Betöltés

Telephely vásárlás: 100 millió forint 0%-os Széchenyi Hitelből

szerző: Kondorosi Kinga
2017-10-10

Igen, ennyi is lehet! Már van olyan bank, ahol elérhető a 100 millió forintos keretösszegre megnövelt Széchenyi Beruházási Hitel, ami jelenleg 0%-os kamatozás mellett vehető igénybe. A Bankmonitor egyik ügyfele telephelyvásárlásához jutott hozzá a maximális 100 milliós hitelösszeghez. 11 millió forintot spórol.

Az államilag támogatott Széchenyi Beruházási Hitel jelenleg a legalacsonyabb kamatozás mellett elérhető hosszú távú hitel, mely maximum 10 éves futamidőre vehető igénybe. Köszönhetően a rekord alacsony BUBOR szintnek (1 havi BUBOR 0,03%), valamint a 5 %-os állami támogatásnak a hitel most 0 %-os kamatozás mellett érhető el.

Ügyfelünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy 125 millió forintos telephelyvásárláshoz szeretne minél kedvezőbb feltételek mellett 100 millió forint hitelhez jutni. A  Széchenyi Hiteleknél maximálisan megadható futamidő 10 év, ez az ingatlan beruházások esetében meg is célozható. (A vállalkozás éves forgalma meghaladta 300 millió forintot, üzemi eredménye pedig a 30 millió forintot. A számoknak köszönhetően a kívánt hitelnagyság reális igény volt a vállalkozás számára.)

11 millió forint helyett 0 forint fizetendő kamat

A hiteligénylés indításakor a lehetőségekhez képest a beruházáshoz szükséges 100 millió forintos hitelnagyságot megosztottan két hitelből terveztük:

 • 50 millió forint a 0%-on elérhető Széchenyi Beruházási Hitelből,
 • 50 millió forint piaci kamatozású Beruházási hitelből, mely jelenleg 4% körüli kamatozás mellett állhat rendelkezésre.

A piaci kamatozású 50 millió forint nagyságú hitelhez kapcsolódóan teljes 10 éves futamidő alatt 11 millió forint kamatot kellett volna kifizetni a banknak.

Most ezt a 11 millió forint fizetendő kamatot is megspórolhatja a társaság, köszönhetően annak, hogy a hiteligénylés ideje alatt az eddigi 50 milliós maximális keretet 100 millió forintos nagyságra emelték fel.

Változó kamatozásról van szó, mégis biztos a megtakarítás

Természetesen nem biztosított, hogy a BUBOR a teljes futamidő alatt 0 % közeli marad. Az 5 %-os állami támogatás viszont igen. Abban az esetben, ha a BUBOR eléri az 5%-ot (a kamattámogatás teljes nagyságát), az átlagos piaci kamatozású hitelekhez viszonyítva a megtakarítás 13,75 millió forint.

Ha szeretnéd megtudni, hogy vállalkozásod alkalmas-e a maximálisan felvehető 100 millió forint beruházási hitel felvételére, használd vállalati hitel-kalkulátorunkat.

Mennyi hitelt kaphat céged?

Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
BM logo white
Utolsó lezárt üzleti év eredménye pozitív?
Saját tőkéje pozitív a társaságnak?
Amennyiben negatív tudod-e rendelezni még a hiteligénylés előtt?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Van céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki vezetéstől eltiltott?
Volt 50%-nál nagyobb részben tulajdonos váltás az elmúlt fél évben?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
result-ko
Nincs jó hírünk
Sikeres kalkuláció!
A céged álltal maximálisan
50 millió
hitel vehető fel, a következő célra:
igénybevehető hitel
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Két kritikus szempontra szeretnénk felhívni figyelmed, mely sajátos módon határozza meg, hogy jogosult-e vállalkozásod a támogatott Széchenyi Hitel felvételére:

Saját tőke
Utolsó lezárt üzleti év saját tőkéje nem lehet negatív. A negatív saját tőke nem csak a támogatott, de a piaci hitelek felvételéből is kizárja a vállalkozást.
Piaci hitelek esetén a bankok elfogadják, ha a hitelfelvétel előtt rendezzük a tőkét, Széchenyi Hitelek feltételrendszere jelentősen szigorúbb ezen a téren: ha negatív saját tőkével zártuk az évet, hiába rendeztük utána, illetve tudnánk most rendezni, már késő. Hitelkérelmünket nem tudják figyelembe venni.
Fontos, hogy saját tőkénk magasabb legyen, mint a jegyzett tőkénk fele – abban az esetben például, ha a 3 millió forintos a jegyezett tőként, saját tőkénknek el kell érnie legalább 1,5 millió forintot.

Számlaforgalom
Folyószámlahitel és forgóeszközhitel esetében, ha 15 millió forintnál magasabb összegű hitelhez szeretnénk jutni, fontos szemponttá válik, hogy az előző év 12 havi számlaforgalmának meg kell haladnia az igényelt hitelösszeg háromszorosát.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

3 Hozzászólás

 1. Morvai István

  Tisztelt Cím!

  Nekem elég lenne 5 millió forint hitel új eszköz vásárlására.
  Mit tudnak ajánlani?

  Üdvözlettel

  Morvai István

 2. Kovács Gábor

  Tisztelt Szakértő!
  Cégem új telephely beruházáshoz(építés)keres finanszírozási lehetőséget.
  A Széchenyi Beruházási hitel 0%-os hiteléről kérnék részletes tájékoztatást.
  Előre is köszönöm.

  Üdvözlettel: KOvács Gábor

  1. Bankmonitor

   Kedves Gábor,

   Adjon le az oldalunkon egy érdeklődést és kollégánk segít a kérdésben.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Garázsvásárlás befektetésként. Hitelből is mehet?

2019. 10. 22.

Nem csak a lakóingatlanok ára lőtt ki rakétaként, hanem a garázsoké és kocsibeállóké is, az előbbieknél egy év alatt 21%-kal drágultak az Ingatlan.com szerint, míg a bérleti díjak 13%-kal nőttek....

5 hasznos tipp, ha lakáshitelt vennél fel

2019. 10. 20.

Egyre nehezebb a lakáshitelesek helyzete, hiszen a magas ingatlanárak miatt mind nagyobb hitelösszegre van szükségük a vásárláshoz. A héten több olyan lakáshiteles cikkünk is volt, ami segíthet a helyes döntés...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.