A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-09-18 Frissítve: 2021-12-29
 

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra. Havi nettó 150 000 forintos jövedelemhez mutatjuk meg, mely számlacsomagok passzolnak a legjobban. Az első év költségei alapján a legdrágább számlához képest akár évi 53 508 forintot is megspórolhatsz azzal, ha a legolcsóbb számlát választod.

Évente érdemes felülvizsgálnunk számlacsomagunk díjait. Magasra kúsznak a számlavezetési költségeid? Nézd meg, mely alternatívák mit kínálnak Neked a következő 1 évre! Nettó 150 000 forintos jövedelem mellé átlagos használati szokások mellett néztük meg, hogy a számlacsomagoknál milyen díjtételekkel találkozhatunk. Az alábbi táblázat tartalmazza a részleteket:

Az első éves költségeket tekintve, a CIB ECO bankszámlája abszolút INGYENESEN használható. A Bankmonitornál nyitva az első évben díjmentesek a tranzakciók is. A második helyre a Gránit Bank Ász számlacsomagja futott be, míg a harmadik helyezett az OTP Bank Smart szolgáltatáscsomagja lett. Az első 5-be még a MagNet Bank és az UniCredit Bank 1-1 számlacsomagja fért bele. Összességében elmondható, hogy a bankok az első éves bankkártya díjat elengedik, ezért a havi összköltség az első évre általában alacsonyabbra jön ki, mint a következő évekre.

A CIB ECO bankszámla a legdrágább lakossági, nem prémium számlacsomaghoz képest az első évre 53 508 forint megtakarítást jelent. Nézd meg a Bankmonitor bankszámla kalkulátorának segítségével, hogy melyik a használati szokásaidnak megfelelő, legkedvezőbb bankszámla!

A fenti költségek az első éves díjakra vonatkoztak. a legtöbben azonban nem 1 évre választunk számlacsomagot, épp ezért azt is megnéztük, hogy az első 2 évre milyen díjakkal kalkulálhatunk. Tehát az első év költségei ugyan sokat mondóak, de ha az első 2 év költségeit vesszük alapul, akkor átlagosan a következő díjakba futhatunk:

A 2 éves átlagköltséget tekintve már a Gránit Bank online videochaten nyitható Digitális számlacsomagja az első helyezett. 5 555 forint jóváírást ad a Gránit Bank az újonnan számlát nyitó Bankmonitor-ügyfelek részére, melyet az ügyfelek bármire elkölthetnek.

A jóváírás feltétele, hogy a Bankmonitornál történjen a folyószámla igénylése, az igénylő még társtulajdonosként se rendelkezzen Gránit lakossági bankszámlával, a szerződéskötés pedig a Gránit VideóBankon keresztül történjen. Az is fontos feltétele a jóváírásnak, hogy a szerződéskötés hónapját követő második hónap végéig egyösszegű min. 80 000 Ft-os jövedelem (munkabér, nyugdíj) érkezzen a számlára.

A második helyre az OTP Bank Smart szolgáltatáscsomagja került, mely hagyományosan jól teljesít a rangsorainkban. Ha érkezik legalább az elvárásoknak megfelelő jövedelem (35 év alatt minimálbér, 35 év felett 150 000 forint) a számlánkra, akkor számlavezetési díjat nem kell fizetnünk, de a fenti példában szereplő utalásokért és csoportos beszedési megbízásokért már tranzakciós díjat számít fel a bank, ehhez adódik a második évtől még a kártyadíj.

A CIB számlacsomagja az első két évet vizsgálva a harmadik helyre csúszott. Ennek oka, hogy a második évtől már megszűnnek a Bankmonitor ügyfeleinek nyújtott akciós kondíciók, ezért fizetni kell az addig ingyenes utalásokért is, és kártyadíjat is felszámít a bank.

A MagNet Bank Diamond számlacsomagja ezúttal is a negyedik helyet csípte meg. Kiszámítható költségszerkezetű számlacsomag. Választásával a költségeket illetően nem érnek minket kellemetlen meglepetések.

A Raiffeisen Bank Díjnullázó Plusz számlacsomagja fért még rá az ötös listánkra. Ez már érezhetően magasabb költséggel használható az első évben, de a második évben a költségei mérséklődnek, így kerülhetett fel az első 2 év TOP5-ös listájára.

Nagyon fontos, hogy a feltételként megszabott munkabér jóváírási feltételeknek mindig megfeleljünk! Ha ezt nem tudjuk teljesíteni, váltsunk számlacsomagot! Amennyiben ezt nem tesszük meg, a bankok magasabb számlavezetési díjat számítanak fel.

Természetesen a bankszámlák költségeit a bankok szokták módosítani, ezért legyünk résen, és figyeljük a folyószámlánk kondíciós listáját és hirdetményét!

Tedd rendbe a pénzügyeidet, nézd meg a kalkulátoraink listáját!

1
Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés