A héten még minden a tranzakciós illeték körül forgott

A héten még minden a tranzakciós illeték körül forgott
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-07-21
 

A hét híreit még átjárta a múlt héten bejelentett adóemelés. Milyen hatása lehet a tranzakciós illeték növekedésének? Mire terjedhet ki a számlaköltségek díjstopja? De szó volt még a személyi hitelek költségeiről és a brutálisan beinduló lakáshitelezésről is.

Drámaian nőnek a céges banki költségek, de van megoldás: akár felezhető a díj

A tranzakciós illetéktől elvárt bevételnövekedés jelentős részét a vállalati szegmenstől várja az állam. Az adóemelést a bankok várhatóan át fogják hárítani, hiszen ezen szmlákra nem érvényes a díjstop.

Tudatos megközelítéssel, a a meglévő csomagok átvilágításával a számlaköltségek itt is érdemben lecsökkenthetők. A részletekért olvad el cikkünket.

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Mi lesz a lakossági számlákkal a megemelt tranzakciós illeték után?

A lakosságnál is komoly adóemelést hoz augusztus elseje. Itt azonban vegyes a kép: a tranzakciós illeték emelése mellett az adómentes összeghatárt is megemeli a kormány.

Ráadásul a lakossági ügyfelekre a bankok nem háríthatják át az adóemelést, hiszen itt a kormány életbe léptette a díjemelési stopot. De vajon van kiskapu az adók áthárítására? Legújabb cikkünkból ez is kiderül.

2024 első félévben több lakáshitelt vett fel a lakosság, mint 2023-ban egész évben

Nagyon komlyan indult a 2024-es év a lakáshitelek piacán. A Bankmonitor becslése alapján fél év alatt nagyobb összegben kötött szerződést a magyar lakosság, mint a teljes 2023-as évben.

De minek köszönhető ez a fellendülés? Mi várható az év második felében? Mindez kiderül a legújabb cikkünkből.

Számolj a számlaköltségekkel is a személyi hitel kiválasztásakor

Sokan a személyi kölcsönök közül a kamatok, díjak, törlesztőrészlet alapján választanak. Számos banknál azonban a személyi hitel igénylésének feltétele, hogy számlát is nyissunk az adott banknál. Így a számlaköltségekről sem szabad megfeledkezni akkor, amikor a hiteleket összehasonlítjuk. De befolyásolja ez a bankok sorrendjét? Legújabb cikkünkből ez is kiderül.

Nyerő helyzetben van, aki most venne lakást. Tippek vevőknek és eladóknak!

Mintegy 36 ezerrel több lakóingatlant próbálnak eladni a tulajdonosaik most, mint két évvel ezelőtt, miközben a vevők száma nem nőtt.  Komoly változás ez: korábban ehymásra licitáltak a vevők, most pedig már érdemben lehet alkudni a meghirdetett irányárból. Megnéztük, mi is a helyzet jelenleg a piacon, és adunk néhány hasznos tippet a vevőknek és az eldóknak is.

Hirdetés
Hirdetés