Betöltés

Új lakástakarék akciókkal bővült a paletta – Hol érdemes a 30%-os állami támogatást igényelni?

szerző: Bankmonitor.hu
2015-03-13

Az már nem is kérdés, hogy van-e akciós számlanyitási lehetőség egy-egy lakáskassza kínálatában. Mindig találunk ilyet a piacon, több-kevesebb feltételt kell teljesítenünk hozzá, illetve jellemzően az adott lakástakarék szolgáltató nem minden termékére érvényes. Újdonság, hogy a banki devizahiteles elszámolással érintett ügyfelek élhetnek most kedvezményes lakástakarék lehetőséggel, vagy éppen egy új lakáshitel felvétele esetén használhatjuk ki a vissza nem térő alkalmat!

Mielőtt belevágunk: Nem minden a számlanyitási díj!

Nem győzzük hangoztatni, hogy nem feltétlen az ingyen köthető termék a legjobb választás! Az előbbi költségen kívül mindig nézzük meg az egyes lakástakarék ajánlat kapcsán az alábbiakat:

 • a konstrukcióban összegyűjthető saját megtakarítás (=saját befizetés + 30 % állami támogatás + betéti kamat),
 • a megtakarítás végén felvehető lakáskölcsön összege, kamata, THM értéke, törlesztőrészlete (a lakáskölcsön minden termék mellett ott van lehetőségként a megtakarítási időszak végén, de nem kötelező felvenni!),
 •  a számlanyitási díjkedvezményhez – feltéve, hogy van ilyen – milyen feltételeket kell teljesíteni,
 • az EBKM (Egységesített Betéti Kamatlábmutató) értéke.

Akik mindezzel tisztában vannak, de szempont, hogy kedvezményesen, vagy akár ingyen nyithassák meg lakástakarék számlájukat:

Az akciós feltételeket tekintve a korábbi kedvezmények meghosszabbításra kerültek, sőt, valamelyest bővültek is. Nézzük, melyik szolgáltató mit kínál!

Újdonság

Erste Prémium Hitel  – Számlanyitás ingyenes

A termék eddig is létezett, de az Erste fiókhálózatában az utolsó akció szerint nem volt elérhető. Most azon ügyfelek, akiknek az Erste Bank a devizahiteles elszámolás kapcsán 2015. március 2-án teljesítette a visszatérítést, vagy erre jogosult az ügyfél – Erste banktól felvett hitelre – , de nem az Erste-nél vezet számlát, szintén megköthetik ezt a lakástakarékot az Erste fiókokban.

Ha nem felelsz meg a fenti feltételeknek, akkor sem kell elkeseredned, mert ez az akciós termék a Bankmonitoron keresztül is megköthető!

OTP Hitel Plusz  – Számlanyitás ingyenes

Szintén elérhető volt ez a konstrukció is akcióban, de az ingyenes számlanyitás feltételei változtak. Az OTP-nél történő lakáshitel felvétele esetén használható ki az ajánlat, de nem kötelező a felvett hitelhez kötni a lakástakarékot, hanem attól függetlenül is gyűjtögethető a megtakarítás.

Emellett továbbra is él az akciós szerződéskötés lehetősége erre a termékre, amennyiben a megfelelő OTP bankkártyával, számlacsomaggal, hitelkártyával, vagy egészségpénztári tagsággal rendelkezünk, vagy szerződünk valamely szolgáltatásra.

Ha egyik feltételnek sem felelsz meg, akkor is fél áron veheted igénybe ezt a lakástakarékot!

Nem történt változás az alábbi akciókban

Aegon KamatFix – Számlanyitás fél áron

Az egyik legfontosabb feltétel, hogy meglévő, vagy újonnan kötött, és a feltételeknek megfelelő Aegon lakásbiztosítással rendelkezzen az ügyfél.

Erste Klasszik Plusz – Számlanyitás ingyenes

Bizonyos Erste bankszámla megléte, vagy megnyitása esetén továbbra is ingyenes a szerződéskötés az Erste hozam fókuszú termékére!

Erste Klasszik Hitel – Számlanyitás ingyenes

Az előbbi termékhez hasonlóan Erste bankszámla szükséges az akcióhoz.

Fundamenta 3,9-es számla – Triplázó bónusz akció

Két havi betétösszegnek megfelelő bónusz jóváírást kap az az ügyfél, aki a Fundamenta Lakáskassza legalább 8 éves, és legalább havi 12 000 Ft-os megtakarítási összegű, hitel fókuszú termékét köti.

Akció nélkül, mégis első helyen!

Bónusz kérdés: Melyik szolgáltató 4 éves, havi 20 000 Ft-os termékének van a legjobb EBKM mutatója?

Válasz: OTP Hozam Plusz 4 

A 24 000 Ft-os számlanyitási díjtól függetlenül ez a termék biztosítja a legmagasabb hozamot a maga 13,59% EBKM értékével! Hogy ez hogyan lehetséges? Többek között úgy, hogy ez a legrövidebb 4 éves módozat, egész pontosan 45 hónapos, illetve a megtakarításra jóváírt betéti kamat évi 3% (az OTP Lakástakarékon kívül még a Fundamenta Lakáskassza biztosít ilyen mértékű betéti kamatot)!

Egyéb futamidő esetén, illetve más havi megtakarítás mellett eltérő képet mutathatnak az egyes ajánlatok. Segítségedre lesz a böngészésben az alábbi kalkulátor!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Blogajánló

 • alapblog

  Theresa vakhite

  Tegnap este élő közvetítésben lehetett követni a brit parlament ülését a BREXIT szavazásról. Gondolom, más is a szokásosnál közelebbről figyelte a szavazást, de az nem...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.