Az OTP Banktól vennél fel személyi hitelt? Ennyi lesz a havi törlesztőd!

Az OTP Banktól vennél fel személyi hitelt? Ennyi lesz a havi törlesztőd!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-07-19
 

A személyi kölcsönt keresők többségének az OTP Bank neve jut elsőként eszébe, ami érthető, hiszen mégiscsak Magyarország legnagyobb és legismertebb, nemzetközi hálózattal is rendelkező pénzintézetéről van szó.  A Bankmonitor szakértői arra voltak kíváncsiak, milyen feltételekkel kaphat most valaki fedezetlen hitelt az OTP-től, és ezek ára vajon mennyire jó a versenytársak ajánlataihoz képest.

Az OTP Bank esetében 500 000 és 8 millió Ft között lehet a felvehető szabad célú, fedezetlen hitel összege, a futamidő pedig 24-84 hónap, illetve 61-84 hónap lehet, attól függően, hogy személyi kölcsönről vagy minősített fogyasztóbarát személyi hitelről van szó. Az OTP Bank aktuális személyi kölcsöneit itt tudod ellenőrizni.

Akinek 8 millió Ft-nál nagyobb összegre van szüksége, annak tehát mindenképpen más pénzintézetet kell választania, ám önmagában ez nem jelenthet problémát, mert a Cetelem Bank 9,9 millió Ft-ig, a CIB Bank és az MBH Bank 10 millió Ft-ig, míg az Erste és az UniCredit Bank 12 millió Ft-ig hajlandó elmenni. A Raiffeisen Banknál 8 millió Ft, míg a K&H Banknál 7 millió Ft a plafon. (A 10-12 millió Ft összegű fedezetlen hitelekről itt tudhatsz meg többet.)

A választható maximális futamidőt illetően sem azonosak a feltételek az egyes bankoknál: az OTP-nél például 7 évig lehet elmenni, míg az UniCredit, az Erste, a CIB és a Cetelem banknál 8 év a leghosszabb időtáv. Ez különösen egy nagyobb összegű hitelnél lehet fontos szempont, hiszen minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz az adott hitel havi törlesztője. A hosszabb futamidőnek káros mellékhatása ugyanakkor, hogy mivel tovább fizetünk a bank részére kamatot, a teljes visszafizetés végül nagyobb lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Akár órák alatt megérkezhet a pénz

Az OTP Bank saját statisztikái szerint a sikeres folyósítások 70,1%-a az igénylés beküldését követő 1,5 órán belül megtörtént. Ez azokra a hétfőtől péntekig 8-17 óra kötött indított online igénylésekre vonatkozik, amelyeknél az ügyfél jövedelme az OTP Banknál vezetett számlára érkezett. Ha valaki nem az OTP ügyfele, illetve a jövedelme nem a bankhoz érkezik legalább három hónapja, ennél hosszabb hitelbírálatra számíthat. Ez bár kifejezetten jónak számít a magyar piacon, más bankok is rövid átfutási idővel hitelezik a saját ügyfeleiket, de 3-5 munkanap alatt szinte minden esetben lezajlik a folyamat, feltéve, hogy minden szükséges dokumentumot sikerült eljuttatni a bankhoz.

OTP személyi kölcsön

Olcsó vagy drága az OTP fedezetlen hitele?

A bankok hiteleit nem könnyű összehasonlítani, ugyanis az általuk adott kamat függhet a felvenni kívánt hitelösszegtől, az igazolt nettó jövedelem nagyságától, a hitel céljától, valamint attól is, hogy piaci vagy fogyasztóbarát személyi kölcsönről van-e szó. Éppen ezért fontos meghatározni, hogy mekkora összegű hitelre van szükségünk, illetve mekkora nettó jövedelmet tudunk igazolni a bank felé.

jó tudni

Saját banktól hitel: nem biztos, hogy a legolcsóbb
A leggyorsabb és legegyszerűbb minden esetben a saját számlavezető bankunktól személyi hitelt igényelni, különösen akkor, ha a jövedelmünk is ide érkezik. A bank ilyenkor gyakorlatilag mindent tud rólunk, ismeri a pénzügyi helyzetünket, így egy online leadott igénylés bírálata akár órák alatt megtörténhet.

Amennyiben azonban fontos a hitel költsége is, akkor célszerű összehasonlítani az ajánlatokat, mert ez összességében 1 millió forintos megtakarítást is eredményezhet. Akkor is érdemes több pénzintézetnél próbálkozni, ha a számlavezető bankunk esetleg kikosaraz bennünket, mert a hitelbírálati feltételek sem azonosak minden esetben. A leghatékonyabb az, ha olyan hitelszakértőt keresünk, aki ismeri a banki gyakorlatokat, így jó eséllyel előre el tudja dönteni, hogy hol számíthatunk sikerre.

Az OTP Bank esetében a hitel THM-e – teljes hiteldíj mutató, ami a kamaton felül az egyéb járulékos költségeket is tartalmazza – 16,60-25,41% között változhat, függően a hitelösszegtől: minél nagyobb, annál alacsonyabb a hitelköltség. Ez alapján egy 2 millió Ft összegű, 3 éves futamidejű személyi hitel havi költsége 76 687 forint, míg egy 5 millió forint összegű, 6 éves futamidejű hitelért 112 459 forintot kell törleszteni.

Egy maximális, 8 millió Ft összegű hitelnek – 7 éves futamidőre, 600 ezer Ft jövedelemmel – 155 265 Ft a törlesztője, ami 13,1 millió Ft teljes visszafizetést jelent. Ehhez képest a Bankmonitor hitelkalkulátor szerint aktuálisan elérhető ajánlat havi fizetni valója 142 110 Ft, ami 11,9 millió forint teljes költség, vagyis ebben az esetben egy hónap alatt 13 ezer forintot, míg 6 év alatt 1,2 millió forintot lehet megspórolni.

Kalkulálj
A Bankmonitor bankfüggetlen személyi hitel kalkulátorával pillanatok alatt megtalálhatod, hogy melyik bank adja számodra a legkedvezőbb fedezetlen, szabad célú hitelt a jövedelmed és a munkaviszonyod hossza alapján.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés