Betöltés

Szeretnél vállalkozásoddal 3,7 millió forintot spórolni?

szerző: Csányi Franciska
2018-03-19

Te tudtad, hogy a Széchenyi Hitelprogram keretében felvehető folyószámlahitelek között milyen nagy a teljes hiteldíj különbség? A Széchenyi AGRÁR Kártya akár 3,7%-kal is olcsóbb lehet, mint a „sima” Széchenyi Kártya. Ez 100 millió forintos keretnagyságnál akár 3,7 millió forint költség különbséget is jelenthet.

Na, de milyen vállalkozások vehetik igénybe a Széchenyi Agrár Kártyát? Mi magunk is meglepődtünk… lehet, hogy te is meg fogsz!

A különbség a kamattámogatás mértékében van

Nem mindegy, hogy 10 millió forintig 1%-os kamattámogatást (Széchenyi Kártya), vagy pedig akár 100 millió forintra 4%-os kamattámogatást kapunk. Főleg akkor, ha minden más költség (pl.: szerződéskötési díj, kezelési költség, stb.) azonos.

A Széchenyi Agár Kártya 4%-os kamattámogatása kíméletlenül megmutatkozik a teljes hitelköltségben, már a kisebb hitelösszegek esetében is. A különbség egy 5 millió forintos hitelkeret esetében még „csak” 2,8%, ami ha a pénztárcánkat nézzük, 140 ezer forintos költség megtakarítást jelenthet (abban az esetben, ha a rendelkezésünkre álló hitelkeretet teljes egészében kihasználjuk a teljes évben). 100 millió forintos keretnagyságnál ez már 3,7%-ra kúszik fel, ami forintra lefordítva 3,7 millió forintos költség különbözet.

Alábbi táblázatunkban megnézheted, hogy a különböző hitelkeret nagyságoknál mekkora különbség jelentkezik a teljes hitelköltségekben:

A Széchenyi Agrár Kártya költség előnye magáért beszél…

Ki jogosult az Agrárkártyára?

A támogatás – ahogy a nevében is szerepel – alapvetően az agrárszektorban tevékenykedő vállalkozásokat célozza meg.

Első körben egyértelműen a növénytermesztők és állattenyésztők körére gondolhatunk, illetve a közvetlenül hozzájuk kapcsolódó szolgáltató szektorra.

Második körben a feldolgozó iparra: élelmiszer alapanyag feldolgozásra és tartósításra, félkész és kész élelmiszer termékek gyártására.

Egy-két különlegesség, amire nem biztos, hogy gondolnánk:

 • pékek,
 • csoki és egyéb édességmanufaktúrák,
 • fűrészáru-, parketta gyártók,
 • tároló fatermék gyártók

Harmadik körben – és itt már kezdünk csodálkozni -, az élelmiszeripari alapanyag kereskedelem mellett az élelmiszer nagy- és kiskereskedések is a támogatottak körébe tartoznak (beleértve az ital és dohányáru, illetve hobbi állat kis- és nagykereskedéseket is!).

A meglepetés kör: Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása és üzemeltetése…

A fent felhozott példáink csupán érdekes ízelítők azon tevékenységek közül, melyek támogathatók az Széchenyi Agrár Hitelprogram keretében. Bármivel is foglalkozunk, mindenképp  érdemes egy kört futnunk, hogy vállalkozásunk tevékenysége hova sorolható.

Nem minden banknál érhető el a Széchenyi Agrár Kártya

A Széchenyi Hitelprogram főbb termékei (Széchenyi Kártya Fólyószámlahitel, Széchenyi Forgóeszköz Hitel, Széchenyi Beruházási Hitel) a legtöbb banknál elérhető. A Széchenyi Hitelprogram specifikus termékeiről,  ez azonban nem mondható el, többek között az Széchenyi Agrár Kártáyról sem.

Nem egy olyan ügyféllel találkoztunk, akinek számlavezető bankja, ha épp nem volt nála elérhető a kedvezményesebb Széchenyi Agrár Folyószámlahitel, csupán a „sima” Széchenyi Kártya, nagyvonalúan megfelejtkezett ezen lehetőség megemlítéséről, amit aztán az ügyfél pénztárcája bánt.

Érdemes tehát pontosan megtudni, hogy saját cégünk tevékenysége belefér-e az „Agrár besorolásba”, és ne legyünk restek utána járni, hogy melyik banknál van lehetőség annak igénybevételére.

A Bankmonitor Széchenyi Folyószámla kalkulátorának segítségével megnézheted, hogy vállalkozásod mekkora hitelkeret igénybevételére alkalmas. Kollegánk pedig készséggel áll segítségedre abban, hogy céged kaphat-e Széchenyi Agrár Kártyát, illetve támogatni tud téged annak megszerzésében is.

Széchenyi Kártya Kalkulátor

step-1
Vállalkozások kedvenc hitelének előnyei:
 • Kedvezményes, akár 3,15% kamat
 • Nincs rendelkezésre tartási jutalék
 • Az egész országban elérhető
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Alkalmazottak száma kevesebb, mint 250 fő?
Mérlegfőösszeg kevesebb, mint 13 mrd Ft?
A tulajdonosok/ügyvezetők között szerepel olyan aki aktív KHR/BAR listán?
Volt tulajdonos váltás a cégben az elmúlt fél év során?
Negatív a saját tőkéje a társaságnak?
Utolsó lezárt üzleti év eredménye pozitív?
A tulajdonosváltás 50%-nál nagyobb volt?
Rendezhető a cég negatív saját tőkéje?
Céged által felvehető Széchenyi Folyószámlahitel összege:
A Bankmonitor támogatni tud a hiteligénylés folyamatában, hogy
 • a legjobb kamatozással és feltételekkel
 • határidőn belül
 • megkímélve idődet
juthasson a céged hitelhez.
*Az eddig megadott adatok alapján valószínűsíthető hitelösszeg.
Sajnáljuk, de céged a megadott adatok alapján jelenleg nem hitelképes.
Sajnos céged ezt a hitelt nem kaphatja meg, de szívesen segítünk egy másik hitel kiválasztásában.
Add meg adataidat, segítünk!
Csányi Franciska vállalatfinanszírozási szakértő
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Erősen gyengül a forint. Mit jelenthet ez számodra?

2019. 05. 21.

Az utóbbi időben folyamatosan gyengült a forint, sőt a mai nappal átlépte a 327 forintos határt az euróval szemben. Megvizsgáltuk, milyen hatással lehet ránk a hazai fizetőeszköz „gyengélkedése”. Amellett, hogy...

Milliókat nyerhetünk, ha összevonjuk meglévő hiteleinket

2019. 05. 20.

A kedvező kamatkörnyezet esélyt adhat arra, hogy különböző, drágább hiteleinket összegyúrjuk és olcsóbbra cseréljük. Egy közel 6 millió Ft-os hiteltartozás esetén például akár 1,4 millió forintot is spórolhatunk. Sőt egy...

Blogajánló

 • alapblog

  Nem kell templom!

  Van elég, parkot akarunk! Jekatyerinburgban, Oroszország negyedik legnagyobb városában napok óta tüntetők ezrei, főleg fiatalok protestálnak, mert a város egyik közparkjába óriási katedrálist akarnak építeni,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.