Adósságrendezés egyszerűen: Váltsd le drága hiteleid Babaváróval, vagy más kedvező kölcsönnel!

Adósságrendezés egyszerűen: Váltsd le drága hiteleid Babaváróval, vagy más kedvező kölcsönnel!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-09-03
 

Az adósságrendező hitel egy olyan pénzügyi termék, amely lehetőséget nyújt a magas kamatozású hitelek lecserélésére egyetlen, kedvezőbb feltételekkel bíró kölcsönre. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogyan használhatod ki a Babaváró hitel és más kedvező kölcsönök előnyeit, hogy akár milliókat spórolj meg, és megszabadulj a drága hitelek terhétől.

A hitelkamatok az elmúlt években jelentős változásokon mentek keresztül. A kamatkörnyezet változásai komoly hatással lehetnek a hitelköltségekre, ami azt jelenti, hogy amit néhány évvel ezelőtt kedvező hitelként kötöttünk meg, ma már lehet, hogy magas kamatokkal terheli a költségvetésünket. Az adósságrendezés lehetőséget nyújt arra, hogy alacsonyabb kamatokkal és kedvezőbb feltételekkel váltsuk le a régi hiteleket.

Adósságrendezés vagy hitelkiváltás? Nem mindegy!

A hitelkiváltás, vagy adósságrendezés egyre népszerűbb, hiszen segítségükkel egyszerűbben kezelhetjük meglévő tartozásainkat, és még pénzt is spórolhatunk. A magas kamatozású kölcsönök helyett egy alacsonyabb kamatozású hitellel könnyebben lehet anyagi egyensúlyt teremteni, és csökkenteni a havi törlesztőrészleteket. Az adósságrendezés lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen hitellel váltsd ki az összes meglévő kölcsönödet, így nem csak átláthatóbbá válik a pénzügyeid kezelése, de jelentős pénzügyi megtakarítást is elérhetsz.

Ugyanakkor a köznyelvben a két fogalom (a hitelkiváltás és az adósságrendezés) nemes egyszerűséggel szinonimaként terjedt el, pedig adósságrendezésről akkor beszélhetünk, ha több meglévő kölcsönünket cserélnénk le egyetlen jobb konstrukcióra, hitelkiváltás esetén pedig egy kedvezőtlen hiteltől szabadulnánk.

Jó tudni
A Bankmonitor hitelkiváltás kalkulátorát akkor érdemes használnod, ha jelzáloghitellel is rendelkezel, az adósságrendező hitel kalkulátort pedig azoknak ajánljuk, akik egy vagy több fedezetlen kölcsönt (például személyi hitel, áruhitel, folyószámla-, vagy A hitel, hitelkártya…) cserélnének le egy szintén ingatlanfedezet nélkül igényelhető hitelre.

Az alábbiakban arra az esetre hoztunk lehetséges megoldásokat, ha nem lakáshitelt, vagy más célú jelzáloghitelt szeretnél rendezni, hanem egy, vagy több fedezetet nem igénylő tartozásod van.

Hirdetés

Hirdetés

Kinek lehet jó választás a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön egy rendkívül rugalmas hitelforma, amely számos előnyt kínál azoknak, akik adósságrendezésen gondolkodnak. Az egyik legnagyobb előnye, hogy a személyi kölcsön általában szabad felhasználású, így a hitelfelvevő bármire fordíthatja az összeget, beleértve a korábbi hitelek kiváltását is. Emellett a személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető, a jóváhagyási folyamat pedig viszonylag rövid, így gyors megoldást kínál sürgető pénzügyi helyzetekben.

A személyi kölcsön főbb tulajdonságai:

  • Fix kamatozás: A legtöbb személyi kölcsön fix kamatozású, ami azt jelenti, hogy a törlesztőrészletek a futamidő alatt nem változnak. Ez előnyös lehet, ha stabil és kiszámítható havi kiadásokat szeretnél.
  • Szabad felhasználás: Mivel a legtöbb személyi kölcsön nem célhoz kötött, bármilyen célra felhasználhatod, beleértve a drága hitelek kiváltását is.
  • Gyors hozzáférés: A hitelbírálat és a folyósítás gyakran gyorsan lezajlik, és akár online is igényelheted, így rövid időn belül hozzáférhetsz az összeghez.
  • Rugalmas hitelösszeg: A személyi kölcsönök a jelzáloghiteleknél jellemzően kisebb összegű hitelek, amelyek alkalmasak lehetnek akár kisebb összegű adósságrendezésre vagy egyedi kiadások finanszírozására is, de nagyobb, akár 15 milliós összegben is igényelhetők.
  • Induló költség nélkül: a személyi hitel igénylésnél sok esetben találkozhatunk olyan banki ajánlatokkal, ahol induló költséggel sem kell számolnunk.

Fontos tudni, hogy léteznek kimondottan adósságrendezési, hitelkiváltási céllal igényelhető személyi hitelek, ugyanakkor az igényelt összeg ebben az esetben kizárólag az említett célra használható fel. Egy szabad célú személyi hitel igénylés akkor is segítségedre lehet, ha nem csak banki hitelekkel rendelkezel, vagy a meglévő tartozások visszafizetésén felül másra is sürgősen szükséged van anyagi segítségre.

A leggyakoribb hitelcélok 2024-ben

Egyre nagyobb összegben igényelnek személyi kölcsönt a magyarok, 2024. júniusában az átlagos hitelösszeg meghaladta a 2,6 millió forintot, vagyis egyetlen év alatt 600 ezer forinttal, közel 30 százalékkal emelkedett a legnépszerűbb fedezetlen kölcsön átlagos összege.

A leggyakoribb személyi kölcsön célok a lakásfelújítás, az autóvásárlás és a magánorvosi kiadások, illetve a nagyobb összegű családi események finanszírozása. Jó hír, hogy már négy bank is ad akár 10 millió forint feletti összeget ingatlanfedezet nélkül, legutolsóként az OTP Bank szállt versenybe, ahol immáron 12 millió forint az igényelhető összeg felső határa.

Ötlet
Kíváncsi vagy melyik bankok kínálják a legjobb feltételeket most? Tudd meg pár pillanat alatt a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorának segítségével!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Babaváró hitel, akár több milliós előny az adósságrendezéskor

A Babaváró támogatott hitel különösen előnyös lehet az adósságrendezés szempontjából, mivel a hitel alapesetben kamatmentes, és ha a házaspároddal gyermeketek születik az igénylést követő 5 évben, akkor a teljes futamidő alatt az is marad. Ez a hitel lehetőséget biztosít arra, hogy jelentős összegeket takaríts meg, és akár milliókat spórolj meg, ha a meglévő hiteleid kiváltására használod. Ráadásul a Babaváró hitel szabad felhasználású, így rugalmasan kezelheted az összeget.

A Babaváró hitel legfontosabb tulajdonságai:

  • Kamatmentesség:  Jelentős előnyt jelenthet, mivel a hitel teljes költsége így jóval alacsonyabb lehet más hitelformákhoz képest.
  • Szabad felhasználás: A Babaváró hitel teljes mértékben szabad felhasználású, ami azt jelenti, hogy akár meglévő hitelek kiváltására is felhasználhatod.
  • Állami támogatás: A Babaváró hitel mögött állami támogatás áll, ami biztosítja, hogy a feltételek teljesítése esetén kamatmentes maradjon, valamint lehetőséget biztosít a tőketartozás egy részének vagy egészének elengedésére is.
  • Magas hitelösszeg: A Babaváró hitel maximális összege 11 millió forint, ami jelentős lehetőséget kínál akár nagyobb összegű hitelkiváltásra (jelzáloghitel) és adósságrendezésre (fedezetlen hitelek) is.
  • Kedvező törlesztőrészlet: A maximális törlesztőrészlet 11 millió forint és 20 éves futamidő választásával havi 50 417 Ft, ami már a hitel költségét (kezességvállalási díj) is tartalmazza.

Az adósságrendezés tehát nem csak megkönnyíti a meglévő hitelek kezelését, de jelentős anyagi előnyöket is kínál. A Babaváró hitel és a személyi kölcsönök hatékony eszközök lehetnek a drága kölcsönök kiváltására, ezáltal biztosítva a pénzügyi stabilitást és a hosszú távú megtakarításokat.

Hozd ki a legtöbbet a pénzügyeidből, kalkulálj és kérd szakértőink támogatását a teljes folyamatban!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Szeptember végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés