Betöltés

Új lehetőségekkel bővül a prémium banki kiszolgálás

szerző: Bankmonitor.hu
2016-04-21

Mind hazai, mind nemzetközi szinten számos olyan változás van folyamatban, amelyek következtében a jövőben nem igen lesz értelme óriási vagyonokat offshore tartani. A magyar privát és prémium banki kiszolgálás ennek következtében rohamosan fejlődik. Erre utal az is, hogy az Erste Bank egy teljesen új prémium banki szolgáltatással állt elő.

Tíz év alatt 16 ezerről 48 ezerre emelkedett az átlagosan 120 millió forintos megtakarítással rendelkező privát banki szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek száma hazánkban, derült ki az Erste Bank szerdán kiadott sajtóközleményéből.

A privát/prémium banki vagyon pedig akár még jelentősen növekedhet is. Általánosságban ugyanis elmondható, hogy jelenleg az ekkora vagyonnal bíró ügyfelek pénzének akár nagy része feltételezhetően külföldön van. Mindez viszont alaposan megváltozhat a jövőben, hiszen több olyan tényező hat már manapság, ami az offshore vagyonok hazahozásához vezethet.

Ezek közé tartozik például a Stabilitási számla egyre nagyobb elterjedtsége, illetve a globális szabályozói változás is. Ez utóbbi következtében a banktitok folyamatos leépítése várható, emellett pedig a különböző nemzetközi megállapodásoknak köszönhetően az eddig offshore paradicsomnak számító országok is egyre átláthatóbbá válhatnak.

A hazai bankok is reagálnak a változásra

Nem lesz tehát értelme külföldön tartani nagy vagyonokat, és a megnövekedő keresletre a hazai bankok is a lehető legjobban igyekeznek felkészülni: a magyar prémium és privátbanki kiszolgálásban komoly fejlesztések folynak.

Ennek egyik kézzel fogható eredménye, hogy az Erste Banknál egy újabb prémium banki szegmens jelent meg: az Erste World. Ebbe a kategóriába a 20-70 millió forint közötti vagyonnal rendelkező ügyfelek esnek, számukra kínálnak a megszokott prémium szolgáltatásnál komplexebb termékkört és kiszolgálási modellt.

Az Erste esetében az új szegmens kialakításában természetesen szerepet játszott a Citi lakossági üzletágának felvásárlása is. Ennek részeként ugyanis nem csak a Citi Gold és Select ügyfelek kerülnek át bankhoz, hanem a gyakorlatilag az összes korábban Citinél dolgozó bankár is.

Ha épp a legjobb privátbanki szolgáltatást keresed, olvasd el alábbi cikkeinket, amelyekben ezt a témát jártuk körbe:

Mi az a privát banki szolgáltatás és ki kaphatja meg?  

Hogyan válassz privátbankot?

Privátbanki tudnivalók: erre nagyon figyelj

Ha további kérdéseid lennének a témában, add meg elérhetőségeidet az alábbiakban, visszahívunk, és mindenre válaszolunk.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

karácsonyi ajándék

Bankfiókok ünnepi nyitva tartása

2018. 12. 21.

Az év vége mindig nehéz időszak abból a szempontból, hogy ilyenkor a bankfiókok is alacsony fordulatszámon működnek. Ezért, ha ügyet intéznél, esetleg pénztárnál vennél fel vagy fizetnél be pénz, akkor...

Miként juthatok elsőként hozzá az állampapírokhoz?

2018. 07. 24.

Sokszor egyértelműnek tűnő dolgokat fogadunk el automatikusan, miközben a mögöttes mozgatórugókkal nem vagyunk tisztában. A befektetések között az állampapírt nagyon sokan ismerik, azonban annak már kevesebben mehettek utána, miként is...

Blogajánló

  • alapblog

    Irányt váltott a FED?

    Tegnap este az amerikai FED nem emelte az irányadó kamatlábat, maradt a 2,25-2,50%-os sáv. A kamatdöntést nem okozott különösebb meglepetést. A Világgazdaság napilap a mai...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.