Aludj nyugodtan egy pizza áráért!

Aludj nyugodtan egy pizza áráért!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-12-19 Frissítve: 2021-08-11
 

Legfontosabb vagyontárgyunk a lakásunk, ahol élünk. Erre a vagyontárgyra nem árt a megszokottnál is jobban vigyázni, hiszen gyakran egy élet munkája fekszik benne. De miként lehet a legjobb megoldást megtalálni otthonunk védelmére. Adunk néhány hasznos tanácsot!

Szerencsére ma már nem kell végiglátogatnunk az összes biztosítót, hogy megtudhassuk, milyen feltételekkel hajlandóak biztosítani a lakásunkat. Több olyan internetes oldal is működik, ahol a piacon lévő összes megoldást megtalálhatjuk. Ezeken az oldalakon általában azt is vállalják, hogy megkötik a szerződést is helyettünk, így igazán nem túl fáradtságos munka rálelni a nekünk legjobban megfelelő lakásbiztosításra.

Rendkívül fontos szabály, hogy ennél a terméknél ne ár alapján válogassunk. Sok társaság kínál ugyanis „fapados” biztosítást, ami jószerivel csak a legfontosabb károkat téríti, egyebet nem. Kifizeti mondjuk a tűzkárt, de csak akkora összeget térít, amivel nem tudjuk újra lakhatóvá tenni otthonunkat. Emellett ma már a lakásbiztosítások nem csak lakásunkat, de a benne élőket is védik, így sok esetben jobb a kissé drágább, de cserébe sokat tudó terméket választani.

Több társaság is kínál lakásbiztosítása mellé többféle kiegészítő biztosítást. Ezek alacsony díj fejében vehetők igénybe és szabadon válogathatunk közöttük attól függően, mire van szükségünk. E kiegészítő biztosítások előnye, hogy segítségükkel más biztosítások kiválthatóak. Például nem kell külön balesetbiztosítást kötnünk, ha ezt kiegészítő biztosításként megkötjük. Ilyenkor ugyanis nem csak az otthonunkban bekövetkezett baleset esetén vagyunk védettek, hanem otthonunkon kívül a világ bármely pontján. A kiegészítő biztosítások kínálata zavarba ejtően bőséges. Az üvegkár vagy a házikedvenc biztosítástól a felelősségbiztosításon át a készpénzbiztosításig a társaságok számtalan megoldást kínálnak.

Ha összeválogattunk mindent, ami ellen szeretnénk védelmet találni, akkor nekiláthatunk a költségek lefaragásának. Erre több lehetőségünk is van. Első lépésként vállaljunk valamekkora önrészt. Ez azt jelenti, hogy csak egy bizonyos értékhatár 10-20 ezer forint felett kérjük a biztosító segítségét. Ha bevállaljuk, azzal jelentős díjcsökkentést érhetünk el. Ugyancsak komoly engedményre számíthatunk, ha vállaljuk, hogy mindent online intézünk. Az is mérsékli a díjakat, ha egy összegben banki átutalással vagy kártyával rendezzük a biztosítás díját. Ezekkel a „trükkökkel” havonta egy pizza áráért megszerezhetjük a nyugalmunkat.

Innentől már csak egy dolog van hátra: 2-3 évente ismét nézzük át a piaci ajánlatokat. Nem csak azért van erre szükség, hogy spóroljunk, de amiatt is, hogy biztosításunk naprakész legyen. Ha ugyanis gyarapodik a vagyonunk, azt nem árt a lakásbiztosítással is lekövetni. Komoly kárt okozhat az, hogyha baj történik, ám a biztosításunk csak az 5 évvel ezelőtti értéken téríti a károkat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés