Az emelkedő átlagbér miatt még olcsóbb lett a személyi kölcsön

Az emelkedő átlagbér miatt még olcsóbb lett a személyi kölcsön

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-02-26 Frissítve: 2020-02-27
 

Egy átlag magyar jelenleg akár 350 ezer forinttal kevesebb költség mellett igényelhet 3 millió forint személyi kölcsönt, mint 2 évvel korábban. Az áresésben még a csökkenő kamatoknál is nagyobb volt a jelentősége az átlagbér emelkedésének. De hogyan befolyásolhatja a jövedelem a havi törlesztőrészletet?

A kedvező kamatkörnyezet miatt a hitelek kamata csökkent, nem csoda hát, hogy egy átlagbért kereső magyar is jóval olcsóbban tud személyi kölcsönt felvenni ma, mint két évvel ezelőtt.

Az már viszont meglepő lehet, hogy a kisebb törlesztőrészlet nem kis részben az átlagbér emelkedésének köszönhető, ugyanis a teljes visszafizetés csökkenésének 75%-a jövedelem emelkedésének köszönhető.

Összesen 352 ezer forinttal kell kevesebb összeget visszafizetni egy 3 millió forint összegű, 6 éves futamidejű személyi kölcsönre a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora szerint jelenleg, mint 2 évvel ezelőtt. Ebből az összegből 269 ezer forint annak köszönhető, hogy emelkedett a magyar átlagbér: megvizsgáltuk, hogy a jelenlegi átlagjövedelem mellett milyen kondíciókkal lehetett volna személyi kölcsönt igényelni két évvel ezelőtt.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan befolyásolhatja a jövedelem emelkedése a személyi kölcsönök kamatát?

Egy hitel normál kamatára általában nincs hatással az igénylő jövedelme, ugyanakkor a normál kamatból különböző feltételekkel komoly kedvezményeket lehet kapni. Az egyik legelterjedtebb banki elvárás az igénylők jövedelmére – melyet a banknál vezetett számlára kellene érkeztetni – vonatkozik.

A KSH adatai alapján az átlagbér 2017 és 2019. novembere között  53 500 forintot emelkedett, ezzel elérte tavaly ősz végére a 268 ezer forintot. Ezzel a magasabb jövedelemmel pedig több bank akciós feltételét már teljesíteni lehet, így összességében kedvezőbb kamatokkal juthat hitelhez egy áltagjövedelemmel rendelkező magyar.

Nem mindegy hogy jövedelemre vagy jóváírásra vonatkozik a feltétel! Van olyan pénzintézet, amely csak jóváírást vár el, nem kell annak jövedelemből származnia. Sőt van olyan bank is, amely a havi jóváírások összegét figyeli csupán, a feltételt több tételből is teljesíteni lehet.

Természetesen a jóváírás, jövedelemelvárás mellett más feltétele is lehet egy akciónak (bankkártyás vásárlás, meghatározott számú átutalás…), emiatt érdemes lehet szakértőhöz fordulni, aki segít eligazodni a különböző banki ajánlatok között.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés