Betöltés
loading

TUDD MEG 3 PERC ALATT, HOGY MENNYI LAKÁSHITELT KAPHATSZ!

Kalkulátorunk az igazolt jövedelem, meglévő hiteltörlesztések és egyéb fontos szempontok alapján számszerűsíti, hogy mekkora összegű lakáshitelt vehetsz fel.

Milyen célra vennéd fel a hitelt?
Hitelcél Az új hitel felhasználási célja. Lakáscél esetén alacsonyabb, szabad felhasználás esetén pedig magasabb kamattal vehetsz fel hitelt. Alacsonyabb kamat mellett több hitelt kaphatsz.
év
Életkor Az életkor pontos megadása fontos, amennyiben CSOK-ot igényelnél vagy kamattámogatott hitelben gondolkodsz.
Hány eltartott gyermek van a háztartásban?
Gyermekek A gyermekeid száma fontos, amennyiben CSOK-ot igényelnél vagy kamattámogatott hitelben gondolkodsz. CSOK esetén a jövőben születendő (vállalt) gyermekeket is add meg. Továbbá eltartott gyermeknek számít az a felsőoktatásban tanuló is, akinek nincs saját keresete.
Hol található a fedezetül felajánlott ingatlan?
Ingatlan elhelyezkedése Egyes kamattámogatott hitelek esetén nagyobb összegű hitelt vehetsz fel Budapesten és megyei jogú városokban.
Ft
Meglévő hiteltörlesztések A háztartás összes havi hiteltörlesztését tűntesd fel. A fennálló hitelek törlesztőrészlete csökkenti a felvehető hitel összegét. Ilyen hitel lehet például a lakáshitel, személyi kölcsön, autóhitel.
Ft
Meglévő hitelkeret A hitelkártya és a folyószámlahitel hitelkereteinek a teljes összege, nem csak a kihasznált rész. A fennálló hitelkeretek csökkentik a felvehető hitel összegét.
Kedvezőbb hitelért cserébe milyen feltételeket vállalnál?
Vállalt feltételek Alacsonyabb kamattal és kisebb induló költséggel vehetsz fel hitelt, ha teljesíted a bank által megadott feltételeket. Alacsonyabb kamat mellett több hitelt kaphatsz.

A kölcsön törlesztési számláján csoportos beszedési megbízás vagy egyéb elvárt tranzakciók teljesülnek.

Bankkártyás vásárlás havonta a bank által elvárt összegben.

A bank által meghatározott lakásbiztosítás megkötése.

A bank által meghatározott számlacsomag fenntartása.

Mennyi összesen a család igazolható, havi nettó jövedelme?
Magyar alkalmazotti jövedelem

0 Ft

Bankba érkeztetett: 0 Ft
Összesen: Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Jövedelem Megadható minden hivatalosan igazolható jövedelem. Amennyiben többen is jövedelmet igazoltok, vagy több különböző jövedelmed is van azokat külön-külön rögzítsd. A jövőben bankba ékeztetett jövedelem helyes megadása azért fontos, mert egyes bankok ezen összeg alapján adhatnak kamat vagy díjkedvezményeket. Alacsonyabb kamat mellett több hitelt vehetsz fel.

10+1 érv, miért bízd a hiteled a Bankmonitorra

A magyar banki ajánlatok 95%-ának objektív összehasonlításával segítünk
Órákon belül megmondjuk, hogy a meglévő jövedelmed és a kiválasztott ingatlan mellett mennyi hitelt, milyen feltételekkel vehetsz fel
Rengeteg olyan kérdésre választ adunk, amit a bankfiókokban hiába tennél fel (segítünk megérteni a kockázatokat)
Az ország legjobbjai közé tartozó specializált szakértőkkel dolgozunk
Próbáltál már bankfiókot telefonon elérni? Mi hétvégén is fogadjuk a hívásodat!
Teljes körű megoldást adunk Neked, minden papírmunkát átvállalunk a hitelügyintézéskor
Ha elakad a hiteligényed, azonnal beavatkozunk és megoldjuk a problémát
Számos olyan kedvezménnyel rendelkezünk, amit egy bankfiókban nem érsz el
Szolgáltatásunk díjmentes Számodra (hogyan lehet ingyenes a szolgáltatásunk?)
Ismerjük az apróbetűs részeket is
Minden ügyfelünk kiemelten fontos számunkra, ezért térnek vissza a Bankmonitorhoz az új pénzügyi kérdéseikkel is

Spórolj időt és pénzt a Bankmonitorral!

Pár kattintással több tucat banki ajánlatot hasonlíthatsz össze.

Minden lakáshitel feltételét részletesen megtekintheted.

Érdeklődésed esetén szakértőnk visszahív.

Gyorsítjuk, és gördülékenyebbé tesszük neked az ügyintézést.

Olyan kérdésekre is választ kapsz szakértőinktől, amelyekre a bankfiókban nem kapnál.

SZOLGÁLTATÁSUNK INGYENES! TÉNYLEG?

Tényleg! 🙂 Felmerülhet benned a kérdés, hogy hogyan éri ez meg nekünk, miből van bevételünk, ha a segítségünkért nem kérünk tőled pénzt.


Minden nagyobb hazai bankkal kötöttünk megállapodásokat, melyek szerint oldalunkon lakáshitel iránt érdeklődő felhasználóinkat – természetesen csak a hozzájárulásukat követően – közvetíthetjük a kiválasztott bank felé, amiért a bank jutalékot fizet nekünk. Függetlenségünket úgy őrizzük meg, hogy minden bankkal szerződésben állunk, így teljesen objektíven tudunk tanácsot adni.

