Babaváró támogatás: több százezer forintot bukhattok, ha nem tudtok erről!

Babaváró támogatás: több százezer forintot bukhattok, ha nem tudtok erről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-21
 

Ha úgy gondoljátok, mindegy, hogy melyik banktól igénylitek a Babaváró hitelt, akkor nagyon tévedtek. A hitelbírálati feltételek ugyanis nagyon különbözőek, ezért előfordulhat, hogy míg az egyik bank simán hitelez benneteket, egy másik nem, vagy csak kisebb összeget ad. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egyes bankok komoly összegű jóváírást adnak csak azért, hogy náluk igényeljétek a kölcsönt. Összegyűjtöttük az aktuális lehetőségeket.

Az akár 11 000 000 forint összegű Babaváró támogatás remek lehetőség a fiatal, gyerekvállalás előtt álló pároknak, hiszen az első öt évben kamatmentes, ha pedig ezen idő alatt legalább egy gyereketek születik, akkor a futamidő végéig az is maradhat. További pénzügyi előnyt jelent, hogy az első gyerek megszületését követően a törlesztés 3 évre felfüggeszthető, a második baba érkezését követően pedig – miközben újraindul a 3 éves törlesztési moratórium – elengedik a fennálló tőketartozás 30 százalékát is. A harmadik gyereknél ráadásul a teljes fennálló tartozás megszűnik, vagyis nem kell többet a hitel miatt stresszelnetek. A fentiek ráadásul minden bankra egységesen vonatkoznak, vagyis ebből a szempontból nem számít, hogy hol igénylitek a kölcsönt.

Mégsem mindegy ugyanakkor, hogy melyik pénzintézetet választjátok, mert bár a konstrukció legfontosabb feltételei egységesek, egy sor olyan különbség van a pénzintézetek hitelbírálati gyakorlatában, amin akár az is múlhat, hogy megkapjátok-e végül a hitelt. Eltérő például a hitelezhetőség alsó korhatára, mint ahogy a minimálisan elvárt nettó jövedelmet illetően is nagy különbségekkel találkozhattok.

Különösen fontos az okos bankválasztás akkor is, ha a Babaváró mellé CSOK Plusz hitelt, esetleg lakáshitelt igényelnétek, vagy kihasználnátok a Falusi CSOK adta lehetőségeket. Ilyenkor ugyanis nem elegendő a támogatás kondícióit nézni, hanem a teljes portfóliót kell kielemezni, hogy kiderüljön, összességében mi a legjobb ajánlat számotokra. Jó hír, hogy ebben számíthattok a Bankmonitor szakértőinek díjmentes segítségére: kalkulálj és kérd az eredmények megküldését!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Szeptember végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A leglátványosabb azonban kétségtelenül az, hogy miközben van bank, ahol akár 240 000 Ft jóváírást is kaphattok csak azért, mert náluk igénylitek a hitelt, másol egyáltalán nincs ilyen lehetőség. Ugyanakkor a jóváírás feltételei nagyon különbözőek, ezért érdemes ezt illetően is alaposan tájékozódni, és akár hitelszakértő segítségét kérni, aki megkeresi a számotokra leginkább előnyös ajánlatot.

Hirdetés

Hirdetés

Raiffeisen Bank: 240 000 Ft

A Raiffeisen Bank 140 000 forint feltétel nélküli jóvárírást ad a 2024. szeptember 30-ig igényelt és 2024. november 30-ig befogadott Babaváró kölcsönszerződésekre. Vagyis ennek nem feltétele, hogy számlát nyissatok a banknál. Persze ezt is érdemes lehet megfontolni, ugyanis a számlanyitásért fejenként további 50 000 – 50 000 Ft-ot kaphattok, így a teljes jóváírás összege elérheti a 240 000 Ft-ot.

Gránit Bank: 260 000 Ft

Ahhoz, hogy ekkora összeg üthesse a markotokat, több feltételt is teljesítenetek kell. Először is, amennyiben 2024. augusztus 31-ig benyújtjátok a kölcsönigényléseteket, a folyósítás pedig legkésőbb szeptember 30-ig megtörténik, akkor a bank 180 000 Ft-ot ír jóvá utólag a számlátokon. Ha pedig mindketten szelfivel nyittok számlát a Gránit Banknál, akkor ezért egyenként további 40 000 – 40 000 Ft jóváírást kaphattok, így összességében 240 000 Ft-ra hízik a pénzügyi előny. A bank ezen kívül az ügyfélajánlásokért is fizet 10 000 – 10 000 Ft-ot, ám mi most csak azokkal a kedvezményekkel számolunk, amelyek teljesítése kizárólag rajtatok múlik.

K&H Bank: 160 000 Ft

A K&H Bank 160 000 forintot ír jóvá a hiteltörlesztésre szolgáló bankszámlátokra a sikeres folyósítást követően. (Az akció visszavonásig érvényes.) Ennek feltétele, hogy a hitelösszeg legalább 11 millió forint legyen, valamint hozzá kell járulnotok ahhoz is, hogy marketing megkereséseket küldhessenek a számotokra. A jóváírást a hitel folyósításának naptári negyedévét követő hónapban kapjátok meg. Vagyis, ha augusztusban igényeltek a K&H Banknál Babavárót, akkor legkorábban októberben juttok hozzá a jóváíráshoz.

CIB Bank: 150 000 Ft jóváírás vagy 180 000 Ft értékű egészségügyi kupon

A CIB Bank ajánlata annyiban változott a korábbiakhoz képest, hogy a pénzben adott jóváírás összege 180 000 Ft-ról 150 000 Ft-ra csökkent. Újdonság ugyanakkor, hogy a jóváírás helyett két, egyenként 180 000 forint értékű Doktor24 egészségügyi csomag közül választhattok. Az egyik csomag szolgáltatásait a már babát váró pároknak állították össze, míg a másik azok számára lehet előnyös, akik még csak készülnek erre. Bármelyik lehetőéget is válasszátok, az igénylést 2024. augusztus 31-ig be kell adnotok, a szabadon felhasználható jóváírásnál azonban még az is kikötés, hogy a folyósítás legkésőbb október 12-ig megtörténjen.

UniCredit Bank: 150 000 Ft

Az UniCredit Bank nem változtatott a korábbi feltételein, így a 2024. december 31-ig befogadott Babaváró hitelekre 150 000 forint jóváírást fizet azzal a feltétellel, hogy a kölcsön folyósításának 2025. február 28-ig meg kell történnie. A jóváírásra a folyósítást követő hónapban kerül sor. Itt a Babaváró igénylésének nem feltétele az UniCredit Banknál vezetett bankszámla, ahogy minimálisan elvárt hitelösszeg sincs.

MBH Bank: 150 000 Ft

Az MBH Bank 150 000 forint jóváírást fizet a legkésőbb 2024. szeptember 30-ig hiánytalanul befogadott Babaváró hitelekre abban az esetben, ha legalább 10 000 000 Ft-ot igényeltek. A jóváírást legkésőbb a folyósítást követő hónap végéig, az MBH Banknál vezetett, hitelszerződésben szereplő bankszámlátokra kaphatjátok meg.

Erste Bank: 150 000 Ft

Az Erste Bank visszavonásig 150 000 forint egyszeri jóváírást fizet a folyósítást követően. Feltétel, hogy a hitelösszeg 11 000 000 forint legyen, a főadós vagy az adóstárs a Babaváró hitel folyósításakor rendelkezzen Erste banki „aktív” bankszámlával és azt a hitel futamideje alatt fenntartsa. A főadósnak és az adóstársnak ezen kívül pozitív marketing nyilatkozatot is kell tennie.

MagNet Bank: 150 000 Ft

A MagNet Bank 150 000 forint jóváírást ad nektek akkor, ha 2024. december 31-ig náluk igényeltek Babaváró hitelt, valamint annak folyósítása legkésőbb 2025. február 28-ig meg is történik. Feltétel még a legalább 8 millió forint hitelösszeg, valamint az, hogy mindkettőtöknek (adós és adóstárs) legyen számlája a banknál.

OTP Bank: 0 Ft jóváírás

Az OTP Bank továbbra sem ad jóváírást a náluk Babaváró hitelt igénylő pároknak.

Hirdetés
Hirdetés