Több lakáshitelét is megszünteti az OTP Bank

Több lakáshitelét is megszünteti az OTP Bank
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-10-26 Frissítve: 2023-02-02
 

Hazánk legnagyobb pénzintézete, az OTP Bank kivezeti számos lakáshitel termékét: október 26-ától már csak az új, egyszerűsített palettából választhatnak az érdeklődők. Aggodalomra semmi ok, a pénzintézet eddigi legolcsóbb lakáshitelei ezután is megmaradnak.

Az OTP Bank 2022. október 26-án megjelent lakáshitel hirdetménye alapján a pénzintézetnél elérhető jelzáloghitelek köre jelentősen átalakul. Számos termék, konstrukció ugyanis kikerült a kínálatból, vagyis ezen terméktípusokat a pénzintézet a továbbiakban nem forgalmazza.

A kivezetésre kerülő kölcsönök:

  • Az 5 éves kamatperiódusú piaci kamatozású lakáshitel.
  • A 10 éves kamatperiódusú piaci kamatozású lakáshitel.
  • A régi támogatott hitelek (341/2011. kormányrendeletben rögzített otthonteremtési kamattámogatással nyújtott lakáshitelek).

A pénzintézet a hirdetményében, illetve a honlapján található adatok alapján ezen konstrukciókat jelenleg nem forgalmazza. Ugyanakkor ki kell hangsúlyozni, hogy a kivezetett kölcsönök nem voltak már igazán versenyképesek az utóbbi időben. A támogatott hitelek közül a legtöbben csok-hitelt, vagy épp az támogatott otthonfelújítási hitelt keresik. Ez érthető, hiszen ezen kölcsönök kamata fix 3%, a kivezetett termékek kamata pedig ezt messze meghaladta.

A piaci kamatozású lakáshitelek közül a futamidő végéig fix kamatozású kölcsön továbbra is elérhető az OTP Banknál. Ez igaz a normál piaci hitelekre és a piaci kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre egyaránt. Az MNB kiadványa alapján ezen típus jelenleg a legnépszerűbbek, 2022. II. negyedévében a folyósított lakáshitelek 58,7 százalék már végig fix kamatozású volt.

Ráadásul a pénzintézet eddig értékesített konstrukciói közül is ez volt a legolcsóbb. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora alapján 2022. október 25-én a – 20 millió forint hitelösszeg, 20 éves futamidő és 600 ezer forint összegű nettó jövedelem esetén – a fix kamatozású kölcsön THM (teljes hiteldíj-mutató) értéke 10,38% volt. Ezzel szemben a 10 éves kamatperiódusú piaci kamatozású kölcsön teljes hiteldíj mutatójának értéke 11,70%, míg az  5 éven át fix kamatozású piaci kölcsön THM értéke 12,39%.

Vagyis a lakásvásárlók körében legnépszerűbb és a pénzintézetnél eddig legolcsóbb kölcsöntípus továbbra is elérhető.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy az OTP Banknál piaci kamatozású lakáshitelt fix kamat mellet minimum 11 éves futamidőre lehet igényelni. Ezért azoknak, akik ennél rövidebb futamidőre igényelnének lakáshitelt, más pénzintézetet kell választaniuk jelenleg.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés