segítségével nézd meg, melyik lenne számodra a legjobb választás!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Csak én nem értem a bankszámlakivonatomat?

2019. 05. 06.

A magyarok egy sor olyan banki díjat fizetnek, amelyek külföldön jószerivel ismeretlenek, ráadásul ezek nagy részével az emberek többsége nincs is tisztában. Sokaknak még az is gondot okoz, hogy eligazodjanak...

A legtöbb bankszámla olcsóbb lett 2019-re

2019. 05. 02.

Nemrég körbejárt a médiában a hír, miszerint drágulnak a bankszámlák. Kíváncsiak voltunk, hogy mi történt a banki költségekkel az elmúlt egy évben, többet vagy éppen kevesebbet kell fizetnünk? Az egyes...

hiteltanácsadás

Ma már nagyon egyszerű akár ingyenes bankszámlára váltani

2019. 04. 04.

Tudtad, hogy évente tízezreket spórolhatsz egy jó bankszámla kiválasztásával? Tudtad, hogy léteznek olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknél egy sor tranzakciónak nincs díja? És azt tudtad, hogy nagyon egyszerű a bankváltás, ugyanis...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.