Visszaléphetnek az árfolyamgátba azok is, akik tavaly kiestek

 • 2014.01.08.
 • szerző: bankmonitor

Még élénken élnek az emlékezetünkben az árfolyamrögzítéssel kapcsolatos tavaly novemberi módosítások, ugyanis záporoztak hozzánk a kérdések azzal kapcsolatban, ki, mikor, meddig, és egyáltalán mire jogosult. Idén ismét helyet kap oldalunkon a téma, ugyanis január 1-vel ismét módosult a szabályozás.

Az idei módosítás azoknak lehet érdekes, akik már éltek a program adta lehetőséggel, de késedelmes törlesztésük miatt végül kiestek. Egész pontosan azok az adósok, akik 2013. augusztus 11. és november 9. között estek a devizakölcsönük tekintetében 90 napot meghaladó késedelembe és a gyűjtőszámlahitel szerződésüket a bank még nem mondta fel, 2014. február 7-ig ismét kezdeményezhetik a rögzített árfolyamon történő törlesztést. Ezáltal az új gyűjtőszámlahitel a már fennálló gyűjtőszámlahitelből eredő tartozás összegét növeli tovább.   Az így „visszalépett” ügyfelek esetében a program időtartamára vonatkozó 60 hónap nem indul újra, tehát a megkötött gyűjtőszámlahitel szerződés szerinti lejárat marad érvényben.   Talán van, akinek némi vigaszt jelentenek a fenti rendelkezések, azonban továbbra is csak addig fizethetnek kedvezményes árfolyamon, amíg elmaradásuk el nem éri a 180 napot.   Ha az árfolyamgát helyett inkább kiváltanád a hiteled, akkor akár ingyenesen, költségek nélkül is megteheted, ha megfelelsz a feltételeknek. Emellett korábban lakáscélra felvett hiteled kiváltására nyújtott hitel változatlanul lakáscélú marad (tehát nem lesz belőle szabadfelhasználású hitel).
Ezekről korábbi cikkünkben olvashatsz.  
Hogy jelenleg milyen kondíciók mellett és milyen akciókkal veheted igénybe a lakáshiteleket, azt kalkulátorunk segítségével nézheted meg!
 

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!


 
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.  

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Balkáni EU

  2025-ben a Nyugat-Balkán államai csatlakozhatnának az EU-hoz, a fő akadály, hogy több országban nem (teljesen) működik a jogállam, érdekcsoportok és bűnszövetkezetek foglya az állam, korlátozott...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.