Az OTP Banknál 8% alatti kamatszinten érhető el lakáshitel

Az OTP Banknál 8% alatti kamatszinten érhető el lakáshitel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-09
 

Az OTP Bank is csatlakozik az önkéntes kamatplafonhoz, így lakáshiteleinek THM értéke hétfőtől nem haladhatja meg a 8,5%-ot. De hova csökkenti a bank a kamatokat október 9-től?

Teljesen felforgatta a lakáshiteleket az önkéntes kamatplafon, számos bank csatlakozik október 9-től a kezdeményezéshez. Így ezen pénzintézeteknél a lakáshitelek THM értéke nem haladhatja meg a 8,5%-ot. Az OTP Bank is vállalja ezt a feltételt, a Bankmonitor szakértői összeszedték milyen kondíciókkal nyújt hazánk egyik legnagyobb bankja lakáscélú jelzáloghitelt hétfőtől.

Az OTP Bank standard lakáshitelének kamata futamidő végéig fix 8%. Ez lesz a bank Végig Fix Lakáshitel Egyszeri kamatcsökkentéssel, Végig Fix Évnyerő Lakáshitel Egyszeri kamatcsökkentéssel, OTP Zöld Lakáshitel, OTP Zöld Évnyerő Lakáshitel elnevezésű konstrukcióinak standard kamata. Ugyanakkor az OTP 1×1 Lakáshitel, valamint az OTP 1×1 Évnyerő Lakáshitel megnevezésű kölcsönök normál kamata 7,75% lesz.

Jó tudni
Az 1×1 konstrukció lényege, hogy az érdeklődő egy piaci hitelt igényel használt lakásvásárlásra, a hitelügyletben legfeljebb 2 adós szerepel, a hitel mögött egy ingatlanfedezet szerepel, valamint tulajdonjogot kizárólag az adósok szerezhetnek. A lakást haszonélvezeti jog sem terhelheti.

Hirdetés

Hirdetés

Magas jövedelemmel 7,25%-ra csökkenhet a kamat

A kedvezményhez elvárás, hogy meghatározott összegű jóváírás érkezzen az adós törlesztésre szolgáló számlájára, és/vagy a hűségprogram szempontjából bevont egyéb szereplők lakossági bankszámlájára.

Az elérhető kedvezmény mértéke:

  • 500 ezer Ft alatti jóváírás esetén nincs kedvezmény
  • 500 ezer – 899 999 Ft jóváírás esetén 0,25 százalékpont a kamatkedvezmény mértéke.
  • Legalább 900 ezer Ft jóváírás esetén 0,50 százalékpont a kamatkedvezmény mértéke.

Az OTP 1×1 lakáshitelével egy 900 ezer Ft jóváírást teljesítő adós 7,25%-os kamatszinten kaphat lakáshitelt. 20 millió Ft hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén 7,25%-os kamat mellett a havi törlesztőrészlet  158 075 Ft. Csak összehasonlításképp, az OTP ilyen kölcsönt október 9 előtt 8,69%-os kamat mellett nyújtott az 1 millió Ft jövedelem-jóváírást vállaló ügyfeleinek, a törlesztőrészlet pedig 177 517 Ft volt. (Mindkét esetben normál annuitásos konstrukcióval számoltak a Bankmonitor szakértői.)

Vagyis adott esetben az OTP Bankot választók havi több, mint 19 ezer forintot spórolnak azért, mert a kamatplafon bevezetése után igényeltek kölcsönt.

Számos pénzintézet csatlakozott az önkéntes kamatplafonhoz, használd a Bankmonitor kalkulátorát, nézd meg milyen feltételekkel kaphatsz lakáshitelt az új helyzetben.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés