Betöltés

Vállalkozó vagy? Itt a megoldás, ha hitelre éhezel!

szerző: Bankmonitor
2017-10-19

A statisztikák szerint hazánk a vállalkozók Mekkája, ráadásul rengetegen választják a KATA-s, EVA-s adózást is a kedvező feltételeknek köszönhetően. Ugyan vállalkozóként olykor sok minden nehezebben megy, viszont a vállalkozói jövedelem nem zárja ki azt, hogy szükség esetén például egy szabadon elkölthető hitelösszeghez hozzájuss. Persze a feltételekre nem árt figyelni, hiszen a bankok eltérő elvárásokat támasztanak, mint egy alkalmazotti kereset esetében.

Attól, hogy valaki még vállalkozóként (például KATA, EVA) tevékenykedik, előfordulhat, hogy egy kisebb összegű, szabadon elkölthető személyi kölcsönre van szüksége. Ma az már tévhitnek számít, hogy vállalkozóként ne állnának velünk szóba a bankok. Ugyanakkor azzal számolni kell, hogy a feltételek eltérőek lehetnek, mint egy alkalmazotti jövedelem esetében, de a nagyobb dokumentációs igény ellenére, vállalkozóként sincs lehetetlen.

Így juthatsz személyi kölcsönhöz vállalkozóként

A hiteligénylés során a bankok a hitelfelvevővel szemben megfogalmaznak olyan alapvető elvárásokat, aminek attól függetlenül meg kell felelni, hogy milyen formában tesz szert jövedelemre.

Ilyen tipikus feltétel a bank szemében, hogy ne szerepelj a KHR listán negatív előjellel, vagyis ne legyen törlesztési mulasztásod valamely hiteled tekintetében. A másik fontos szempont az életkorra vonatkozik, ugyanis a pénzintézetek akkor sem adnak hitelt, ha az ügyfél túl fiatal (jellemzően 20-23 éves kort be kell tölteni), és akkor sem, ha egy bizonyos életkoron túl van (70-75 év). A jövedelmet is a kulcstényezők között kell megemlíteni, hiszen ebben is meghatároznak egy minimum szintet, amit meg kell ugorni (bankonként eltérő, de jellemzően a minimálbér körüli összeg legalább elvárt).

Ezen felül a vállalkozók esetében még egyéb, speciális feltételeknek is meg kell felelni. Ezek közé tartozik, hogy legalább egy lezárt üzleti évvel szükséges rendelkezned (nem egységes a banki gyakorlat) továbbá a vállalkozásnak nem lehet köztartozása, sőt magánszemélyként sem tartozhatsz adóval. A jövedelmet pedig ez esetben NAV jövedelemigazolással tudod igazolni a bank felé, hiszen vállalkozóként ez ad pontos képet arról, hogy mekkora is volt az adózott jövedelmed.

Tehát a dokumentumok terén mindenképp készülni kell a NAV jövedelemigazolással, a NAV köztehermentes igazolással, adott esetben a cégkivonattal és a társasági szerződéssel. Gyakran nem teljesül a vállalkozók esetén, hogy a jövedelem folyószámlára érkezzen, ugyanakkor az is elvárás a bank részéről, hogy legyen bankszámla és a számlakivonat is rendelkezésre álljon. Bankonként a jövedelem számításában is lehetnek specifikumok, találkozni olyan pénzintézeti gyakorlattal, ahol a jövedelem egy részét (például 60%-át) veszik figyelembe, míg máshol teljes egészében.

Ugyanakkor arra mindenképp számítani kell, hogy bizonytalan hátterű vállalkozókat nem hiteleznek meg a bankok. Emellett az is lényeges, hogy mivel foglalkozik a vállalkozás, hiszen nem minden tevékenységet részesít előnyben a hitelező pénzintézet.

Bankmonitor készített egy olyan kalkulátor, amivel a saját hitelképességed meg tudod vizsgálni. Nem csak a személyi kölcsön ajánlatokat gyűjtjük össze, hanem arra is konkrétan választ adunk, hogy mekkora hitelösszeget kaphatsz!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Egy konkrét példa a személyi kölcsönre

A fent említett különbségeket leszámítva, ha elegendő nagyságú jövedelmet igazolsz, vállalkozóként sem kapsz más feltételeket, mint alkalmazotti jövedelem mellett. Vagyis ki tudod élvezni, hogy aktuálisan igen vonzó kamatok mellett tudsz személyi kölcsönt felvenni.

A személyi kölcsön összege néhány százezertől, legfeljebb 7 millió forintig terjedhet, és fedezetet nem igényel a hitel, továbbá a bank nem szól bele az elköltésébe. Így fordíthatod bármilyen saját célra, vagy adott esetben a vállalkozásra is költhető.

Hitelkalkulátorunk alapján 200 ezer forintos jövedelemmel 1,5 millió forintos összeget 5 éves futamidőre 10,64%-os THM-mel, és 31,3 ezer forintos törlesztővel kaphatsz meg a legjobb esetben. A megfelelő választásnak azonban nagy szerepe van, hiszen a legkedvezőbb és legrosszabb ajánlat közti különbség 650 ezer forintot is jelent a teljes visszafizetésben.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Miért jobbak nálunk a portugálok?

2018. 08. 11.

Magyarország és Portugália területe és népessége hasonló nagyságú. A nemzeti jövedelem tekintetében a portugálok, míg államadósság alapján mi állunk jobban. A fizetések terén a portugálok nyernek, míg az utóbbi 3...

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.