8% alatti kamatokkal érkezik a CIB Bank október 9-től

8% alatti kamatokkal érkezik a CIB Bank október 9-től
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-06 Frissítve: 2023-10-08
 

Az önkéntes kamatplafon megtette a hatását, számos bank érdemben csökkenti lakáshitelének kamatát október 9-től. De úgy látszik a bankok még tovább is mentek, a CIB-nél például 8% alatti lakáshitel kamatokat találhatunk hétfőtől.

Az önkéntes kamatplafon nagyon felkavarta a hitelezési piacot, számos bank csatlakozott hétfőn a kezdeményezéshez lakáshitelük THM értékét 8,5% alá csökkentve. A teljes hiteldíj mutató értéke a hitel teljes költségét tartalmazza, nem csak a kamatokat, emiatt a bankok kamata egyes esetekben jóval ezen küszöbérték alatt lehet.

A CIB Bank esetében például ez a vállalás azt eredményezte, hogy a bank lakáshiteleinek a kamata 8% alá csökkent, és itt nem a prémium ügyfelek számára elérhető, egyedi kondíciókról van szó.

A standard kamatok 7,99%-ra mérséklődtek a végig fix kamatozású és a 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek esetében is. Ez a kamatszint pedig különböző kedvezményekkel 7,79 százalékra csökkenhet. Ez a standard kamatok esetében 1,69-2,09 százalékpontos csökkenést jelent.

De a komolyabb feltételeket teljesítő – 450 ezer Ft havi jóváírást vállaló – ügyfeleknél is 0,45-0,75 százalékpontot csökken a kamat.

Hogyan változik egy 20 millió Ft összegű lakáshitel kamata a CIB Banknál október 9-től?

De mit jelent ez a törlesztőrészletekben? Nézzük meg ezt egy 20 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű lakáshitelek esetében. A standard kamatok mellett a törlesztőrészlet 21 600 – 26 900 Ft-ot csökkenne, de az extra kedvezmény mellett is 5600 – 9300 Ft között mérséklődne a havi fizetnivaló. Mindezek miatt 1,3-64 millió Ft-tal mérséklődhet a kölcsönre visszafizetendő teljes összeg.

Jó tudni
A tájékoztatás nem teljeskörű, az egyéb díjak és az összes költséget tartalmazó THM ismeretében érdemes dönteni.

Más bankok is csatlakoznak a kamatplafonhoz, éppen ezért érdemes szétnézni a piacon, most rendkívüli kamatokkal találkozhatunk. Kalkulálj, nézd meg milyen ajánlatokat kínál a többi bank.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.

A megadott hitelösszeg, futamidő és jövedelem kombinációra nem találtunk megfelelő ajánlatot.

De ne aggódj, megtaláljuk a hiteled!

Tudd meg néhány kattintással, hogy mennyi lakáshitelt kaphatsz. Kisebb hitelösszegre, hosszabb futamidőre vagy extra bevont jövedelem mellett megtalálod a megfelelő hitelt a kiszemelt ingatlan megvásárlására.

Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés