A legjobb bankszámlák az orrunk előtt hevernek!

A legjobb bankszámlák az orrunk előtt hevernek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-07-13 Frissítve: 2021-12-29
 

Tapasztalatunk szerint elég kevesen vannak olyanok, akik akár csak nagyjából meg tudják mondani, mennyibe kerül a bankolásuk havi szinten. Az összehasonlításunk szerint érdemes lenne erre is némi figyelmet fordítani, hiszen két év alatt havi szinten bő 700 Ft-ot spórolhatunk meg. Nem is rossz üzlet, ha éves alapon közel 9000 Ft marad a zsebünkben. Mutatjuk a részleteket!

Kétség sem férhet hozzá, hogy eltérő bankolási szokásaink vannak. Vannak, akik sokat és gyakran utalnak, mások a csoportos beszedési megbízásokban bajnokok, esetleg sokszor fizetnek bankkártyával, azokról nem is beszélve, akik sok készpénzt használnak. Ezekért mind más és más díjat számít fel a bank. Mindenkinek más igényei vannak, ezért egyedileg kell kiválasztani a saját szempontokhoz legjobban illeszkedő bankszámlát.

Pontosan ezért néztük meg, hogy 200 ezer forintos jövedelem és átlagos bankszámla-használati szokások mellett jelenleg melyek a legjobb bankszámla ajánlatok. A havi párszáz forintos ajánlatok ritkák, de a TOP10-es listánk alapján 4 számla esetében havi 500 Ft-nál nem szükséges többet fizetnünk. Figyelnünk kell ugyanakkor a második évtől felmerülő költségekre is! Míg az első 5 számlacsomag esetén a költségeket 500 Ft közelébe, vagy az alá tudjuk szorítani, addig a lista második felében az első két év átlagos havi költsége meghaladja az 1000 Ft-ot.

CIB ECO számlacsomag

A CIB Bank ECO számlacsomagja esetén a vizsgált számlahasználati szokások mellett teljes ingyenességet kapunk, ha a Bankmonitoron keresztül nyitunk számlát. A számlavezetés 0 Ft, ha minden hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő átutalás érkezik a bankszámlára. Az átutalások, a csoportos beszedések és egy darab Visa bankkártya az első évben egyaránt díjmentes. Az átutalásnak nem szükséges bérnek lennie, és érkezhet több részletben is. A második évtől a díjak növekednek, bankkártya díjat számolnak fel, és az online átutalásoknál, a csoportos beszedéseknél is meg kell fizetni a tranzakciós illetéket.

Gránit Ász számlacsomag

A Gránit Bank Ász számlacsomagjánál két módon tudunk megfelelni a számlacsomaghoz tartozó elvárásoknak. Egyik lehetőség, hogy legalább 150 ezer forint érkezzen a számlára legfeljebb 2 részletben. Másik lehetőség, ha minden nap végén legalább 100 ezer forint a számlaegyenlegünk. Első évben a csomag része egy ingyenes bankkártya, mely a második évtől évi 2390 Ft-ba kerül.

MagNet Bank Diamond számlacsomag

A MagNet Banknál becsületkassza működik. Mi dönthetjük el, hogy mennyit szeretnénk számlavezetésre fizetni, emiatt lehet ingyenes is a számlavezetés, ezen kívül havi 150 Ft bankkártya díj kerül terhelésre. A számla feltétele legalább havi 100 ezer forint munkabér jóváírás és a számlánkról legalább 2 db teljesült megbízás (állandó és eseti átutalás, csoportos beszedési megbízás).

OTP Bank Smart számlacsomag

Az OTP Smart csomag ingyenes számlavezetést tartalmaz abban az esetben, ha 35 éves kor alatt legalább a minimálbérnek megfelelő, míg 35 éves kor felett legalább 150 ezer forint jövedelem érkezik a számlára. Fontos, hogy jövedelem érkezzen, ne más jóváírás! Ha nem érkezik az elvárásoknak megfelelő jövedelem, akkor a számlavezetési díj havi 719 Ft. A kártya első évben díjmentes. A második évtől a kártya díja 35 éves kor alatt évi 2254 forint, 35 éves kor felett 4025 forint.

MKB Digit@all számlacsomag

Az MKB Bank Digit@all számlacsomagjánál számlavezetési díjunk attól függ, hogy a számlánkra érkező jóváírásunkhoz képest mekkora összegben veszünk fel készpénzt. A számlavezetés ingyenes abban a hónapban, amikor nem veszünk fel készpénzt. Ha használjuk az ATM-et, akkor 75 ezer forint alatti jóváírás esetén 1135 Ft, 75-150 ezer forint jóváírás esetén 935 Ft, 150-300 ezer forint érkezése esetén 835 Ft, efelett havi 735 Ft a számlavezetési költség. A csomag része egy ingyenes MasterCard bankkártya is, mely nemcsak egy évig ingyenes.

Találd meg, hogy számodra melyik a legkedvezőbb számlacsomag! Nézd meg bankszámla kalkulátorunkat!

Hirdetés
Hirdetés