5 ok, ami miatt rákaptak a magyarok a személyi kölcsönre

5 ok, ami miatt rákaptak a magyarok a személyi kölcsönre

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-01-30 Frissítve: 2021-12-29
 

Miért vettek fel a magyarok tavaly 450-460 milliárd forint értékben személyi kölcsönt, ami abszolút rekord? Részben magyarázat a kevés papírmunka, a minimális adminisztráció és a néhány napos ügyintézés. De mi most azt is kiszámoltuk, vajon alternatívája  lehet-e a személyi kölcsön például egy jelzáloghitelnek? 

A 2018-as év nagy slágere a személyi kölcsön volt, ebből is a szabad felhasználású változat, az összes folyósítás pedig elérhette a 450-460 milliárd forintot. Érthető a személyi kölcsönök népszerűsége, hiszen számos fontos előnye van akár a jelzáloghitelekkel szemben is. Ráadásul a felvehető hitel nagysága rugalmas: néhány százezer vagy akár 10 millió forint is lehet a hitelösszeg. Összegyűjtöttük azokat az érveket, amelyek  a személyi kölcsön mellett szólhatnak, akár egy szabad felhasználású jelzáloghitellel szemben is.

1. A személyi kölcsönnél nincs szükség ingatlanfedezetre.

2. Itt néhány tízezer forint egyszeri költséggel megúszhatod a hiteligénylést, míg a jelzáloghiteleknél az értékbecslés, a jelzálogbejegyzés, a közjegyzői okirat összességében 100-150 ezer Ft kiadást is jelenthet, mégpedig előre. Vannak persze akciók, amikor ezeket elengedik a pénzintézetek, ezért lakáshitel választásakor erre mindenképp figyelj oda!  

3. Néhány nap alatt számládon lehet az összeg, ha beszerezted a szükséges dokumentumokat. Ráadásul itt nincs szükség sok papírra: egy munkáltatói igazolás, vagy egy NAV jövedelemigazolás megfelel a bank számára. A jelzáloghitelek átfutási ideje ezzel szemben 30-60 nap is lehet.

4. Az elmúlt években egyre kisebb az árkülönbség a jelzáloghitelek és a személyi kölcsönök között. Míg 2012-ben 31% volt az új személyi kölcsönök átlagos THM-szintje (a hitelhez kapcsolódó összes költséget magába foglaló teljes hiteldíj mutató), addig 2018. harmadik negyedévében már csak 14% volt ugyanez. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor szerint most 7,73% az elérhető legalacsonyabb THM (3 millió Ft hitel, 5 éves futamidő és végig fix kamat mellett).

Példa: 3 millió Ft hitel 5 évre, végig fix kamattal, 250 000 Ft nettó jövedelemmel:

Személyi kölcsönnel: 7,73% THM, 60 311 Ft/hó törlesztő

Szabad felhasználású jelzáloghitellel: 5,27% THM, 57 415 Ft/hó törlesztő

5. A személyi kölcsönök esetében szabad kezet kapsz, hogy mire fordítod a felvett összeget. Elérhetők a piacon szabad felhasználású jelzáloghitelek is természetesen, ám ezek kamatai magasabbak, mint a lakáscélú termékeké. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint például, ha 10 millió Ft jelzáloghitelt vennél fel 20 évre 10 éves kamatfixálással, akkor szabad felhasználás esetén 5,94% a legjobb THM, míg ha lakáscélú a hitel, akkor 4,54%-os a legkedvezőbb ajánlat. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés
Hirdetés