Az MNB védi a forintot

Az MNB védi a forintot
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-09-24
 

Az MNB mai bejelentése szerint olyan lehetőségeket ad a kereskedelmi bankok részére, melyen keresztül a devizahitelekhez kapcsolódó elszámolások, illetve jövőbeli események nem fognak a forint gyengítésének irányába hatni. A mai bejelentés egyértelműen pozitív irányba befolyásolhatja a forint árfolyamát az euróval szemben.

A devizahiteleseknek a jövő év elején (korábbi egyoldalú kamat/díj/költségemelések és árfolyamrés miatt) visszafizetendő összegek elszámolás forint gyengítő hatással bírnának. Itt ugyanis a bank egy devizahitel összeget csökkent le, melynek során forint ellenében devizát kell vásárolnia. A nagy tömegű koncentrált devizavásárlás pedig egyértelműen forint gyengítő hatással bír.    Az elmúlt hetekben a forint új mélypontokat ért el. Ezen környezetben kifejezetten erősítheti a forint iránti befektetői bizalmat az MNB mai bejelentése, melynek tartalma leegyszerűsítve:  a devizatartalék terhére devizát biztosít a kereskedelmi bankoknak, amennyiben azt a deviza kötelezettségeik csökkentésére fordítják (azaz a devizahitelek mögötti saját forrásaikat visszafizetik). A bankok számára elérhető deviza összegszerűen 2 milliárd EUR-t tesz ki.  A mai bejelentésnek van egy lényegesen komplikáltabb eleme is, miszerint a jövőben keletkező banki devizaigényre is kedvező megoldást kínál a jegybank. (Ez azonban még nem a jelenleg bizonytalan időpontban és formában bekövetkező teljes forintosításról szól.)    A hír hatására a hazai fizetőeszköz az euróval szemben közel 1 forintot erősödött.  
Ha érdekel, hogy a hiteled érintett-e a visszatérítésben, az alábbi kalkulátorból megtudhatod!


Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
 
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.  

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés