Úgy gondolod, hogy semmi köze a szelfinek a fizetéshez? Jön az új innováció!

Úgy gondolod, hogy semmi köze a szelfinek a fizetéshez? Jön az új innováció!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-08 Frissítve: 2021-08-06
 

A digitális bankolás fejlődésének köszönhetően jelentős előrelépés indult meg a fizetési technológiák tekintetében, hamarosan a bankkártyák esetében a PIN-kód is szükségtelenné válik. Egyre inkább afelé tartunk, hogy valamilyen személyes azonosító jegyünk segítségével tudjuk a tranzakciót engedélyezni, mint az arcképünk, vagy az ujjlenyomatunk. A Mastercard mint a fizetési megoldásokban élen járó cég, a biometrikus azonosítási módokat már jövőre elérhetővé teszi hazánkban is.

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

A bankkártyás vásárlás ma már a mindennapjaink része, ráadásul az okostelefonok terjedésének köszönhetően egyre többen használják a mobiljukat is fizetésre. Nagy előny, hogy a bankkártyával akár egy érintéssel (PayPass, PayWave) is lezongorázható a fizetés, ugyanakkor az 5000 Ft fölötti vásárlásoknál még a PIN-kód bepötyögésére is szükség van a tranzakció engedélyezéséhez.

Pontosan a fizetés kényelmének, egyszerűségének és biztonságának növelésére jönnek ki az olyan új innovációk is, mint a biometrikus fizetési technológiák. A lényeg, hogy a fizetésnél ekkor már nincs szükség a PIN-kódra, hiszen helyette az ujjlenyomatunkkal, íriszükkel, vagy éppen az arcképfelismerés által tudjuk magunkat azonosítani. A Mastercard a változó ügyféligényeknek megfelelően komoly fejlesztéseket is tesz ebben az irányban, aminek köszönhetően már a világ 37 országában elérhetővé váltak az új hitelesítési megoldások. Ráadásul 2019 áprilisától hazánk is ebbe a táborba kerül, vagyis elérhetőek lesz a biometrikus fizetés is.

A kártyatársaság és az oxfordi egyetem felmérése szerint az emberek nyitottak is a hasonló újdonságukra, hiszen a vásárlók közel 93%-a előnyben részesíti a biometrikus fizetést. Amellett, hogy növekszik az ügyfélélmény, az is előny, hogy az online vásárlás során nem okoznak biztonsági kockázatot a kódok, jelszavak. Ráadásul a banki szakemberek is üdvözlik a változásokat, hiszen ezzel a saját folyamataikat is javítani tudják, a fizetés megszakítások aránya is drasztikusan csökkenni tud.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés