Az OTP Banktól vennél fel személyi hitelt? Ennyi lesz a havi törlesztőd!

Az OTP Banktól vennél fel személyi hitelt? Ennyi lesz a havi törlesztőd!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-07-19
 

A személyi kölcsönt keresők többségének az OTP Bank neve jut elsőként eszébe, ami érthető, hiszen mégiscsak Magyarország legnagyobb és legismertebb, nemzetközi hálózattal is rendelkező pénzintézetéről van szó.  A Bankmonitor szakértői arra voltak kíváncsiak, milyen feltételekkel kaphat most valaki fedezetlen hitelt az OTP-től, és ezek ára vajon mennyire jó a versenytársak ajánlataihoz képest.

Az OTP Bank esetében 500 000 és 8 millió Ft között lehet a felvehető szabad célú, fedezetlen hitel összege, a futamidő pedig 24-84 hónap, illetve 61-84 hónap lehet, attól függően, hogy személyi kölcsönről vagy minősített fogyasztóbarát személyi hitelről van szó. Az OTP Bank aktuális személyi kölcsöneit itt tudod ellenőrizni.

Akinek 8 millió Ft-nál nagyobb összegre van szüksége, annak tehát mindenképpen más pénzintézetet kell választania, ám önmagában ez nem jelenthet problémát, mert a Cetelem Bank 9,9 millió Ft-ig, a CIB Bank és az MBH Bank 10 millió Ft-ig, míg az Erste és az UniCredit Bank 12 millió Ft-ig hajlandó elmenni. A Raiffeisen Banknál 8 millió Ft, míg a K&H Banknál 7 millió Ft a plafon. (A 10-12 millió Ft összegű fedezetlen hitelekről itt tudhatsz meg többet.)

A választható maximális futamidőt illetően sem azonosak a feltételek az egyes bankoknál: az OTP-nél például 7 évig lehet elmenni, míg az UniCredit, az Erste, a CIB és a Cetelem banknál 8 év a leghosszabb időtáv. Ez különösen egy nagyobb összegű hitelnél lehet fontos szempont, hiszen minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz az adott hitel havi törlesztője. A hosszabb futamidőnek káros mellékhatása ugyanakkor, hogy mivel tovább fizetünk a bank részére kamatot, a teljes visszafizetés végül nagyobb lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Akár órák alatt megérkezhet a pénz

Az OTP Bank saját statisztikái szerint a sikeres folyósítások 70,1%-a az igénylés beküldését követő 1,5 órán belül megtörtént. Ez azokra a hétfőtől péntekig 8-17 óra kötött indított online igénylésekre vonatkozik, amelyeknél az ügyfél jövedelme az OTP Banknál vezetett számlára érkezett. Ha valaki nem az OTP ügyfele, illetve a jövedelme nem a bankhoz érkezik legalább három hónapja, ennél hosszabb hitelbírálatra számíthat. Ez bár kifejezetten jónak számít a magyar piacon, más bankok is rövid átfutási idővel hitelezik a saját ügyfeleiket, de 3-5 munkanap alatt szinte minden esetben lezajlik a folyamat, feltéve, hogy minden szükséges dokumentumot sikerült eljuttatni a bankhoz.

OTP személyi kölcsön

Olcsó vagy drága az OTP fedezetlen hitele?

A bankok hiteleit nem könnyű összehasonlítani, ugyanis az általuk adott kamat függhet a felvenni kívánt hitelösszegtől, az igazolt nettó jövedelem nagyságától, a hitel céljától, valamint attól is, hogy piaci vagy fogyasztóbarát személyi kölcsönről van-e szó. Éppen ezért fontos meghatározni, hogy mekkora összegű hitelre van szükségünk, illetve mekkora nettó jövedelmet tudunk igazolni a bank felé.

jó tudni

Saját banktól hitel: nem biztos, hogy a legolcsóbb
A leggyorsabb és legegyszerűbb minden esetben a saját számlavezető bankunktól személyi hitelt igényelni, különösen akkor, ha a jövedelmünk is ide érkezik. A bank ilyenkor gyakorlatilag mindent tud rólunk, ismeri a pénzügyi helyzetünket, így egy online leadott igénylés bírálata akár órák alatt megtörténhet.

Amennyiben azonban fontos a hitel költsége is, akkor célszerű összehasonlítani az ajánlatokat, mert ez összességében 1 millió forintos megtakarítást is eredményezhet. Akkor is érdemes több pénzintézetnél próbálkozni, ha a számlavezető bankunk esetleg kikosaraz bennünket, mert a hitelbírálati feltételek sem azonosak minden esetben. A leghatékonyabb az, ha olyan hitelszakértőt keresünk, aki ismeri a banki gyakorlatokat, így jó eséllyel előre el tudja dönteni, hogy hol számíthatunk sikerre.

Az OTP Bank esetében a hitel THM-e – teljes hiteldíj mutató, ami a kamaton felül az egyéb járulékos költségeket is tartalmazza – 16,60-25,41% között változhat, függően a hitelösszegtől: minél nagyobb, annál alacsonyabb a hitelköltség. Ez alapján egy 2 millió Ft összegű, 3 éves futamidejű személyi hitel havi költsége 76 687 forint, míg egy 5 millió forint összegű, 6 éves futamidejű hitelért 112 459 forintot kell törleszteni.

Egy maximális, 8 millió Ft összegű hitelnek – 7 éves futamidőre, 600 ezer Ft jövedelemmel – 155 265 Ft a törlesztője, ami 13,1 millió Ft teljes visszafizetést jelent. Ehhez képest a Bankmonitor hitelkalkulátor szerint aktuálisan elérhető ajánlat havi fizetni valója 142 110 Ft, ami 11,9 millió forint teljes költség, vagyis ebben az esetben egy hónap alatt 13 ezer forintot, míg 6 év alatt 1,2 millió forintot lehet megspórolni.

Kalkulálj
A Bankmonitor bankfüggetlen személyi hitel kalkulátorával pillanatok alatt megtalálhatod, hogy melyik bank adja számodra a legkedvezőbb fedezetlen, szabad célú hitelt a jövedelmed és a munkaviszonyod hossza alapján.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés