Telephely vásárlás: 100 millió forint 0%-os Széchenyi Hitelből

 • 2017.10.10.
 • szerző: kondorosik

Igen, ennyi is lehet! Már van olyan bank, ahol elérhető a 100 millió forintos keretösszegre megnövelt Széchenyi Beruházási Hitel, ami jelenleg 0%-os kamatozás mellett vehető igénybe. A Bankmonitor egyik ügyfele telephelyvásárlásához jutott hozzá a maximális 100 milliós hitelösszeghez. 11 millió forintot spórol.

Az államilag támogatott Széchenyi Beruházási Hitel jelenleg a legalacsonyabb kamatozás mellett elérhető hosszú távú hitel, mely maximum 10 éves futamidőre vehető igénybe. Köszönhetően a rekord alacsony BUBOR szintnek (1 havi BUBOR 0,03%), valamint a 5 %-os állami támogatásnak a hitel most 0 %-os kamatozás mellett érhető el.

Ügyfelünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy 125 millió forintos telephelyvásárláshoz szeretne minél kedvezőbb feltételek mellett 100 millió forint hitelhez jutni. A  Széchenyi Hiteleknél maximálisan megadható futamidő 10 év, ez az ingatlan beruházások esetében meg is célozható. (A vállalkozás éves forgalma meghaladta 300 millió forintot, üzemi eredménye pedig a 30 millió forintot. A számoknak köszönhetően a kívánt hitelnagyság reális igény volt a vállalkozás számára.)

11 millió forint helyett 0 forint fizetendő kamat

A hiteligénylés indításakor a lehetőségekhez képest a beruházáshoz szükséges 100 millió forintos hitelnagyságot megosztottan két hitelből terveztük:

 • 50 millió forint a 0%-on elérhető Széchenyi Beruházási Hitelből,
 • 50 millió forint piaci kamatozású Beruházási hitelből, mely jelenleg 4% körüli kamatozás mellett állhat rendelkezésre.

A piaci kamatozású 50 millió forint nagyságú hitelhez kapcsolódóan teljes 10 éves futamidő alatt 11 millió forint kamatot kellett volna kifizetni a banknak.

Most ezt a 11 millió forint fizetendő kamatot is megspórolhatja a társaság, köszönhetően annak, hogy a hiteligénylés ideje alatt az eddigi 50 milliós maximális keretet 100 millió forintos nagyságra emelték fel.

Változó kamatozásról van szó, mégis biztos a megtakarítás

Természetesen nem biztosított, hogy a BUBOR a teljes futamidő alatt 0 % közeli marad. Az 5 %-os állami támogatás viszont igen. Abban az esetben, ha a BUBOR eléri az 5%-ot (a kamattámogatás teljes nagyságát), az átlagos piaci kamatozású hitelekhez viszonyítva a megtakarítás 13,75 millió forint.

Ha szeretnéd megtudni, hogy vállalkozásod alkalmas-e a maximálisan felvehető 100 millió forint beruházási hitel felvételére, használd vállalati hitel-kalkulátorunkat.

Mennyi hitelt kaphat a cégem?

Vállalati hitel
Vállalati hitel
Cég/tulajdonos/ügyvezető aktív KHR/BAR listán szerepel?

Add meg vállalkozásod 2017. évi adatait

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft

A megadottak alapján a következő hitelkerettel számolhatsz*:

 • Működési hitel 1-2 éves futamidővel:
  - millió Ft
 • Beruházási hitel 7-10 éves futamidővel:
  - millió Ft

Add meg az adataidat és mi segítünk!

 • Megmutatjuk, hogyan javíthatod hitelképességed
 • Hogyan kaphatod meg a hitelt
 • Segítünk eligazodni, és gyorsan elindítani a hitelkérelmedet
*A számítás nem minősül ajánlattételnek, csak a megadott adatok alapján, piaci tapasztalataink szerint becsültünk. Pontos számokhoz teljes körű hitelminősítés szükséges. Add meg az adataid, és elkészítjük neked.

Add meg adataidat és részletesen tájékoztatunk!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Vállalkozásod jelenleg nem hitelképes mert nem rendelkezel lezárt üzleti évvel
Add meg adataidat és mi részletesen tájékoztatunk!

Két kritikus szempontra szeretnénk felhívni figyelmed, mely sajátos módon határozza meg, hogy jogosult-e vállalkozásod a támogatott Széchenyi Hitel felvételére:

Saját tőke
Utolsó lezárt üzleti év saját tőkéje nem lehet negatív. A negatív saját tőke nem csak a támogatott, de a piaci hitelek felvételéből is kizárja a vállalkozást.
Piaci hitelek esetén a bankok elfogadják, ha a hitelfelvétel előtt rendezzük a tőkét, Széchenyi Hitelek feltételrendszere jelentősen szigorúbb ezen a téren: ha negatív saját tőkével zártuk az évet, hiába rendeztük utána, illetve tudnánk most rendezni, már késő. Hitelkérelmünket nem tudják figyelembe venni.
Fontos, hogy saját tőkénk magasabb legyen, mint a jegyzett tőkénk fele – abban az esetben például, ha a 3 millió forintos a jegyezett tőként, saját tőkénknek el kell érnie legalább 1,5 millió forintot.

Számlaforgalom
Folyószámlahitel és forgóeszközhitel esetében, ha 15 millió forintnál magasabb összegű hitelhez szeretnénk jutni, fontos szemponttá válik, hogy az előző év 12 havi számlaforgalmának meg kell haladnia az igényelt hitelösszeg háromszorosát.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

1 Hozzászólás

 • Morvai István 2017-10-17 09:34:09 - Válasz

  Tisztelt Cím!

  Nekem elég lenne 5 millió forint hitel új eszköz vásárlására.
  Mit tudnak ajánlani?

  Üdvözlettel

  Morvai István

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.