Erste Bank - Személyi kölcsön kalkulátor

Segítünk, amíg a pénzt megkapod!
Ft
év
Ft
Részletes kereső
hónap

Így kapod meg a személyi kölcsönt

Kalkuláció

Add meg, milyen hitelt keresel, és válaszd a számodra legkedvezőbbet.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott személyi kölcsönre, és szakértőnk visszahív.

Ügyintézés

Megválaszoljuk a kérdéseid és megtudhatod, hogy előreláthatólag mekkora hitelre számíthatsz.

Szerződéskötés

A szerződést közvetlenül a bankkal kötöd, ahonnan ezután átutalják számodra a pénzt.

Személyi kölcsön legfőbb jellemzői

  • 2-5 munkanap alatt a számládon lehet a pénz
  • Online is igényelheted a Bankmonitoron keresztül
  • Szakértőink részletes felvilágosítást adnak
    a feltételekről és a termékek közötti különbségekről
  • Ingatlanfedezet nélkül felvehető hitel
  • Igazolt jövedelemre van szükség a hitel felvételéhez
  • A kamat a felvett hitel összeg és az igazolt jövedelem nagyságától függ

Gyakori kérdések az Erste Bank által kínált személyi kölcsönökről

Mekkora összegű személyi kölcsön igényelhető az Erste Banktól?

A személyi kölcsönök esetében mindig meghatározzák az igénylehető összeg minimumát, ami az Erste Most Személyi Kölcsönnél 500 ezer, míg az Erste Most Extra Személyi Kölcsönnél 1,5 millió forint. Különlegesség ugyanakkor, hogy az Erste Most és az Erste Most Extra esetében egyaránt 12 millió forint az felvehető összeg maximuma.

Milyen induló költsége van az Erste személyi kölcsöneinek?

Az Erste Most és az Erste Most Extra személyi hitel esetében egyaránt a hitelösszeg 1 százaléka a folyósítási díj, ami például 10 millió forint hitelösszegnél 100 ezer forinttal csökkenti a bank által elutalt összeget.

Milyen kamattal kínál személyi kölcsönt az Erste Bank?

Az adós igazolt jövedelmének nagyságától és az igényelt hitelösszegtől függően 14,29-18,49 százalékos standard hitelkakamattal kínál Erste Most Személyi Kölcsönt az osztrák pénzintézet. (A legkedvezőbb kamatot 200 ezer forint nettó jövedelemtől, 8-12 millió Ft hitelösszegnél adja a bank.)

Az Erste Extra Most Személyi kölcsön esetében 13,69-16,25 százalékos standard kamatokkal találkozhatunk, itt legalább 400 ezer forint igazolt nettó jövedelem és 8-12 millió forint hitelösszeg esetén jár a legkedvezőbb kondíció.

Fontos kihangsúlyozni, hogy bár az itt szereplő információkat folyamatosan frissítjük, az Erste Bank bármikor módosíthat a feltételeken, így valós igény esetén mindenképpen célszerű a Bankmonitor személyi hitel kalkulátorával elvégezni a számításokat. A bank ezen kívül fenntartja a jogot, hogy kockázatkezelési és egyéb szempontok alapján a standard kamatoktól eltérő kamatú - rendszerint drágább - személyi kölcsönt is felajánlhat az igénylő számára.

A többi bankhoz képest olcsók vagy drágák az Erste személyi hitelei?

Mivel a bankok személyi kölcsön ajánlatai az igazolt nettó jövedelem és a hitelösszeg függvényében változhatnak, minden esetben célszerű egyedi lekérdezést végezni a Bankmonitor hitelkalkulátorával. Ugyanakkor nagyobb hitelösszegnél az Erste személyi kölcsönei jó megoldást jelenthetnek, hiszen 8 millió forintot mindössze öt (Erste, UniCredit, CIB, OTP, Cetelem), 10 millió forintot három (Erste, UniCredit, CIB), 12 millió forintot pedig csak két bank (Erste, UniCredit) ad, az Erste pedig ezek között mindenhol szerepel.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki Erste személyi kölcsönt igényelne?

Az Erste Most Személyi Kölcsön esetében legalább 150 ezer forint, míg az Erste Most Extra Személyi Kölcsönnél legalább 300 ezer forint igazolt nettó jövedelem vagy nyugdíj szükséges az igényléshez.

