Betöltés

Cseréld le meglévő személyi kölcsönöd és spórolj több százezer forintot

szerző: Argyelán József
2020-02-12

A kedvező kamatkörnyezet miatt jelenleg nagyon olcsón lehet személyi kölcsönhöz jutni, 2 év alatt a THM értéke átlagosan 0,8-1,6 százalékot csökkent. Ha korábban vetted fel hiteled, akkor itt az idő, hogy lecseréld egy kedvezőbbre: egy 2 éve igényelt, 3 millió forint összegű hitel kiváltásával akár 200 ezer forintot is spórolhatsz.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A piaci környezet miatt nem csak a lakáshitelek kamata kedvező, személyi kölcsönt is rendkívül alacsony áron lehet igényelni. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint már 6,45 százalékos kamaton – 3 millió forint hitelösszeg, 6 éves futamidő és 350 ezer forint havi jövedelem beállítása esetén – elérhető a konstrukció. A kedvező környezetet talán az még jobban mutatja, ha összehasonlítjuk a személyi hitelek jelenlegi és 2 évvel ezelőtti kondícióit.

Jóval kedvezőbbek a személyi kölcsön kondíciói, mint 2 évvel ezelőtt

A legkedvezőbb személyi kölcsönök THM értéke (a teljes hiteldíj mutató, azaz a THM százalékos formában megmutatja egy hitel éves költségeit) 0,8-1,6 százalékkal csökkent 2 év alatt.

A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint jelenleg a 3 legolcsóbb hitel átlagos törlesztőrészlete 3 millió forint hitelösszeg és 6 éves futamidő esetén 51 446 forint lenne, ez 800 forinttal kedvezőbb, mint egy 2 éve igényelt hitelnél. A teljes visszafizetendő összeg emiatt 87 ezer forinttal alacsonyabb lenne.

Jelenleg egy 5 millió forint összegű, 6 éves futamidejű hitelre 119 ezer forinttal kell kevesebbett visszafizetnünk, mintha 2 évvel ezelőtt igényeltük volna azt. A pénzügyi előny egy 10 millió forint összegű, 8 éves futamidejű hitelnél pedig már meghaladja a 730 ezer forintot.

De mit tegyen az, aki korábban igényelt, magasabb kamattal hitelt?

Érdemes lehet kiváltani meglévő személyi kölcsönünk

Ha már van személyi kölcsönünk, akkor is érdemes megnézni a bankok ajánlatait, egy jó hitelkiváltással hitelünk jóval kedvezőbbre cserélhetjük. Egy 2 évvel ezelőtt igényelt 3 millió forint összegű, 6 éves futamidejű, átlagos kamatozású személyi kölcsön lecserélésével akár 200 ezer forintot is nyerhetünk.

Egy személyi kölcsön kiváltásával elérhető pénzügyi előny

Azt kell eldöntenünk, hogy a kiváltást követően a törlesztőrészletet, vagy a futamidőt szeretnénk-e csökkenteni. Előbbi esetben kevesebbet kell fizetnünk havonta, de a hátralévő futamidő változatlan marad. Mivel tovább használjuk a bank pénzét, ezért a teljes visszafizetendő összeg kicsivel magasabb lenne.

Ha a futamidő csökkentjük le, akkor a kiváltást követően törlesztőrészletünk maradna változatlan. Így azonnal nem éreznénk az alacsonyabb kamat jótékony hatását, de a bank pénzét rövidebb ideig használnánk, emiatt összességében kevesebb lenne a visszafizetendő összeg is.

Mindkét megoldás esetén a kiváltással több, mint 200 ezer forintot spórolnánk. A kiváltáskor a jelenleg elérhető 3 legkedvezőbb banki ajánlat – 350 ezer forint havi jövedelmet feltételezve – alapján számoltunk, de a számodra elérhető legjobb konstrukciót is megnézheted a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorával, amellyel 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Ön a felső középosztályba tartozik?

    Hol mennyien gondolják magukról, hogy a felső középosztályhoz tartoznak, tehát a társadalom átlagánál jobb anyagi viszonyok között élnek? A percepcióban mindig vannak meglepő dolgok.  ... The post Ön a felső középosztályba tartozik? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.