Tavaszi roham várható az ingatlanpiacon? Előzd meg!

2016. 02. 04. szerző: bankmonitor

Lassan emelkedő lakásárak és kedvező finanszírozási lehetőségek várják idén az új otthon után ácsingózó magyarokat. Mivel tavasszal nagy roham várható az ingatlanpiacon, érdemes ezt megelőzni és még ebben a hónapban rástartolni a rendkívül alacsony kamatozású piaci lakáshitelekre.

A téli hónapok nem a lakásvásárlásról szólnak Magyarországon és ez nem volt másként 2016 első hónapjában sem. A Duna House ingatlanközvetítő cégcsoport becslése szerint januárban 8961 lakás cserélt gazdát, ami minimálisan, 1%-kal kisebb szám, mint tavaly januárban. Csaknem két éve nem láttunk olyan kevés adásvételt a lakáspiacon, mint 2016 első hónapjában.

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy ilyenkor mekkora a vevők érdeklődése, hiszen abból következtetni lehet arra, mekkora lehet a roham tavasszal. Nos, e tekintetben biztatóak a kilátások, hiszen a Duna Housenál regisztrált lakást venni kívánók száma 10 százalékkal nagyobb volt, mint 2015-ben.

DH lakásár index

A piac élénkülése már tavaly megkezdődött, hiszen 2014-hez képest 20 százalékkal 135 ezer darabra ugrott a lakáseladások száma. A felfutó keresletnek megfelelően tavaly egész évben lassan, de biztosan emelkedett a lakások ára. Az új otthon után vágyóknak azonban nem kell aggódniuk, a Duna House lakásárindexe a tavalyi emelkedés után is csak a 2008-as szinten van.

Ha Te is éppen lakást szeretnél vásárolni, akkor használd az alábbi kalkulátorunkat a legjobb lakáshitel kiválasztásához. Sokat fog segíteni, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb megoldást.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Mennyi a tégla, mennyi a panel?

A téglalakások ára vidéken Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, négyzetméterenként 340 ezer forint, ami megközelíti a budapesti téglalakások 376 ezer forintos átlagárát.

A fővárosban egyébként ebben a szegmensben az V. kerület a legdrágább, ahol négyzetméterenként átlagosan 655 ezer forintot kóstál egy lakás.

Ugyanez a felállás a panellakások esetében is. Vidéken itt is Győr-Moson-Sopron megye vezet 240 ezer forintos négyzetméterárral, ami megközelíti a budapesti panelek 261 ezer forintos árát. A fővárosban a legdrágábbak a XI. kerületi panellakások, azok átlagára 336 ezer forint volt 2015 második félévében.

Jó hír, hogy adásvételkor lehet alkudni, Budapesten átlagosan 4,5, vidéken 6,3 százalékot faragható a meghirdetett árakból.

Roham jön az ingatlanpiacon?

Könnyen lehet, hogy idén tavasszal beindulhat az eddiginél is nagyobb pörgés a piacon. A felfutást több dolog is segítheti. A legfontosabb, hogy az új CSOK támogatási rendszer rendkívül kedvező akár az új, akár a használt lakást vásárlók számára.

E tekintetben azonban van egy apró bökkenő: a piacon nagy valószínűséggel nem lesz elegendő újépítésű CSOK kompatibilis lakás ahhoz, hogy igénybe lehessen venni a 10-10 millió forintos állami segítséget. Ez a piac csak az építkezések beindulása után, várhatóan 1-1,5 év múlva futhat fel.

Aki ennyit nem tud várni, esetleg szeretné kihasználni a lakásárak megugrása előtti kedvező pillanatot, annak érdemes megfontolnia a piaci lakásvásárlási hitel felvételét.

Ezek kamatai ugyanis mostanság jóval kedvezőbbek, mint a korábban széles körben elterjedt svájci frank alapú hitelek kamata volt. Egy 20 milliós használt lakás megszerzésére fordítható, 20 éves futamidejű 10 millió forintos hitelt már kb. 4 százalékos kamat mellett lehet igényelni.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Nem érdemes esésre várni a lakáspiacon!

2018. 05. 20.

Az ingatlanárak az elmúlt két évben a fővárosban 40%-kal, míg országos szinten 24%-kal is feljebb kerültek. Ilyen körülmények között egyre nehezebb is ingatlanhoz jutni, hiszen az átlagbérekből kiindulva, a lokációtól...

Blogajánló

 • alapblog

  Kedves Draghi!

  „Caro Draghi, cancellaci 250 miliardi di debito!” – Kedves Draghi, engedjél el 250 milliárd eurónyi adósságot! Egy kis benzin a tűzre. A befektetők eddig nem...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.