Új lehetőségekkel bővül a prémium banki kiszolgálás

szerző: Bankmonitor.hu
2016. 04. 21.

Mind hazai, mind nemzetközi szinten számos olyan változás van folyamatban, amelyek következtében a jövőben nem igen lesz értelme óriási vagyonokat offshore tartani. A magyar privát és prémium banki kiszolgálás ennek következtében rohamosan fejlődik. Erre utal az is, hogy az Erste Bank egy teljesen új prémium banki szolgáltatással állt elő.

Tíz év alatt 16 ezerről 48 ezerre emelkedett az átlagosan 120 millió forintos megtakarítással rendelkező privát banki szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek száma hazánkban, derült ki az Erste Bank szerdán kiadott sajtóközleményéből.

A privát/prémium banki vagyon pedig akár még jelentősen növekedhet is. Általánosságban ugyanis elmondható, hogy jelenleg az ekkora vagyonnal bíró ügyfelek pénzének akár nagy része feltételezhetően külföldön van. Mindez viszont alaposan megváltozhat a jövőben, hiszen több olyan tényező hat már manapság, ami az offshore vagyonok hazahozásához vezethet.

Ezek közé tartozik például a Stabilitási számla egyre nagyobb elterjedtsége, illetve a globális szabályozói változás is. Ez utóbbi következtében a banktitok folyamatos leépítése várható, emellett pedig a különböző nemzetközi megállapodásoknak köszönhetően az eddig offshore paradicsomnak számító országok is egyre átláthatóbbá válhatnak.

A hazai bankok is reagálnak a változásra

Nem lesz tehát értelme külföldön tartani nagy vagyonokat, és a megnövekedő keresletre a hazai bankok is a lehető legjobban igyekeznek felkészülni: a magyar prémium és privátbanki kiszolgálásban komoly fejlesztések folynak.

Ennek egyik kézzel fogható eredménye, hogy az Erste Banknál egy újabb prémium banki szegmens jelent meg: az Erste World. Ebbe a kategóriába a 20-70 millió forint közötti vagyonnal rendelkező ügyfelek esnek, számukra kínálnak a megszokott prémium szolgáltatásnál komplexebb termékkört és kiszolgálási modellt.

Az Erste esetében az új szegmens kialakításában természetesen szerepet játszott a Citi lakossági üzletágának felvásárlása is. Ennek részeként ugyanis nem csak a Citi Gold és Select ügyfelek kerülnek át bankhoz, hanem a gyakorlatilag az összes korábban Citinél dolgozó bankár is.

Ha épp a legjobb privátbanki szolgáltatást keresed, olvasd el alábbi cikkeinket, amelyekben ezt a témát jártuk körbe:

Mi az a privát banki szolgáltatás és ki kaphatja meg?  

Hogyan válassz privátbankot?

Privátbanki tudnivalók: erre nagyon figyelj

Ha további kérdéseid lennének a témában, add meg elérhetőségeidet az alábbiakban, visszahívunk, és mindenre válaszolunk.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Ezek a banki díjak kiverik a biztosítékot

2017. 01. 25.

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen, hogy valamilyen banki szolgáltatást igénybe ne vegyünk. A semmiből előbukkanó költségekkel senki sem szeret szembesülni, pláne, ha ez akár több tízezer forintra is rúghat. A pénzügyi...

Lerántjuk a leplet a legnagyobb tévhitekről

2016. 11. 19.

Időről-időre olvasóink visszajelzése alapján azt tapasztaljuk, hogy a megtakarítási/befektetési termékekkel és a különböző pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban nagyon sok a kérdőjel, sok esetben keverik őket. Ez nem is csoda, hiszen a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.