A kamatplafonnál jóval kedvezőbb lakáshitel-kamatokat tett közzé a Gránit Bank, feltételek nélkül (x)

A kamatplafonnál jóval kedvezőbb lakáshitel-kamatokat tett közzé a Gránit Bank, feltételek nélkül (x)
Hirdetés

Cikk2023-10-09 Frissítve: 2023-10-12
 

A Gránit Banknál a piacon kiemelkedőnek számító 7,14 százalékos éves kamattal – 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett – igényelhetnek piaci jelzáloghitelt a lakásvásárlást tervezők. Az Bank október 9-től az akció visszavonásáig további jelentős kedvezményeket ad, így például nem számít fel folyósítási jutalékot és a hitel folyósításakor visszatérít a hiteligényléshez kapcsolódó több egyszeri költséget. Ezen felül a piaci lakáshitel igénylését digitálisan benyújtók 10 ezer forint jóváírást kapnak a hitel folyósításakor.

A Gránit Bank csatlakozott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által ajánlott kamatplafonhoz és jelentősen csökkentette október 9-től az újonnan igényelt piaci lakáscélú hitelének teljes hiteldíjmutatóját és éves kamatát a lakosság számára. A 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt 7,14 százalékos éves kamattal – 7,50 százalékos teljes hiteldíjmutató (THM) mellett – nyújtja. A kamathoz semmilyen feltételt nem kell teljesíteni, így bárki számára elérhető, aki hitelképességét igazolja. Az korábbihoz képest az új kondíciókkal 20 éves futamidőre igényelt 12 millió forint esetén a törlesztésnél havonta közel 13 ezer forint a megtakarítás és több, mint 3 millió forinttal kevesebbet kell kifizetni  a teljes futamidő alatt.

A 10 éves kamatperiódusú jelzáloghitel eddig is a legnépszerűbb volt a Gránit Banknál. Az átárazással és a kondíciók egyszerűsítésével várhatóan jelentősen nőhet majd a hitelfelvétel, a kedvező kamatért cserébe ugyanis nem köt ki semmilyen feltételt a bank, amivel még egyszerűbbé tette a hiteligénylést.

A lakáscélú hitel a Gránit Banknál – a piacon egyedülálló módon –  teljesen digitálisan igényelhető, a bank honlapján elérhető kalkulátorral akár 5 perc alatt elvégezhető a hitelfelvételhez szükséges előzetes hitelbírálat. A hiteligénylők digitális ügyfélfiókot regisztrálhatnak, melyen keresztül kényelmesen, otthonról is benyújthatják a hiteligénylésüket, és a folyamat minden lépésénél megkapják a szükséges szakértői segítséget telefonon, videóbankon vagy e-mailben.

A bank csökkentette a szabad felhasználású hitelek kamatát is,  amelyet évi  8,64 százalékos kamattal 9,14 százalékos THM mellett lehet felvenni a piaci lakáshitelhez hasonló kedvezmények mellett. A támogatott lakáscélú hitelek feltételei nem változtak.

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.