loading
Hírdetés

Váratlanul pénzre van szükséged? Itt vannak a legjobb fedezet nélküli hitelek!

Bankmonitor
szerző: Bankmonitor

Amennyiben szabadon felhasználható pénzösszegre lenne szükséged, és fedezet nélküli hitelre vágysz, a személyi kölcsönök mindenképpen kiemelkedő választásnak bizonyulnak. Amellett, hogy egyszerű és gyors ügyintézéssel kecsegtetnek, most még az olcsóság is mellettük szól, hiszen ma már egy alacsonyabb jövedelemre is adnak 12%-os THM-mel hitelt a bankok. Körképünkben feltérképeztük, hogy mire számíthatsz.

Bárkivel előfordulhat olyan élethelyzet, hogy egy kisebb-nagyobb összegű hitelre van szüksége, ahhoz hogy egyről a kettőre jusson. Ráadásul több lehetőség is szóba jöhet számodra, ha kölcsönhöz jutnál, ugyanakkor a választásra nagyon érdemes figyelni, mert a jó döntéssel tízezreket spórolhatsz.

Kapásból ott van a folyószámlahitel, amivel nagyon nagy valószínűséggel összeakadhattál már. Viszont ezt csak legfeljebb egy kisebb összeg esetén ajánljuk, mert még most is 20% körüli kamatot elkérnek a bankok, ráadásul nagyon könnyen csapdába kerülhetsz, ha a fizetésedből nem tudod visszatölteni a felhasznált összeget.

Aztán a különböző áruhiteleket, mint a nevük is mutatja, rendszerint valamilyen termék vásárlásához tudod felhasználni. Ezekből lehetőség szerint a 0%-os THM-mel rendelkezőket érdemes keresned, mert egyébként elég mélyen zsebbe kell nyúlnod a magas kamat miatt. A hitelkártyát inkább csak azoknak ajánljuk, akik megfontoltan, a visszatérítési kedvezményeket szem előtt tartva vásárolnak, és havonta mindig pontosan képesek a vásárlások értékét visszafizetni. Ha ez nem teljesül, a hitelkártyáknál is igen magas, akár 40% körüli kamatot is felszámolhatnak a bankok.

Amennyiben egy nagyobb összegre lenne szükséged és az alacsony kamatot keresed, a szabad felhasználású jelzáloghitelek is szóba jöhetnek. Hátrány azonban, hogy el kell zálogosítanod a lakásod, ráadásul az ügyintézés is hosszadalmas lehet (3-4 hét is), akárcsak egy lakáshitel esetében.

Ezzel szemben a szintén szabad felhasználású személyi kölcsön pontosan azzal az előnnyel rendelkezik, hogy nem kell fedezeted adnod a banknak. Emellett az igénylés és az ügyintézés is egyszerű, hiszen 3-5 munkanapon belül a pénzhez is juthatsz. Ráadásul ma már nem is feltétlenül drágább egy hasonló végig rögzített kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitelhez képest. Ez alapján nem meglelő, hogy ma az egyik legnépszerűbb hiteltípusnak a személyi kölcsön számít, hiszen gyors és olcsó megoldást jelent.

Persze nem árt szétnézned a lehetőségek között, így mindenképp érdemes felütnöd egy személyi kölcsön kalkulátort és rákeresni a számodra legkedvezőbb hitelre. Mi két esetet is megvizsgáltunk, mégpedig egy kisebb összegű kölcsönt alacsonyabb jövedelemmel, és egy nagyobb hitelösszeget magasabb jövedelem mellett.

Gyűjtésünk alapján fél millió forintos összeget 3 évre 150 ezer forintos jövedelem mellett már 11,26%-os THM-mel, vagyis 16,54 ezer forintos havi törlesztővel elviheted. Jól látszik, hogy az első 5 ajánlat alapján is nagy a szórás a THM-ben, de az adatbázisunkban szereplő legkedvezőtlenebb ajánlat esetében 24,9%-os a THM. Tehát nagyon lényeges, hogy melyik bankot választod, hiszen százezreket is megspórolhatsz.

2 millió forintot 5 évre egy magasabb, 250 ezer forintos jövedelemmel már nagyon kedvező, 7,73%-os THM mellett megkaphatod, ami havi 40 ezer forintos kiadást jelent. Az öt éves futamidő alatt a TOP-5 ajánlat között is bő 100 ezer forint különbség van a visszafizetésnél, és akkor még nem is beszéltünk a legdrágább konstrukciókról.

A következő kalkulátorral megnézheted, hogy pontosan mennyi személyi kölcsönt kaphatsz. Ráadásul nem csak az ajánlatokat mutatjuk meg, hanem a választásban, és az ügyintézésben is segítünk!

[personal_loans_scoring]

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés