Amikor a bankkártyád neked dolgozik

Amikor a bankkártyád neked dolgozik
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-03-15
 

Kétségkívül a hitelkártyák egyik legnagyobb előnye, hogy a legtöbbel akár pénzt is kereshetünk, havonta akár több tízezer forintot. A dolog igazi szépsége pedig, hogy ehhez nem kell egyebet tennünk, mint vásárolni a plasztikkal. Melyik hitelkártyával jársz a legjobban? Összegyűjtöttük a legvonzóbb banki ajánlatokat!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a nagybankok kínálatában több olyan hitelkártyát is találunk, amelyeknél az általános 1-2 százaléknál magasabb pénzvisszatérítésre számíthatunk. Több hitelkártya meghatározott célú költéseknél (pl.: élelmiszerüzletben, vagy benzinkúton történő vásárlás) kínál folyamatosan kiemelkedően magas visszatérítést, míg találunk olyanokat is, amelyeknél bizonyos időszakokra növelik meg jelentősen a vásárlások után járó visszatérítések százalékos mértékét (esetenként akár 10%-ig is). Kedvcsinálóként – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttünk néhány igazán vonzó ajánlatot.

Citibank – Citi Life
Pénzvisszatérítés: 1-15%, aminek nincs maximum értékhatára

A Citi Life  hitelkártyás vásárlásokkal Citi Forintokat gyűjthetünk. Az első 3 hónapban élelmiszerüzletben havi 100.000 Ft összegig 3%, belföldi tankoláskor havi 50.000 Ft összegig 2%, az efeletti vásárlásokra, valamint a 4. hónaptól kezdődően minden – nem partnerüzletben történő – vásárlásra 1% Citi Forint jóváírást kapunk. Az összegyűjtött forintokat a bank webáruházban pénzvisszatérítésre, árkedvezményekre, vagy különleges ajánlatokra válthatjuk be.

Ettől persze még nem szerepelne a hitelkártya a legjobbak között. Viszont az rögtön az élmezőnybe repíti, hogy több mint 1.000 Citi Life partnerüzletben a vásárlásokkal extra Citi Forintokat lehet szerezni, így akár 15%-os pénzvisszatérítés is elérhető. A partnerek közkedvelt üzletek, mint például az Intersport, Kika, Lidl, Shell, stb., amelyeknél eltérő mértékű kedvezményekre lehet számítani. Sőt, 15.000 Citi Forint üti azok markát, akik most az akció keretében igényelnek Citi Life hitelkártyát. Az igényélésen túl viszont néhány feltételt teljesíteni kell, a részleteket itt tekintheted meg

Raiffeisen Bank – OneCard Standard
Pénzvisszatérítés: 1-5%, negyedévente legfeljebb 10.000 Ft (2015.04.01-ig 30.000 Ft)

A Raiffeisen OneCard Standard az egyik legszéleseb kedvezmény-rendszerrel rendelkező hitelkártya idehaza. A pénzvisszatérítés mellett több partnerüzletben már a vásárlás pillanatában azonnali kedvezményekre számíthatunk. Számos állandó kedvezménye mellett általában időszakos akciók is kapcsolódnak hozzá.

A hitelkártya 5%-os pénzvisszatérítést nyújt negyedévente változó ajánlatokkal. Április és június időszakra például a sport és egészség jellegű vásárlásokkal lehet majd a legtöbbet nyerni. Egyébként bármelyik élelmiszerboltban, szuper- és hipermarketben történt vásárlás után 3%-os pénzvisszatérítésre számíthatunk. Továbbá minden egyéb vásárlás, közüzemi számla fizetése (csoportos beszedési megbízással) 1%-os pénzvisszatérítéssel jár.

Áprilistól ugyan 10.000 Ft-ra csökken a maximális pénzvisszatérítés összege, de ettől még busásan kereshetünk és spórolhatunk vele.

Erste Bank – Joker
Pénzvisszatérítés: 1-4%, havonta legfeljebb 10.000 Ft

Az Erste Joker hitelkártyájának nagy előnye, hogy mindenki maga dönti el, hogy a szóba jöhető nyolc kategóriából melyik három üzlettípusban szeretne az általános 1%-os pénzvisszatérítés helyett 4%-ot (3% visszatérítési bónusz) visszakapni. A kategóriák tulajdonképpen mindent lefednek kivéve az élelmiszereket.

Két korlátot kell szem előtt tartanunk, miszerint

  • havi 250.000 Ft-os költés után már nincs pénzvisszatérítés, továbbá
  • a benzinkút kategória választása esetén maximum havi 30.000 Ft benzinkúton történő vásárlásig jár a bónusz (az ezt meghaladó összeg után az 1%-os vásárlási visszatérítést kapjuk 250.000 Ft erejéig).

Az időszakos akciók egyik nagy bajnoka az OTP Bank American Express Blue hitelkártyája. Most például az általános 1% visszatérítésen felül

  • az április 26-ig igényelt hitelkártyáknál, a június 30-ig elszámolt vásárlások után további 4% jár (összesen 5%, legfeljebb 2.000 Ft) vissza, vagy
  • a Líra könyvesboltokban +5%, ha április 30-ig vásárolunk a plasztikkal.

Az OTP Banknál a kedvezmények köre ugyan szélesnek mondható, az akciókhoz kapcsolódó korlátozásokat azonban mindig érdemes szem előtt tartani.

A másik éllovas időszaki promóciókban a CIB Bank Café Espresso hitelkártyája. Március végéig például a pihenéssel, sporttal és egészséggel kapcsolatos hitelkártyás vásárlások után 10% pénzvisszatérítés jár az általános 1% helyett. Továbbá a jóváírás maximuma is magasabb, a negyedévente elérhető 5.000 Ft helyett 15.000 Ft az akciós időszakban. Elöljáróban annyit már most elárulhatunk, hogy április elejétől június végéig majd a barkács áruházak lesznek soron.

Magas visszatérítésre vágysz, de a fenti hitelkártyák nem nyerték el a tetszésedet? Keresd meg a számodra legmegfelelőbbet kalkulátorunk segítségével!

1

Természetesen a hitelkártyáknak költsége is van, viszont a legtöbbnél a széles kedvezmény-rendszernek köszönhetően, aktív kártyahasználat mellett a költségek többszöröse megtérül. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy körültekintően bánjunk vele. Anélkül, hogy ismernénk a hitelkártya működését, ne kísérletezzünk, mert könnyen fájó emlékeket szerezhetünk.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés