Vad ötlet: nagy összegű személyi kölcsön rövid időre

Vad ötlet: nagy összegű személyi kölcsön rövid időre
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-09-12 Frissítve: 2018-09-13
 

7-10 millió személyi kölcsön? Gondolhatják egyesek, elment az esze annak, aki ennyit vesz fel. Mégis miért akar valaki ekkora személyi kölcsönt? Mi oka van rá? És vajon ki lehet az a valaki? Tehetnénk fel a kérdéseket. Cikkünkben eláruljuk, ki mikor igényel nagy összegű személyi kölcsönt.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy valakik nagy pénzhez szeretnének jutni személyi kölcsönből. A munkabérek az utóbbi időszakban növekedésnek indultak, ez is hajtja a hitelfelvételi kedvet. De ki engedheti meg magának azt, hogy 7-10 milliót vegyen fel? Nyilván, több kategóriába sorolhatjuk az igénylőket.

1., Van olyan, akinek nagyon magas a havi jövedelme, ezért ő könnyebben jut hitelhez, miközben olcsóbban is kaphatja meg a pénzt. No meg az sem mindegy, hogy a magas jövedelméből bármikor elő tud törleszteni. Ő várhatóan a hitel eredeti futamidejének a tört része alatt visszafizeti az egész tartozását.

2., Aztán van egy másik ügyféltípus, akinek gyorsan kell a pénz, és nem szeretne fedezettel bajlódni. Ennek az ügyfélkörnek a céljai többfélék lehetnek: egyeseknek például lakáscélra vagy autóvásárlásra kell a pénz, míg mások a gyerekeik külföldi tanulmányait és a kinti életüket finanszírozhatják belőle.

A., A lakáscélnál előnyként említhető, hogy a személyi kölcsönnél nincs szükség ingatlanfedezetre, valamint gyorsabb a hitel elbírálása és folyósítása, mint a lakáshitel esetében.

B., A külföldi tanulmányok és az ottani élet finanszírozása nem olcsó mulatság, ezért adott esetben a szülőként szükségünk lehet akár ennyi pénzre is.

C., Az autóvásárlásra felvett hiteleket sem kell senkinek bemutatni. Fontos megemlítenünk, hogy ha nem szeretnénk, hogy a megvásárolni szándékozott gépjármű legyen a hitel fedezete, autólízing helyett a személyi kölcsönt tudjuk választani.

Azt nem szabad elfelejteni, csak nagyon indokolt esetben finanszírozzuk a kiadásainkat személyi kölcsönnel!

3., Bár a fenti esetek is előfordulnak, a legtöbb esetben természetesen korábbi hitelek kiváltására vesszük fel a nagy összegű személyi kölcsönt.

A példánkban legyen a jól kereső ügyfél jövedelme például havi nettó 1 millió forint, míg a másik ügyfélé havi nettó 250 ezer forint! A 10 milliós személyi kölcsönt csak a magasabb jövedelemnél vizsgáljuk, míg a 7 milliósat 2-féle futamidő mellett mindkettő kereseti szint mellett. Ekkor a következő feltételekkel kaphatunk hitelt.

Mint láthatjuk, 1 milliós nettó jövedelem esetén még 3 éves futamidő mellett is bőven maradhat mozgásterünk a 10 milliós hitel előtörlesztésére, a minél korábbi, több milliós összesített előtörlesztéssel akár több százezer forint kamatot is megspórolhatnánk. Ezzel szemben nettó 250 000 forintos jövedelem mellett a 7 milliós hitel 7 éven belüli előtörlesztése is nagy gondokat okozna.

Mint látható, a fenti kategóriák mindegyikében elérhető akár egy számjegyű teljes hiteldíj mutató is. A teljes visszafizetendőket vizsgálva, láthatjuk, hogy a 3 legjobb ajánlat esetén a kisebb jövedelem mellett felvett 7 milliós hitel 7 éves törlesztése alatt van a legnagyobb különbség a hitel költségét illetően. Az első és a harmadik helyezett között majdnem 1,2 millió forint a különbség a visszafizetendőben. Ennyit spórolhatunk meg, ha a legjobb ajánlatok közül a legkedvezőbbet választjuk!

Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora segítségével, hogy Neked melyik kölcsön lenne a legjobb választás!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Tekintsd meg további kalkulátorainkat is!

1
Hirdetés
Hirdetés