30-50%-kal emelkedhet a béred – Hogyan fogják ezt kifizetni?

30-50%-kal emelkedhet a béred – Hogyan fogják ezt kifizetni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-06-04
 

A folyamatos elvándorlás hatására megkezdődött a magyar bérek emelkedése is, az itthon maradt jól dolgozó szakemberek akár 30-50% magasabb bérekre is számíthatnak ennek köszönhetően. A nagy kérdés már csak az, hogy a vállalatok hogy fogják mindezt kitermelni. Főleg úgy, hogy régiónkban messze a magyar állam sújtja a legmagasabb terhekkel a munkáltatókat. Hányan tudják majd kifizetni a magasabb béreket, és lesznek-e olyan cégek, amelyeknek végleg le kell húzni a rolót emiatt?

Hazánkból folyamatosan történő kivándorlás lassan a magyar béreken is meglátszik. A munkaerőhiány következtében ugyanis a munkáltatók nem tehetnek mást, mint hogy egyre többet és többet fizetnek a jól dolgozó alkalmazottakért. A szükséges béremelés pedig a 30-50%-ot is elérheti.

Bár ez a dolgozók számára jó hír, a szükséges pénzt a vállalatoknak kell előteremteniük. De mi lesz azokkal a cégekkel, amelyek ezt nem tudják megtenni? Segíthet vajon a helyzeten, ha az állam csökkenti a jelenleg a munkáltatókat sújtó – régiós társainknál jóval magasabb – terheket? Az Alapblog „Bérboom” című írásából minden kiderül!

Hirdetés
Hirdetés