loading

Felújítás célú személyi kölcsön kalkulátor

A megfelelő személyi kölcsönt keresed felújításodhoz? Kalkulálj és spórolj akár százezreket egy jó döntéssel!

Ft

év

Ft
Részletes kereső

hónap

Jobb tudni
Ha nagyobb összegű hitelre van szükséged, akkor a felújítási célú lakáshitel lehet a jó választás, míg ha a támogatott otthonfelújítási hitel érdekel, akkor itt találod meg az aktuális banki ajánlatokat.

Így kapod meg a személyi kölcsönt

Kalkuláció

Add meg, milyen hitelt keresel, és válaszd a számodra legkedvezőbbet.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott személyi kölcsönre, és szakértőnk visszahív.

Ügyintézés

Megválaszoljuk a kérdéseid és megtudhatod, hogy előreláthatólag mekkora hitelre számíthatsz.

Szerződéskötés

A szerződést közvetlenül a bankkal kötöd, ahonnan ezután átutalják számodra a pénzt.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi személyi kölcsönt kaphatok felújításra?

Személyi kölcsönnel elméletileg akár 10 millió forinthoz is hozzájuthatunk, ám a bankok többsége jelenleg legfeljebb 6-8 millió forintot hitelez. Ezért nagy összegű hitel esetén különösen fontos a megfelelő bank kiválasztása, amihez a Bankmonitor hitelszakértőit díjmentes segítséget nyújtanak.

Mire fordíthatom a felújításra felvett kölcsönt?

A személyi kölcsön alapvetően egy fedezet nélküli, szabadon felhasználható hitel, vagyis a bank nem kér ingatlanfedezetet, a felvett összeg pedig bármilyen célra fordítható. Felújítható belőle például a tető, ki lehet cserélni a nyílászárókat, de akár be is bútorozható ebből a pénzből egy ingatlan. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem szükséges gyűjteni, valamint a bank részére benyújtani a felújítási munkákról és anyagköltségekről számlákat, mint ahogy vállalkozói szerződést sem kell kötni a kivitelezőkkel. Fontos azonban, hogy amennyiben a hitellel finanszírozott munkálatokra később megigényelnénk az akár 3 millió forint összegű felújítási támogatást, akkor szükség lesz mind a vállalkozói szerződésekre, mind a számlákra.

Kell számlákkal igazolnom az elvégett munkákat, a felhasznált anyagokat?

Mivel a személyi kölcsön szabad célú hitel, nem szükséges a költést számlákkal igazolni a bank felé. De ahogy korábban írtuk, a felújítási támogatás utólagos igényléséhez szükség lehet a számlákra.

Kizárólag saját tulajdonú ingatlan felújítására fordíthatom a hitelt?

A felújításra fordított személyi kölcsönök esetében nincs megszabva, hogy ki lehet a munkálatokkal érintett ingatlan tulajdonosa. Arra azonban figyelni kell, hogy a felújítási támogatásnál feltétel, hogy az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek. Erre a kikötésre nagyon oda kell tehát figyelni akkor, ha a hitelből finanszírozott munkálatokra később szeretnénk otthonfelújítási támogatást igényelni. Különösen igaz ez akkor, ha a támogatásból előtörlesztenénk a hitelt, lecsökkentve ezzel a havi törlesztők összegét a hátralévő futamidőre.

Mennyi idő alatt kapom meg a felújítási hitelt?

A felújítási célú személyi kölcsönök átfutási ideje nagy részben attól függ, hogy mikorra tudjuk a bank részére átadni a hitelbírálathoz szükséges dokumentumokat. Az átlagos bírálati idő 5-7 nap, pozitív döntés esetén pedig 1-2 napon belül általában elutalják a megítélt összeget.

Milyen dokumentumok szükségesek a hiteligényléshez?

Alkalmazotti munkaviszony esetén:

 • személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya
 • legalább 3 havi bankszámlakivonat
 • legfeljebb 30 napos munkáltatói jövedelemigazolás
 • magyarországi telefonos elérhetőség
 • közüzemi számlák

Nyugdíjas igénylő esetén:

 • személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya
 • nyugdíjas igazolvány vagy érvényes utazási igazolvány
 • a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi éves értesítése, vagy a Nyugdíjfolyósító által kiadott legfeljebb 30 napos igazolás másolata, vagy az utolsó havi nyugdíjutalást tartalmazó bankszámlakivonat
 • magyarországi telefonos elérhetőség
 • közüzemi számlák

Egyéni vállalkozóknak:

 • személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya
 • vállalkozói igazolvány, a tevékenység folytatására kiadott engedély vagy önkormányzati jegyző által kiállított igazolás
 • NAV jövedelemigazolás az utolsó lezárt üzleti évről
 • magyarországi telefonos elérhetőség
 • közüzemi számlák

Társas vállalkozás tulajdonosa, Bt. vagy kkt. beltagja:

 • személyes okmányok (személyi igazolvány/ jogosítvány/ útlevél és lakcímkártya
 • 3 havi bankszámlakivonat, vagy a NAV által kiállított jövedelemigazolás az utolsó lezárt üzleti évről
 • magyarországi telefonos elérhetőség
 • közüzemi számlák

Milyen jövedelem szükséges a hitelfelvételhez?

A bankok legkönnyebben a határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatottakat hitelezik, de a határozott idejű munkaszerződéssel rendelkezők helyzete sem reménytelen, ám esetükben egyedileg történik a bírálat.

Általános feltétel, hogy az adott munkahelyen már legalább 3 hónapja dolgozzon az igénylő, de kikötés az is, hogy nem állhat próbaidő alatt. Van ennél szigorúbban eljáró bank, ahol 6 hónapja kell a jelenlegi munkahelyen dolgozni, vagy ha csak 3 hónapja dolgozik ott valaki, akkor ez és a korábbi állás között nem lehet 30 napnál hosszabb szünet. Több százezer magyar kapja készpénzben a jövedelmét, ők azonban nem minden bank esetében hitelképesek, ám a Bankmonitor hitelszakértői számukra is tudnak lehetőségeket kínálni.

A külföldi jövedelem elfogadhatóságát illetően számos gyakorlat létezik:

 • vannak bankok, amelyek simán elfogadják;
 • mások csak akkor, ha a hitelszerződésben van magyar jövedelmet igazolói igénylő is;
 • van bank, amelyik elfogadja, de minden ilyen esetben egyedileg bírálják el az igénylést;
 • egyes pénzintézetek pedig jelenleg egyáltalán nem hitelezik a nem magyar jövedelmeket.

A vállalkozók számára jó hír, hogy szinte minden bank elfogadja a vállalkozásból származó jövedelmet.

Mekkora jövedelem szükséges a hiteligényléshez?

A maximálisan felvehető hitel össze az igazolt nettó jövedelem nagyságától függ. Az úgynevezett JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató) szabály ugyanis meghatározza, hogy az adott jövedelem legfeljebb mekkora havi hiteltörlesztőket bír el. Eszerint 500 ezer alatti nettó esetén ennek legfeljebb 50%-át lehet hitelekre fordítani, míg efölött 60%-nál „ránt be” az adósságfék. Ez például azt jelenti, hogy 300 ezer forint nettó jövedelemmel maximum 150 ezer forint havi törlesztő vállalható be.

Mennyi a havi törlesztője jelenleg egy felújítási kölcsönnek?

A felújítási hitel havi törlesztőének nagyság a felvett hitelösszegtől, a választott futamidő hosszától és az igazolt jövedelemtől függ. A jövedelem nagysága azért lehet érdekes, mert a bankok többsége kamatkedvezményt ad meghatározott jövedelem felett, amit adóstárs bevonásával is teljesíteni lehet. Egy 3 millió forint összegű, 5 éves futamidejű felújítási személyi kölcsön – 300 ezer forint jövedelem igazolásával – jelenleg havi 60 ezer forinttól érhető el, míg 6 millió forint felvételénél 120 ezer forintnál kezdődik ugyanez.

Kaphat felújítási hitelt az, akinek van már hitele?

A hitelfelvételnek nem akadálya az, ha az igénylőnek van már egyéb hitele – pl. személyi kölcsön, lakáshitel, Babaváró, áruhitel, hitelkártya -, azonban a JTM számításakor ezeket is figyelembe fogják venni. Amennyiben az igazolt nettó jövedelem elbírja a meglévő és a felvenni kívánt hitelek havi törlesztőit, akkor az igénylésnek ebből a szempontból nem lehet akadálya.

Igényelheti olyan, akinek van másik moratórium alatt lévő hitele?

Legtöbbször moratóriumban lévő hitelek esetén is igényelhető újabb kölcsön, ám annak törlesztésére már nem kérhető felfüggesztés.

Emelkedhet futamidő alatt a felújítási hitel kamata?

Jelenleg szinte kizárólag végig fix kamatú személyi kölcsönök érhetők el a piacon, ezek kamata és havi törlesztője pedig a futamidő végéig változatlan.

Hogyan fizethetem vissza idő előtt a hitel egy részét, vagy egészét?

A személyi kölcsönök mindegyike elő- vagy végtörleszthető idő előtt, ám ennek általában költségvonzata van, ami a befizetett összeg 1-2%-a. Ez azt jelenti, hogy például egy 3 millió forintos betörlesztés 30-60 ezer forint kiadással jár. Jó tudni azonban, hogy a személyi kölcsönök évente 200 ezer forintig minden esetben ingyenesen előtörleszthetők.

Felújítási támogatásból előtörleszthető a hitel?

A személyi kölcsönök mindegyike elő- vagy végtörleszthető idő előtt, ám ennek általában költségvonzata van, ami a befizetett összeg 1-2%-a. Ez azt jelenti, hogy például egy 3 millió forintos betörlesztés 30-60 ezer forint kiadással jár. Jó tudni azonban, hogy a személyi kölcsönök évente 200 ezer forintig minden esetben ingyenesen előtörleszthetők.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés