Te jogosult vagy a Babaváró hitelre? Ellenőrizd ezzel a vadonatúj kalkulátorral!

Te jogosult vagy a Babaváró hitelre? Ellenőrizd ezzel a vadonatúj kalkulátorral!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-05-15 Frissítve: 2019-06-14
 

Százezreket, de inkább milliókat tart lázban a július 1-től igényelhető, akár 10 millió Ft összegű Babaváró hitel, aminek havi törlesztője nem lehet 50 ezer Ft-nál magasabb. Érthető, hiszen ez a hitel nem csak kamatmentes, de még szabad felhasználású is, vagyis ingatlan, autó vagy éppen egy nagyszabású esküvő is kijöhet belőle. De te vajon megkaphatod? Ha igen, mekkora összegre vagy jogosult? Ellenőrizd a lehetőségeidet az egyedülálló Babaváró Hitel Kalkulátorral.

A Babaváró hitel esetében ráadásul nincs szükség ingatlanfedezetre sem, ezért aztán a jelzáloghiteleknél megszokott egyszeri költségek – közjegyzői díj, értékbecslés díja, földhivatali bejegyzés költsége – sem terhelik a pénztárcát, amelyek összességében 100 ezer Ft körüli kiadást szoktak jelenteni. Egyedül az állami kezességvállalásnak van költsége – az adós helyett a bankok felé az állam ugyanis készfizető kezességet vállal –, ami évente a fennálló tőketartozás 0,5%-a, vagyis legfeljebb havi 4200 Ft-ba kerül.

Hirdetés

Hirdetés

Miért adják az „ingyen” hitelt?

De lépjünk vissza egy lépést, és nézzük, mi is a Babaváró hitel, illetve kik és miért kaphatják azt meg gyakorlatilag ingyen? A Babaváró támogatással a kormányzat célja a gyerekvállalás ösztönzése, ezért a feltételrendszert is ennek szellemében alakították ki, vagyis minél több gyermek születik, annál több kedvezmény jár az adósnak.

A kamatmentesség feltétele például az, hogy a hitel folyósításától számított 5 esztendőben legalább egy gyermek megszülessen, de plusz segítség az is, hogy ekkor 3 évre felfüggeszthető a törlesztését. A második gyermeknél újabb 3 éves törlesztési moratórium kérhető, valamint elengedik a fennálló tartozás 30%-át, a harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló adósságot leírják. Vagyis, ha megszületik a kettő vagy három gyermek, akkor nem csak kamatmentességet (vagyis ingyen hitelt) ad az állam, hanem vissza nem térítendő támogatást is. Nem is keveset, ugyanis egy korábbi cikkünkben kiszámoltuk, hogy a felvett 10 millió Ft-ból 3 gyermek megszületése esetén kicsivel kevesebb, mint 1,1 millió Ft-ot kell végül visszafizetni, de 2 gyermeknél is „csak” 7,6 milliót kell összegében visszaadni.

Mire használhatod a Babaváró hitelt?

A Babaváró hitel (amit a gyermek születéséhez kapcsolódó törlesztési moratóriummal és a hitel egy részének vagy egészének elengedésével együtt Babaváró támogatásnak neveznek) legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy szabad felhasználású, vagyis bármire fordíthatod, amire szeretnéd. Kiválthatsz belőle egy régi, drága adósságot, felhasználhatod önerőként egy lakáshitel mellé (hiszen az önerő előteremtése sokaknak okoz problémát), de akár ingatlan vagy autót is vásárolhatsz belőle. (Pénzügyi szempontból azonban okos döntést kell hozni, hiszen mint minden hitelnek, ennek is van kockázata.)

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Március végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Ki kaphatja meg a hitelt?

Ez a kérdés foglalkoztatja most valószínűleg a legtöbbeket, ám mivel nagyon sok paraméteren múlik a hitelképesség, nehéz egyénre szabott, pontos választ adni erre a kérdésre. Éppen ezért a Bankmonitor elkészítette az ország első Babaváró Hitel Kalkulátorát, ahol mindössze válaszolnod kell néhány kérdésre, és máris pontosan megtudhatod, jogosult vagy-e a Babaváró hitelre, és ami szintén nagyon fontos, ha igen, mekkora összeget tudsz a jövedelmed alapján maximálisan felvenni.

A Babaváró hitel esetében ugyanis számít: házasok vagytok-e, hány éves a feleség, van-e közös gyermeketek, van-e legalább egyikőtöknek 3 éves TB jogviszonya, rajta vagytok-e a nem fizető adósokat tartalmazó, úgynevezett KHR listán, van-e esetleg a NAV felé köztartozásotok? És ez még nem minden, ugyanis a hitelbírálat során a jövedelmeteket is ellenőrzik majd, és ez alapján állapítja meg a bank, hogy jogosultak vagytok-e az általatok kért, legfeljebb 10 millió Ft-ra?

Mire ad választ számodra a kalkulátor?

Nem csak azt tudhatod meg, hogy jogosult vagy-e a Babaváró hitelre, hanem azt is, hogy ha igen, mekkora összegre számíthatsz, annak mekkora lesz a havi törlesztője? Ezen kívül hasznos segítséget kapsz arról, hogy miként kell megigényelni a kölcsönt, hogy milyen dokumentumokra lesz majd szükséged?

Ha érdekel a kamatmentes, szabad felhasználású, akár 10 millió összegű Babaváró hitel, akkor a Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorával számszerűen is ellenőrizheted a lehetőségeidet.

Cikkünk 2019.06.14-én frissítettük.

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés