Szeretnél vállalkozásoddal 3,7 millió forintot spórolni?

Szeretnél vállalkozásoddal 3,7 millió forintot spórolni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-19
 

Te tudtad, hogy a Széchenyi Hitelprogram keretében felvehető folyószámlahitelek között milyen nagy a teljes hiteldíj különbség? A Széchenyi AGRÁR Kártya akár 3,7%-kal is olcsóbb lehet, mint a „sima” Széchenyi Kártya. Ez 100 millió forintos keretnagyságnál akár 3,7 millió forint költség különbséget is jelenthet.

Na, de milyen vállalkozások vehetik igénybe a Széchenyi Agrár Kártyát? Mi magunk is meglepődtünk… lehet, hogy te is meg fogsz!

A különbség a kamattámogatás mértékében van

Nem mindegy, hogy 10 millió forintig 1%-os kamattámogatást (Széchenyi Kártya), vagy pedig akár 100 millió forintra 4%-os kamattámogatást kapunk. Főleg akkor, ha minden más költség (pl.: szerződéskötési díj, kezelési költség, stb.) azonos.

A Széchenyi Agár Kártya 4%-os kamattámogatása kíméletlenül megmutatkozik a teljes hitelköltségben, már a kisebb hitelösszegek esetében is. A különbség egy 5 millió forintos hitelkeret esetében még „csak” 2,8%, ami ha a pénztárcánkat nézzük, 140 ezer forintos költség megtakarítást jelenthet (abban az esetben, ha a rendelkezésünkre álló hitelkeretet teljes egészében kihasználjuk a teljes évben). 100 millió forintos keretnagyságnál ez már 3,7%-ra kúszik fel, ami forintra lefordítva 3,7 millió forintos költség különbözet.

Alábbi táblázatunkban megnézheted, hogy a különböző hitelkeret nagyságoknál mekkora különbség jelentkezik a teljes hitelköltségekben:

A Széchenyi Agrár Kártya költség előnye magáért beszél…

Hirdetés

Hirdetés

Ki jogosult az Agrárkártyára?

A támogatás – ahogy a nevében is szerepel – alapvetően az agrárszektorban tevékenykedő vállalkozásokat célozza meg.

Első körben egyértelműen a növénytermesztők és állattenyésztők körére gondolhatunk, illetve a közvetlenül hozzájuk kapcsolódó szolgáltató szektorra.

Második körben a feldolgozó iparra: élelmiszer alapanyag feldolgozásra és tartósításra, félkész és kész élelmiszer termékek gyártására.

Egy-két különlegesség, amire nem biztos, hogy gondolnánk:

  • pékek,
  • csoki és egyéb édességmanufaktúrák,
  • fűrészáru-, parketta gyártók,
  • tároló fatermék gyártók

Harmadik körben – és itt már kezdünk csodálkozni -, az élelmiszeripari alapanyag kereskedelem mellett az élelmiszer nagy- és kiskereskedések is a támogatottak körébe tartoznak (beleértve az ital és dohányáru, illetve hobbi állat kis- és nagykereskedéseket is!).

A meglepetés kör: Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése…

A fent felhozott példáink csupán érdekes ízelítők azon tevékenységek közül, melyek támogathatók az Széchenyi Agrár Hitelprogram keretében. Bármivel is foglalkozunk, mindenképp  érdemes egy kört futnunk, hogy vállalkozásunk tevékenysége hova sorolható.

Nem minden banknál érhető el a Széchenyi Agrár Kártya

A Széchenyi Hitelprogram főbb termékei (Széchenyi Kártya Fólyószámlahitel, Széchenyi Forgóeszköz Hitel, Széchenyi Beruházási Hitel) a legtöbb banknál elérhető. A Széchenyi Hitelprogram specifikus termékeiről,  ez azonban nem mondható el, többek között az Széchenyi Agrár Kártáyról sem.

Nem egy olyan ügyféllel találkoztunk, akinek számlavezető bankja, ha épp nem volt nála elérhető a kedvezményesebb Széchenyi Agrár Folyószámlahitel, csupán a „sima” Széchenyi Kártya, nagyvonalúan megfelejtkezett ezen lehetőség megemlítéséről, amit aztán az ügyfél pénztárcája bánt.

Érdemes tehát pontosan megtudni, hogy saját cégünk tevékenysége belefér-e az „Agrár besorolásba”, és ne legyünk restek utána járni, hogy melyik banknál van lehetőség annak igénybevételére.

A Bankmonitor Széchenyi Folyószámla kalkulátorának segítségével megnézheted, hogy vállalkozásod mekkora hitelkeret igénybevételére alkalmas. Kollegánk pedig készséggel áll segítségedre abban, hogy céged kaphat-e Széchenyi Agrár Kártyát, illetve támogatni tud téged annak megszerzésében is.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés