Betöltés

Te döntöd el, mennyit fizetsz bankodnak a számlavezetésért! Létezik ilyen?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-05-22

Emlékszel mit csináltál 2012 szeptemberében? Nem? Sokan vannak ezzel így! Pedig fontos dátumról van szó. Ekkor került piacra az OTP Bank Simple számlacsomagja, amely – azóta már tudjuk – alapjaiban változtatta meg a magyarok bankhasználati szokásait. A termék sikerét jelzi, hogy már más bankok is a Simple-hez hasonló termékekkel rukkoltak elő.

A Simple újdonsága elsősorban abban rejlik, hogy beemelte a hazai köztudatba a „moduláris bankolás” fogalmát. Ennek lényege, hogy az ügyfél maga döntheti el, milyen banki szolgáltatásokra tart igényt és melyekre nem. Fizetni pedig csak azokért fizet, amelyeket használ is. Ráadásul, ha változik az élethelyzet a Simple könnyen, gyorsan és egyszerűen az új körülményekhez igazítható, ami korábban szintén szokatlan tulajdonsága volt egy számlacsomagnak. Ezzel a lépéssel pedig az OTP rátapintott a magyar fogyasztók megváltozott igényeire. Az ügyfelek szeretnék egyre inkább kézben tartani a kiadásaikat és ahol csak lehet lefaragni a költségeiket.

A Simple piacra lépése is nagyot szólt, hiszen az eredetileg pályakezdő fiataloknak szóló számlacsomaggal az internetes tranzakciók, valamint az OTP ATM-es készpénzfelvételek is díjmentesek voltak. Ehhez természetesen meghatározott összegű jövedelmet kellett igazolni, de ha ezt sikerült, a számlavezetésért sem kellett fizetnie. Ez utóbbi még most is elérhető. (A törvényi változások miatt a Simple ingyenességét fel kellett adnia az OTP Banknak, de a számlacsomag árban még mindig a legjobb a piacon.) A számlacsomag sikerét mindennél jobban mutatja, hogy az ügyfelek nyomására az OTP-nek 2013. május 26-tól ki kellett terjesztenie az eredetileg fiataloknak szánt számlacsomag igényelhetőségét minden 18 évesnél idősebb korosztályra.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A Simple megjelenése óta folyamatosan változik. 2013 elején például használói végleg sutba dobhatták a költségvetésük áttekintésére használt kockás füzetet, mert a számlacsomag PFM szolgáltatása alkalmas pénzügyeink kézben tartására. Azután néhány hónap múlva fél éven át SMS csomag akciót hirdetett a bank azok számára, akik szeretnek minden fontos pénzügyi eseményről értesülni. A Simple kedvezménycsomagok száma a „Rakd össze úgy, ahogy Te akarod” elv jegyében folyamatosan bővül. A most is futó akció keretében pedig az online tranzakciós csomag havidíját is elengedi a bank.  

Kinek ajánlható tehát a Simple? Azoknak, akik maguk szeretnék beállítani, mennyi legyen a havi díj. Akik maguk döntik el, milyen szolgáltatást használnak és milyen szolgáltatást nem. Azoknak, akik hajlandóak ügyeiket online intézni. Azoknak, akiknek fontos a rugalmasság, hiszen a Simple-vel akár minden hónapban teljesen átalakíthatjuk számlacsomagunkat úgy, ahogy nekünk tetszik.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Blogajánló

  • alapblog

    Irányt váltott a FED?

    Tegnap este az amerikai FED nem emelte az irányadó kamatlábat, maradt a 2,25-2,50%-os sáv. A kamatdöntést nem okozott különösebb meglepetést. A Világgazdaság napilap a mai...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.