Betöltés
loading

Több százezer forinttal olcsóbb a személyi hitel, ha magasabb jövedelmet igazolsz

A bankok különböző feltételekkel biztosítanak kedvezményeket hiteligényléskor, például nem mindegy, mekkora a jövedelmünk. Akár 2 százalékkal is csökkenhet például egy 3 millió forintos személyi kölcsön THM-e, ha 100 ezer forinttal magasabb az igazolt bérünk. Ez pedig közel 300 ezer forint megtakarítást eredményezhet 5 év alatt. De nem minden a jövedelem, további feltételek vállalásával kamatunk akár 6% alá is csökkenhet.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A bankok eltérő feltételekkel nyújtanak személyi kölcsönt, különböző kedvezményeket kaphatunk, ha bizonyos elvárásokat teljesítünk. Leggyakrabban a jövedelemmel, a bankszámlára érkező jóváírásokkal kapcsolatban fogalmaznak a pénzintézetek feltételeket. Cserébe viszont nem csekély kedvezményeket kaphatunk, hitelünk THM értéke a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján akár 2 százalékkal is kisebb lehet attól függően mennyi jövedelmet, jóváírást vállalunk – 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetén.

Ez az eltérés pedig akár 275 ezer forintot is jelenthet a teljes visszafizetendő összeg tekintetében. A jövedelemelvárás pedig nem is tér el olyan jelentősen: havi nettó 150 ezer forint jóváírás esetén a legkedvezőbb 3 banki ajánlat átlagos THM értéke 9,75%, ha viszont ennél 100 ezer forinttal magasabb az igazolt jövedelmünk, akkor a TOP 3 ajánlat átlagos THM-e már csupán 7,46%.

A jövedelmünk persze egy adottság, nem tudjuk csak úgy megnövelni. Ám vannak ezért lehetőségeink, ám hogy pontosan mi a nyerő, az bankonként változik:

  • Vannak bankok, amelyek a kedvezményhez kapcsolódó jövedelmet nem feltétlenül egy személytől várják el, így adóstárs bevonásával teljesíthetjük a feltételeket.
  • Vannak bankok, amelyek nem csak a jövedelemmel kapcsolatban fogalmaznak meg feltételeket, hanem elvárják azt is, hogy az a banknál vezetett számlára érkezzen.
  • Mások csak havi jóváírást várnak el, a kedvezmény szempontjából nem fontos az igazolt jövedelem. Ha tudjuk ezt az összeget biztosítani – bármilyen forrásból – a bankszámlánkon, akkor már meg is kaphatjuk a kedvezményt.

Egyéb akciós lehetőségek

Kedvezményt érhet egy meghatározott számlacsomag nyitása, egy hitelfedezeti biztosítás megkötése, vagy akár az is, ha nagyobb hitelösszeget igénylünk. Ezek egy részéhez kapcsolódhat extra költség – számlacsomaghoz kapcsolódó költségek, hitelfedezeti biztosítás díja -, ugyanakkor kaphatunk egy plusz szolgáltatást is.

Jelenleg a piacon, ha minden feltételt teljesítünk, akkor akár 5,95%-os kamaton is kaphatunk személyi kölcsönt. Ennek THM értéke a kapcsolódó szolgáltatások díjai miatt lehet, hogy magasabb, de számos káresemény ellen védelmet élvezhetünk a teljes futamidő alatt.

Mindenképpen érdemes átgondolni, hogy mely feltételeket tudjuk teljesíteni egy személyi kölcsön igénylésekor, ha elbizonytalanodnánk, akkor pedig a Bankmonitor szakértői segíthetnek az ajánlatok útvesztőjében eligazodni.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
Kamat 2021.01.01-től
max.
THM 5,9% 2020.12.31-ig
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Osztrák beruházási támogatás

    Az osztrák állam 1 milliárd eurós pályázati keretet hirdetett meg önkormányzatok számára, hogy abból olyan beruházási és felújítási programokat, mint például iskola, idősotthon, közlekedés, szélessávú... The post Osztrák beruházási támogatás appeared first on alapblog.