Babaváró támogatás hitelcél nélkül?

Babaváró támogatás hitelcél nélkül?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-10-06
 

Ahogy minden hitelt, a Babaváró hitelt is jellemzően akkor vesszük igénybe, amikor valami nagyobb kiadás elé nézünk. A hitelfelvétel célja lehet lakásvásárlás, lakásfelújítás, hitelkiváltás, de akár egy lakodalom vagy egy világkörüli út is megfinanszírozható belőle. De mindenképpen meg kell határoznunk igényléskor, hogy mire szeretnénk felvenni a Babaváró hitelt? Utánajártunk!

Legyen akár személyi kölcsönről, jelzáloghitelről vagy éppen Babaváró hitelről szó, mindig van egy cél, amihez hitelre van szükségünk. Ezt legtöbb esetben meg kell jelölni már igényléskor, vagyis nyilatkozni szükséges arról, hogy mire fordítjuk majd a kért összeget. Egyes esetekben ez kifejezetten előnyös, hiszen akár egy kedvezményesebb kamatot is felajánlhatnak a bankok a cél függvényében. De vajon ez minden hiteltípus esetén így van?

Hirdetés

Hirdetés

Személyi kölcsön és jelzálog hitel

Személyi kölcsönnél megkérdezhetik a bankok a célt, viszont nem kötelező megjelölnünk. Jelzáloghitel esetén éppen ellenkező a helyzet, a hitelcélt mindig meg kell adnunk még az igénylés megelőzően. Ez azért is lényeges, mert az értékbecslő ennek függvényében készíti el a becslést a bank számára. Például vásárlásnál egy jelenlegi értéket fogunk kapni, de felújítás vagy bővítés esetén egy jelenlegi, valamint egy a munkálatok elkészülte utáni várható értéket is megállapít a becslő.

Babaváró hitel – lehetséges hitelcélok

Babavárót is igényelhetünk különböző célokkal. Jelenleg három kategóriába sorolhatjuk a Babaváró hiteleket ez alapján:

 • lakáscélú,
 • hitelkiváltási célú,
 • szabad felhasználású.

A kamat mértéke nem függ a hitelcéltól, hiszen a Babaváró hitel egy támogatott konstrukció, ami az igénylést követő első 5 évben mindenképpen kamatmentes, ha pedig ezen idő alatt baba születik, akkor a futamidő végéig az is marad. Amennyiben pedig további gyermekek születnek, akkor a hitel egy részét vagy egészét akár el is engedhetik.

Persze szinte mindenhol kérhetjük szabad célra, ez esetben a hitelcélt nem szükséges megjelölni. Ilyenkor utólag, az igénylést követően sem kell igazolnunk, hogy mire költöttük az összeget. Lehet akár lakáscél, befektetési cél, autóvásárlás, tanfolyam vagy egyetemi díj, vagy akár egy részét nyaralásra is költhetjük.

Lakáscélú felhasználást az igényléskor nem feltétlen kell jelölnünk. Jelenleg egy olyan bank van, ahol csak akkor kaphatjuk meg a hitelt, ha igazoljuk a lakáscélú felhasználást, a többi pénzintézetnél a cél igazolása nélkül is benyújthatjuk az igénylést.

Vigyázat! A Babaváró lakáscélú felhasználását később, egy lakáshitel esetleges igénylésekor figyelembe veszik a bankok, amennyiben a lakáshitel igénylését a Babaváró hitel felvételét követő 90 napban nyújtjuk be!

Adósságrendezés Babaváró hitelből

Amennyiben meglévő hiteleinket szeretnénk kifizetni belőle, akkor már nem ennyire egyszerű eldönteni, hogy hová is nyújtsuk be az igénylést. Ha szabad célra igényeljük, majd abból utólag mi fizetjük ki a meglévő hiteleket, az mindenhol működik. Ám ebben az esetben a jövedelmünknek el kell bírnia a meglévő és a jövőbeli törlesztőket egyaránt. Ha ez nem működik, akkor csak olyan bankba mehetünk, ahol igényelhetjük konkrétan hitelkiváltás céllal. Hogy megtudd, melyek ezek a bankok, kérd független szakértőink segítségét a következő kalkulátor kitöltését követően!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Július végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • folyósítás akár 3 nap alatt
 • nincs felesleges banki találkozó -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ügyintézés otthonról -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
 • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés