A legnépszerűbb lakáshitelek átlagos THM értéke átlépte a lélektani 10 százalékos határt

A legnépszerűbb lakáshitelek átlagos THM értéke átlépte a lélektani 10 százalékos határt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-11-18
 

A futamidő végéig fix kamatozású lakáshitelek banki ajánlatainak átlagos költsége belépett a kétszámjegyű tartományba. A Bankmonitor szakértői szerint ezzel a jelzáloghitelek drágulása újabb szintet lépett.

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátorában szereplő hét bank két évtizeden át fix kamatozású jelzáloghitel ajánlatának átlagos THM (teljes hiteldíj-mutató) értéke meghaladja a 10 százalékot. Vagyis a legnépszerűbb lakáshitelek éves átlagos költsége belépett a kétszámjegyű tartományba.

A szakértők a 20 millió forint összegű, 20 éves futamidejű, végig fix kamatozású lakáshitel ajánlatokat hasonlították össze. A kalkuláció során abból indultak ki, hogy az igénylő havi nettó jövedelme 500 ezer forint. A hét banki ajánlat teljes hiteldíj-mutató értékének átlaga 10,04 százalék.

Egy évvel ezelőtt egy hasonló paraméterekkel rendelkező kölcsönnél a banki ajánlatok THM értékének átlaga csupán 5,56 százalék volt. Vagyis kijelenthető, hogy érdemben drágultak a jelzáloghitelek az elmúlt időszakban.

Természetesen az egyes banki ajánlatok jelentősen eltérhetnek egymástól: a legkedvezőbb konstrukció THM értéke 8,70 százalék, míg a legdrágább kölcsön éves átlagos költsége 12,34 százalék. A két konstrukció havi törlesztőrészlete között 43 ezer forint a különbség, vagyis nagyon sok múlik azon, hogy az igénylők megtalálják a számukra legkedvezőbb megoldást.

Az „áttörést” a K&H Bank november 16-ai kamatemelése hozta el: egy 20 millió forint összegű K&H lakáshitel kamata így a Bankmonitor lakáshitel kalkulátor alapján 10,35 százalékról 11,65 százalékra emelkedett.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés