Betöltés

Több százezer forinttal olcsóbb a személyi hitel, ha magasabb jövedelmet igazolsz

szerző: Argyelán József
2019-10-25

A bankok különböző feltételekkel biztosítanak kedvezményeket hiteligényléskor, például nem mindegy, mekkora a jövedelmünk. Akár 2 százalékkal is csökkenhet például egy 3 millió forintos személyi kölcsön THM-e, ha 100 ezer forinttal magasabb az igazolt bérünk. Ez pedig közel 300 ezer forint megtakarítást eredményezhet 5 év alatt. De nem minden a jövedelem, további feltételek vállalásával kamatunk akár 6% alá is csökkenhet.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A bankok eltérő feltételekkel nyújtanak személyi kölcsönt, különböző kedvezményeket kaphatunk, ha bizonyos elvárásokat teljesítünk. Leggyakrabban a jövedelemmel, a bankszámlára érkező jóváírásokkal kapcsolatban fogalmaznak a pénzintézetek feltételeket. Cserébe viszont nem csekély kedvezményeket kaphatunk, hitelünk THM értéke a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján akár 2 százalékkal is kisebb lehet attól függően mennyi jövedelmet, jóváírást vállalunk – 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetén.

Ez az eltérés pedig akár 275 ezer forintot is jelenthet a teljes visszafizetendő összeg tekintetében. A jövedelemelvárás pedig nem is tér el olyan jelentősen: havi nettó 150 ezer forint jóváírás esetén a legkedvezőbb 3 banki ajánlat átlagos THM értéke 9,75%, ha viszont ennél 100 ezer forinttal magasabb az igazolt jövedelmünk, akkor a TOP 3 ajánlat átlagos THM-e már csupán 7,46%.

A jövedelmünk persze egy adottság, nem tudjuk csak úgy megnövelni. Ám vannak ezért lehetőségeink, ám hogy pontosan mi a nyerő, az bankonként változik:

 • Vannak bankok, amelyek a kedvezményhez kapcsolódó jövedelmet nem feltétlenül egy személytől várják el, így adóstárs bevonásával teljesíthetjük a feltételeket.
 • Vannak bankok, amelyek nem csak a jövedelemmel kapcsolatban fogalmaznak meg feltételeket, hanem elvárják azt is, hogy az a banknál vezetett számlára érkezzen.
 • Mások csak havi jóváírást várnak el, a kedvezmény szempontjából nem fontos az igazolt jövedelem. Ha tudjuk ezt az összeget biztosítani – bármilyen forrásból – a bankszámlánkon, akkor már meg is kaphatjuk a kedvezményt.

Egyéb akciós lehetőségek

Kedvezményt érhet egy meghatározott számlacsomag nyitása, egy hitelfedezeti biztosítás megkötése, vagy akár az is, ha nagyobb hitelösszeget igénylünk. Ezek egy részéhez kapcsolódhat extra költség – számlacsomaghoz kapcsolódó költségek, hitelfedezeti biztosítás díja -, ugyanakkor kaphatunk egy plusz szolgáltatást is.

Jelenleg a piacon, ha minden feltételt teljesítünk, akkor akár 5,95%-os kamaton is kaphatunk személyi kölcsönt. Ennek THM értéke a kapcsolódó szolgáltatások díjai miatt lehet, hogy magasabb, de számos káresemény ellen védelmet élvezhetünk a teljes futamidő alatt.

Mindenképpen érdemes átgondolni, hogy mely feltételeket tudjuk teljesíteni egy személyi kölcsön igénylésekor, ha elbizonytalanodnánk, akkor pedig a Bankmonitor szakértői segíthetnek az ajánlatok útvesztőjében eligazodni.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 hír, amiről lemaradhattál a héten, ha lakást vásárolnál

2019. 11. 10.

Az ingatlanvásárlás egy család életében általában a legnagyobb értékű tranzakció, ezért nagyon fontos a pénzügyileg jó döntés meghozatala, különösen, ha hitelfinanszírozással történik a vétel. A jó döntéshez adtunk a héten...

Blogajánló

 • alapblog

  Magyarország kis ország?

  Magyarország kis ország? Megkérdeztük Dragomán Györgyöt (irodalmár), Somogyi Zoltánt (szociológus) és Ungváry Krisztiánt (történész), hogy mi jut eszébe e kérdésről. A következő napokban az ő... The post Magyarország kis ország? appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.