Az igénylőnek be kell töltenie a 23. életévét. (Más bankoknál a minimális életkor alacsonyabb lehet, így a fiatalabbaknak más pénzintézetnél célszerű próbálkozniuk.)

Feltétel az állandó, bejelentett magyarországi lakcím.

Az igényléshez szükséges, hogy legyen otthoni (az igénylő nevére vagy a bejelentett állandó, esetleg a bejelentett ideiglenes/tartózkodási lakcímére szóló) vezetékes telefon vagy mobiltelefon (előfizetéses, kártyás vagy munkáltató által biztosított), amelyen elérhető.

Elvárás a legalább három hónapos bankszámlamúlt, mégpedig úgy, hogy a kivonaton beazonosítható legyen a beérkező munkabér vagy nyugdíj összege.

Az igénylő természetesen nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR, korábban BAR) negatív listáján.

Az igénylő munkahelye nem állhat felszámolás, végelszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt.

Az adósnak (és társas igénylés esetén az adóstársnak) a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapja folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie. Természetesen ez a kikötés a nyugdíjasokra nem vonatkozik.

Egyéni vállalkozó esetén minimum 1 éves vállalkozói viszonnyal és 1 teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkezni az igénylőnek.

Az igénylő a hitelkérelem beadásakor nem lehet táppénzen. Ez a nyugdíjas igénylőre csak abban az esetben vonatkozik, ha a nyugdíj mellett dolgozik, és az abból származó jövedelem figyelembevételét kéri.

Milyen futamidőre igényelhető személyi kölcsön az Erste Banknál?

A futamidő 36 és 96 hónap között lehet, 6 havi lépésközökkel.

Nyugdíjas igényelhet Erste személyi kölcsönt?

Igen, az öregségi nyugdíj hitelezhető jövedelem, ha pedig valaki nyugdíj mellett dolgozik, akkor kérheti, hogy ez ebből származó jövedelmét is vegyék figyelembe igényléskor. Ez akkor lehet lényeges, ha a nyugdíj önmagában nem olyan összegű, hogy elbírja a szükséges hitel havi törlesztőjét.

A nyugdíjasoknak az adott évre vonatkozó NYUFIG értesítő levelet, vagy a nyugdíjat folyósító állami szerv 12 hónapnál nem régebbi igazolását, vagy ha évközben nyugdíjazott igénylőről van szó, akkor a nyugdíj igazolását/határozatát kell benyújtaniuk.

Amennyiben 55 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjas az igénylő, akkor a végleges rokkantságot megállapító határozatot - ami tartalmazza a nyugdíjas törzsszámot - kell az igényléshez csatolni.

Kell jövedelemigazolás a hiteligényléshez?

Nem feltétlenül van szükség jövedelemigazolásra, ám ebben az esetben legalább három havi olyan bankszámlakivonatot kell benyújtani, amelyen beazonosítható az igénylő munkabére. Az Erste Bank ügyfeleinek természetesen bankszámlakivonatra sincs szükségük, hiszen a bank mindent lát velük kapcsolatban.

Más a helyzet az egyéni vállalkozókkal: nekik az utolsó lezárt évről szóló, 45 napnál nem régebbi NAV jövedelemigazolást és a vállalkozói minőség igazolását - KEKKH alapján - kell beadniuk.

Az Erste személyi kölcsöneinek feltétele a banknál vezetett folyószámla?

Nem, az igénylés miatt nem szükséges folyószámlát nyitni az Erste Banknál.

A személyi hitel feltétele, hogy az Erste banknál vezetett fizetési számlára érkezzen a jövedelmünk?

Nem, mivel nem feltétel az Erste Banknál vezetett folyószámla, a jövedelemérkeztetés sem elvárás.

Milyen átfutási idővel igényelhetők az Erste Bank személyi kölcsönei?

A bank közlése szerint akár 3 munkanapon belül megérkezhet a számlára az igényelt összeg. Ehhez azonban az kell, hogy minden szükséges dokumentum időben beérkezzen a bankhoz.

Megkaphatjuk készpénzben a személyi kölcsön összegét?

Nem, a bank az igénylő által megadott folyószámlára utalja el a folyósítási díjjal csökkentett összeget, ám ez bankjegykiadó automatából, bankfiókban vagy postán készpénzben felvehető. Költség szempontjából mindenképpen ATM-ből történő kivét a legkedvezőbb, míg a legdrágább postán pénzhez jutni.

Hirdetés

Blogajánló

Hirdetés
Hirdetés