10 dolog, amivel elkezdhetsz spórolni

10 dolog, amivel elkezdhetsz spórolni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-08
 

Sokan fogadják meg év végén, hogy az új évben rendbe teszik a pénzügyeiket és spórolni fognak valami számukra kedves cél elérése érdekében. Ám félretenni nem egyszerű dolog. Adunk néhány tippet, hogyan lehet lemondás nélkül sokat spórolni!

  1. Vásárolj, étkezz olcsóbban! Ha valaki családi költségvetést vezet, rá fog jönni, hogy kiadásainak elég tetemes részét az élelmiszer teszi ki. Ennek a költségnek a lefaragása nehéz, hiszen senki sem szeret a hasán spórolni. Első lépésként írjunk bevásárló listát és ahhoz tűzön-vízen át tartsuk magunkat. Keressük az akciós termékeket a boltban és igyekezzünk olyan üzletbe járni, ami olcsóbb. Hétköznap lehetőleg ne étteremben együnk a munkahelyünkön. Sokkal olcsóbb, ha otthon készített fogásokat viszünk ebédre. 
  1. Faragj le a rezsiből! A második legnagyobb tétel kiadásainkban általában a rezsi szokott lenni. Unalomig ismételt tény, hogy kis odafigyeléssel ezen is sokat spórolhatunk. Ha nem égetjük feleslegesen a villanyt, ha zuhanyzunk fürdés helyett, ha akárcsak egyetlen fokkal lejjebb vesszük a fűtést, akkor havonta több ezer forinttal több marad a zsebünkben. Némi beruházással a megtakarított összeg tovább növelhető. Energiatakarékos izzókkal, kevés áramot fogyasztó háztartási gépek beszerzésével, lakásunk szigetelésével alsó hangon 5-10 százalékkal kevesebbet kell rezsire költenünk. 
  1. Váltsd ki a hiteledet! Szinte minden magyar családnak van valamilyen hitele. Ám azt csak rendkívül kevesen teszik meg közülük, hogy időről-időre átnézik, vajon lehet-e valamennyit faragni a törlesztőrészletekből? Nem árt tudni, hogy jelenleg sosem látott mélyponton vannak a banki kamatok! Ha 2-3 évvel korábban vettél fel személyi kölcsönt vagy több évvel ezelőtt igényeltél lakáshitelt, akkor biztosan van olyan hitel a piacon, amelyért kevesebbet kell fizetni. Használd az alábbi kalkulátorunkat a legjobb lakáshitel kiválasztásához. Sokat fog segíteni, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb megoldást. 
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
  1. Ne költs sokat telefonra, tévére, internetre! A magyarok zöme elköveti azt a hibát, hogy elköteleződik egy távközlési szolgáltató mellett és azt sosem cseréli le. 2-3 évente azonban érdemes átnézni a szolgáltatók ajánlatát, és ha kedvezőbbet találunk, akkor ne féljünk váltani. Ez első hallásra nem tűnik könnyűnek, hiszen a távközlési szolgáltatók ajánlatait nem egyszerű összehasonlítani. Szerencsére több olyan oldal is működik az interneten, ami ezt a feladatot elvégzi helyetted. 
  1. Válts bankszámlát! A bankunkkal ugyanúgy bánunk, mint a távközlési szolgáltatónkkal, azaz utolsó leheletünkig kitartunk mellette. Csakhogy ez igen sokba szokott kerülni! A bankok versenyeznek az ügyfelekért és ezt a magunk javára fordíthatjuk. Mérjük fel bankolási szokásainkat és nézzük meg, hogy azokhoz melyik pénzintézet melyik bankszámla csomagja passzol leginkább. Ebben is segítenek a banki ajánlatokat összehasonlító oldalak! Egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy váltással, akár havi több ezer forintot spóroljunk! 
  1. Szabadulj meg mindentől, amire nincs szükséged! Nem gondolnánk, de rendkívül sok felesleges tárgyat őrizgetünk a pincében, a padláson, a szekrények mélyén. Érdemes ezeket felkutatni és apróhirdetési oldalakon vagy garázsvásárt szervezve olcsón eladni. ha elég olcsón adjuk, biztos akad rájuk vevő, mi viszont „sok kicsi sokra megy” alapon szép pénzhez juthatunk. 
  1. Csináld magad! A legolcsóbb az a dolog, amit nem kell megvennünk. Nem is hinnénk, de rengeteg dolgot magunk is el tudunk készíteni! Csak néhány filléres alapanyag és némi idő szükséges hozzá! Ha magunk sütünk kenyeret, készítünk szappant, játékot, azzal sokat faraghatunk kiadásainkból, ráadásul jól is szórakozhatunk. Ugyanez igaz az apróbb javításokra. Ha valami meghibásodik, azonnal megy a kukába. Pedig némi erőfeszítéssel, egy kis ötlettel és kézügyességgel a régi tárgyakat még sokáig használhatjuk. 
  1. Tegyél félre! Döntsük el, hogy jövedelmünk egy részét egyszerűen nem költjük el. Persze nem kell sanyargatni magunkat, hiszen akkor hamar elmegy a kedvünk az egésztől. Kezdetnek nem rossz lépés, ha a nap végén a zsebünkbe lapuló száz vagy kétszáz forintos érméket mindig betesszük egy üvegbe. Meg fogsz lepődni, mennyi pénz jön így össze! Az sem rossz megoldás, ha a fizetésünk 10 százalékát levonjuk és átutaljuk egy másik bankszámlára, amihez nem kérünk bankkártyát, így az ott parkoló pénzhez csak nehezen tudunk hozzájutni. 
  1. Szórakozz olcsón! Gondolj bele, mennyi pénzt költesz szórakozásra. vegyünk egy példát. Ha egy négy tagú család moziba megy, a jegyek és az ilyenkor kötelező popcorn tízezer forint feletti összegbe is kerülhet! Ehelyett az otthoni közös DVD-zésnek elhanyagolható költségei vannak, az élmény azonban megmarad. Kirándulni, házibulit szervezni, könyvtárból könyvet kölcsönözni mind-mind olyan megoldás, amely kíméli a pénztárcádat anélkül, hogy le kéne mondanod a szórakozás öröméről. 
  1. Forgasd okosan a spórolt pénzed! A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy a fenti tippekkel megspórolt pénzed nem hagyod dolgozni! Itt lépésenként érdemes haladni. A bankok már pár ezer forintos megtakarítások fogadásra is készek, erre speciális termékeket ajánlanak. Amikor összejön egy nagyobb összeg, mondjuk 100 ezer forint, akkor már továbbléphetünk. Igyekezzünk megtalálni azt a befektetési formát, amellyel kockázatmentesen, de a lehető legnagyobb hozammal tudjuk fialtatni nehezen megspórolt pénzünket!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés