Betöltés
loading

Te jogosult vagy a Babaváró hitelre? Ellenőrizd ezzel a vadonatúj kalkulátorral!

Százezreket, de inkább milliókat tart lázban a július 1-től igényelhető, akár 10 millió Ft összegű Babaváró hitel, aminek havi törlesztője nem lehet 50 ezer Ft-nál magasabb. Érthető, hiszen ez a hitel nem csak kamatmentes, de még szabad felhasználású is, vagyis ingatlan, autó vagy éppen egy nagyszabású esküvő is kijöhet belőle. De te vajon megkaphatod? Ha igen, mekkora összegre vagy jogosult? Ellenőrizd a lehetőségeidet az egyedülálló Babaváró Hitel Kalkulátorral.

A Babaváró hitel esetében ráadásul nincs szükség ingatlanfedezetre sem, ezért aztán a jelzáloghiteleknél megszokott egyszeri költségek – közjegyzői díj, értékbecslés díja, földhivatali bejegyzés költsége – sem terhelik a pénztárcát, amelyek összességében 100 ezer Ft körüli kiadást szoktak jelenteni. Egyedül az állami kezességvállalásnak van költsége – az adós helyett a bankok felé az állam ugyanis készfizető kezességet vállal –, ami évente a fennálló tőketartozás 0,5%-a, vagyis legfeljebb havi 4200 Ft-ba kerül.

Miért adják az „ingyen” hitelt?

De lépjünk vissza egy lépést, és nézzük, mi is a Babaváró hitel, illetve kik és miért kaphatják azt meg gyakorlatilag ingyen? A Babaváró támogatással a kormányzat célja a gyerekvállalás ösztönzése, ezért a feltételrendszert is ennek szellemében alakították ki, vagyis minél több gyermek születik, annál több kedvezmény jár az adósnak.

A kamatmentesség feltétele például az, hogy a hitel folyósításától számított 5 esztendőben legalább egy gyermek megszülessen, de plusz segítség az is, hogy ekkor 3 évre felfüggeszthető a törlesztését. A második gyermeknél újabb 3 éves törlesztési moratórium kérhető, valamint elengedik a fennálló tartozás 30%-át, a harmadik gyermeknél pedig a teljes fennálló adósságot leírják. Vagyis, ha megszületik a kettő vagy három gyermek, akkor nem csak kamatmentességet (vagyis ingyen hitelt) ad az állam, hanem vissza nem térítendő támogatást is. Nem is keveset, ugyanis egy korábbi cikkünkben kiszámoltuk, hogy a felvett 10 millió Ft-ból 3 gyermek megszületése esetén kicsivel kevesebb, mint 1,1 millió Ft-ot kell végül visszafizetni, de 2 gyermeknél is „csak” 7,6 milliót kell összegében visszaadni.

Mire használhatod a Babaváró hitelt?

A Babaváró hitel (amit a gyermek születéséhez kapcsolódó törlesztési moratóriummal és a hitel egy részének vagy egészének elengedésével együtt Babaváró támogatásnak neveznek) legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy szabad felhasználású, vagyis bármire fordíthatod, amire szeretnéd. Kiválthatsz belőle egy régi, drága adósságot, felhasználhatod önerőként egy lakáshitel mellé (hiszen az önerő előteremtése sokaknak okoz problémát), de akár ingatlan vagy autót is vásárolhatsz belőle. (Pénzügyi szempontból azonban okos döntést kell hozni, hiszen mint minden hitelnek, ennek is van kockázata.)

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online BabaváróÚJ
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ki kaphatja meg a hitelt?

Ez a kérdés foglalkoztatja most valószínűleg a legtöbbeket, ám mivel nagyon sok paraméteren múlik a hitelképesség, nehéz egyénre szabott, pontos választ adni erre a kérdésre. Éppen ezért a Bankmonitor elkészítette az ország első Babaváró Hitel Kalkulátorát, ahol mindössze válaszolnod kell néhány kérdésre, és máris pontosan megtudhatod, jogosult vagy-e a Babaváró hitelre, és ami szintén nagyon fontos, ha igen, mekkora összeget tudsz a jövedelmed alapján maximálisan felvenni.

A Babaváró hitel esetében ugyanis számít: házasok vagytok-e, hány éves a feleség, van-e közös gyermeketek, van-e legalább egyikőtöknek 3 éves TB jogviszonya, rajta vagytok-e a nem fizető adósokat tartalmazó, úgynevezett KHR listán, van-e esetleg a NAV felé köztartozásotok? És ez még nem minden, ugyanis a hitelbírálat során a jövedelmeteket is ellenőrzik majd, és ez alapján állapítja meg a bank, hogy jogosultak vagytok-e az általatok kért, legfeljebb 10 millió Ft-ra?

Mire ad választ számodra a kalkulátor?

Nem csak azt tudhatod meg, hogy jogosult vagy-e a Babaváró hitelre, hanem azt is, hogy ha igen, mekkora összegre számíthatsz, annak mekkora lesz a havi törlesztője? Ezen kívül hasznos segítséget kapsz arról, hogy miként kell megigényelni a kölcsönt, hogy milyen dokumentumokra lesz majd szükséged?

Ha érdekel a kamatmentes, szabad felhasználású, akár 10 millió összegű Babaváró hitel, akkor a Bankmonitor Babaváró Hitel Kalkulátorával számszerűen is ellenőrizheted a lehetőségeidet.

Cikkünk 2019.06.14-én frissítettük.

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Dollár vs euró

  (egyik se jobb a másiknál) Önmaga alatt vágja a fát mind Amerika, mind Európa, ha hagyja, hogy értelmetlen globális, részben öncélú spekulációs harc színterévé váljanak... The post Dollár vs euró appeared first on alapblog.