Így kaphatod meg a lakáshitelt

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

2. Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott lakáshitelre, és szakértőnk visszahív.

3. Ügyintézés

Ha kiválasztottad a számodra megfelelő bankot, segítünk az ügyintézésben is.

4. Szerződéskötés

A szerződést minden esetben szakértőnk segítségével és az általad kiválasztott bankkal kötöd.

Gyakran ismételt kérdések


Mennyi lakáshitelt vehetek fel?

A felvehető hitel összegét az igazolt havi nettó jövedelem, a kamatfixálás időtartama, és a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) értéke határozza meg. Amennyiben az összes elfogadható nettó jövedelem kevesebb, mint 400 ezer Ft, úgy legalább 10 évig fix, vagy a futamidő alatt végig fix hitel esetén 50%-ig, 5 évig fix hitelnél 35%-ig, 5 évnél rövidebb ideig fix (gyakran változó) hitel esetén 25%-ig terhelhető hiteltörlesztéssel. Amennyiben a jövedelem eléri, vagy meghaladja a 400 ezer Ft-ot, úgy az előbbi arányok 60%-40%-30%. A fedezetül felajánlott ingatlan maximum a forgalmi (piaci) értékének 80%-ig terhelhető hitellel, de vannak olyan bankok, amelyek ennél kevesebbet engednek.

Milyen feltételeket kell teljesítenem a lakáshitelhez?

Semmiképp nem szerepelhetsz a KHR-ben (régen BAR lista) elmaradással, a passzív státusz sem elfogadható. Az aktuális munkahelyeden legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned, de ha vállalkozásból igazolsz jövedelmet, akkor ennél hosszabb időt szükséges igazolni. Mindenképpen igazolni kell legalább egy minimálbért, és a bank által előírt minimális önerővel is rendelkezni kell.

Mennyi idő alatt kapom meg a lakáshitelt?

Az átlagos elbírálási idő 1-1,5 hónap. Ez hosszabb lehet, amennyiben a hitelbírálat alatt kiderül valamilyen új információ (például egy-egy eltitkolt hitelkártya…), mivel a bank ilyenkor új papírokat kérhet be. Továbbá több időt vehet igénybe a hitelügyintézés akkor is, ha például CSOK támogatást is kérsz a hitelhez.

Mikor változhat a törlesztőrészletem?

Egy lakáshitel törlesztőrészlete a futamidő alatt többször is megváltozhat, emelkedhet is és csökkenhet is. Hogy hányszor változhat, az attól függ, milyen hosszú kamatperiódust választasz. A kamatperiódus az az időszak, ami alatt a hitel kamata változatlan.

Milyen futamidőt válasszak?

A lakáshitelek maximális futamideje lehet akár 35 év is, azonban sokszor felesleges ilyen hosszú időre elhúzni a törlesztést. Nagy hátrány, hogy minél hosszabb a futamidő, annál magasabb a teljes visszafizetés a bank felé. Inkább abból indulj ki, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni, mivel ez a lehetséges futamidőt is befolyásolja. A törlesztőrészlet ne annyi legyen, amennyit éppen ki tudsz fizetni! Maradjon tartalék is arra az esetre, ha emelkedne a kamat a futamidő alatt!

Hogyan kaphatok lakáshitelt önerő nélkül?

Az egyik lehetséges megoldás, ha a vásárolandó ingatlanon kívül egy másik, úgynevezett pótfedezetet is fel tudsz ajánlani. Ez lehet például a szülők ingatlana. Ilyenkor a két ingatlan értéke összeadódik, és az így felvehető kölcsön összege fedezheti a teljes vételárat. Ez a megoldás nem minden banknál kivitelezhető, mert egyes pénzintézetek két ingatlan esetén is előírnak legalább 10% készpénzes önerőt. A másik lehetséges megoldás, hogy például kisebb értékű ingatlanok vásárlása esetén az önerőt pont fedezi a gyerekek után igénybe vehető CSOK összege.

Garantáltan a legjobb hitelek

Díjmentesen kaphatsz szakértői segítséget lakáshitel felvételhez!

LAKÁSHITEL KALKULÁTOR

Kapcsolódó tartalmak

Lakást vásárolnál? Mutatjuk az elmúlt hét nap híreit!

A Bankmonitor szakértőitől a héten megtudhattad hogyan lehet nyaralót vásárolni lakáshitelből. Kiderült mennyibe kerül egy lakáshitel igénylése, illetve mennyit spórolhatsz a legkedvezőbb ajánlat kiválasztásával. Jelentősen csökkenhetnek havi kiadásaid, ha kölcsönöd...

Mekkora törlesztőrészletet vállaljunk be a válság alatt?

A lakáshitel, személyi kölcsön kamata a járvány kitörése óta érdemben nem változott. Az ingatlan áremelkedés azonban megállt, sőt sok helyen még csökkenést is érzékelhetünk. Emiatt sokan azt gondolhatják elérkezett az...

Blogajánló
  • alapblog A szomszédságban

    Hol, milyen mega beruházások bukkannak fel a válságból: 3 milliárd eurós projektben újjáépül a bukaresti Romexpo, konferenciaközpontok, múzeumok, hotelek, koncerthelyszín, bevásárlóközpont, komplett új üzleti negyed... The post A szomszédságban appeared first on alapblog.

  • Pénzkérdés Tech óriások írtak nyílt levelet Donald Trumpnak

    Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai elnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.